Nogomet

Dvojno razočaranje: Kampl in Šporar Ligi prvakov, vsaj za letos, pomahala v slovo

Leverkusen, Basel, 05. 12. 2016 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člana slovenske nogometne reprezentance Kevin Kampl in Andraž Šporar v Ligi prvakov v letu 2016 ne bosta več zaigrala. Kampl si je z Bayerjem iz Leverkusna sicer že priboril napredovanje v osmino finala, tako da njegove evropske sezone po potrjeni poškodbi stopala vsaj teoretično še ni konec, medtem ko lahko Šporar upa le še na ligo Evropa.

Kampl (levo) svojemu klubu ne bo mogel pomagati na zaključnem obračunu skupinskega dela z vodilnim AS Monacom.
Kampl (levo) svojemu klubu ne bo mogel pomagati na zaključnem obračunu skupinskega dela z vodilnim AS Monacom. FOTO: AP

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl bo zaradi poškodbe desnega stopala moral počivati osem tednov, poročajo nemški mediji. Kampl je poškodbo staknil na sobotni prvenstveni tekmi proti Freiburgu. Obračun se je končal z izidom 1:1. Bayer, trenutno na devetem mestu v elitni nemški ligi, je pred tem zaradi težav z mišicami za nekaj časa izgubil še dva ofenzivna igralca Kevina Vollanda in Admirja Mehmedija. Kampl je odmevno izpustil zadnja reprezentančna zbora, najprej zaradi preutrujenosti, nato pa zaradi poškodbe, a je za Bayer nemoteno nastopal vse do zadnje ligaške preizkušnje. Kampla Bayer, ki mu vsaj v 1. Bundesligi ne gre vse po načrtih, na prihajajoči tekmi Lige prvakov z AS Monacom vseeno ne bo preveč pogrešal, glede na to, da so farmacevti že uvrščeni v nadaljnje tekmovanje.

Slabe novice za slovensko reprezentanco medtem prihajajo tudi iz Basla, kjer je napadalec tamkajšnjega prvoligaša Andraž Šporar spet na stranskem tiru, tokrat zaradi poškodbe mišice, ki si jo je načel na enem zadnjih treningov pred tekmo Lige prvakov z Ludogorcem. Švicarji so še vedno v igri za tretje mesto, ki prinaša napredovanje v šestnajstino finala Lige Evropa, v boj pa bodo šli brez Ljubljančana, ki je imel po prestopu iz Olimpije že nekajkrat smolo s poškodbami. Hujša mu je kmalu po selitvi v Švico vzela celoten drugi del minule sezone, v tej pa se je novopečeni članski reprezentant uspel prebiti v načrte glavnega trenerja Ursa Fischerja, ki mu je namenil tudi nekaj minut v Ligi prvakov. A zdaj, ko bi lahko Šporarjeva minutaža po vsej verjetnosti še narasla, so iz kluba potrdili, da ga ne bo v kadru vsaj za pomembno evropsko tekmo z Bolgari.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
06. 12. 2016 13.35
+2
baje je najvecji talent lolimpije andraz afneguncar spokafcek spet poskodovan ha ha, aja blizajo se prazniki pa bo afne guncal po ljubljani, mogoce celo pride v nedeljo v zokistan in bo na stozicah afne guncal pa to habarji pa mu bodoploskali pa to
notrajnc05
06. 12. 2016 16.12
drvar madžarski, Špoki je izumil nogomet za vas madžare!!
BožidarMacur
05. 12. 2016 16.49
+3
Kdo je sploh ta šporar?
CURVANORD Zanetti
05. 12. 2016 17.37
+4
Chelsea1991
05. 12. 2016 17.55
+3
nek random igralec ki je imel 3 dobre mesece v karieri, v sezonah 2013-14, 2014-15 in 2016-17 pa nosi vodo in čisti kopačke igralcem
Norbert
05. 12. 2016 22.33
+0
Pa kaj še sploh dela tam - počiva lahko doma...Da ne bo pomote - nikomur ne želim nič slabega glede zdravja vendar to je pa sedaj že smešno. Poškodovan odkar je šel iz močvirja!
macek_garfield
06. 12. 2016 08.09
+2
spokar je en navaden afneguncar in provokator upam, da si bo cimprej kupil trisobno garsonjero ker drugace bo ostal na cesti pa to