Nogomet

'Dvojček' najboljšega afriškega nogometaša rešil Alžirce, Senegal dobil derbi s Tunizijo

Franceville, 15. 01. 2017 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alžirski nogometni zvezdnik Riyad Mahrez, najboljši nogometaš minule sezone Premier League in najboljši afriški nogometaš minulega leta, je zabil dva zadetka na prvi tekmi Alžirije na letošnjem Afriškem pokalu narodov, a tudi to ni bilo dovolj za zmago nad Zimbabvejem (2:2). Na drugi nedeljski tekmi Senegalci ugnali Tunizijce (2:0).

Mahrez (na fotografiji) letos v Premier League ne blesti tako kot lani, a najpomembnejši turnir črne celine je začel v izjemni formi.
Mahrez (na fotografiji) letos v Premier League ne blesti tako kot lani, a najpomembnejši turnir črne celine je začel v izjemni formi. FOTO: AP

Nogometaši Alžirije in Zimbabveja so se v prvi tekmi drugega dneva afriškega prvenstva v skupini B razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:2), tako da prvenstvo še zdaj ni dalo prvega zmagovalca, saj sta se tudi sobotni tekmi končali z neodločenim izidom. Alžirija je v Francevillu z golom zvezdnika angleškega prvaka Leicester Cityja Riyada Mahreza povedla v 12. minuti, še v prvem polčasu sta za preobrat poskrbela Kudakwashe Mahachi v 17. in Nyasha Mushekwi v 29. minuti, ko je preobrat Zimbabveja zaokrožil z bele točke. S svojim drugim golom na tekmi je Mahrez v 82. minuti tudi postavil končni izid tekme. Zanimivo je, da so reprezentanti Zimbabveja na prizorišče v Gabon prišli z zamudo, sprva so zaradi neizplačila premij in nizkih dnevnic pot zavrnili, a so se na koncu z zvezo vendarle dogovorili.

V drugi tekmi skupine B sta se zvečer pomerili ekipi Tunizije in Senegala, dvoboj dveh tradicionalnih tekmic pa so dobili Senegalci (2:0). Liverpoolov napadalec Sadio Mane je v deseti minuti načel tunizijsko mrežo z enajstih metrov, po pol ure igre pa je bilo na semaforju že končnih 2:0. Kara Mbodji je bil najvišji v skoku po podaji iz kota, vratar Tunizije Aymen Mathlouthi pa se ob posredovanju ni ravno proslavil. Senegal je po uvodnem remiju Alžirije in Zimbabveja v težki skupini hitro pobegnil na dve točki prednosti. Senegalci so se kot prvi na Afriškem pokalu narodov tudi veselili zmage, saj so navijači na prvih obračunih videli kar tri remije.

Izid 1. kroga skupinskega dela Afriškega pokala narodov:

Skupina B (Franceville)

Alžirija ‒ Zimbabve 2:2 (1:2)
Mahrez 12., 82.; Mahachi 17., Mushekwi 29./11-m

Tunizija ‒ Senegal 0:2 (0:2)
Mane 10., Mbodji 30. 

Že odigrano:

Skupina A (Libreville)

Gabon ‒ Gvineja Bissau 1:1 (0:0)
Burkina Faso ‒ Kamerun 1:1 (0:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.