Nogomet

Enrique odločno proti kritikom: 'Niti pijan se na deset korakov ne bi približal televiziji ali radiu'

Barcelona, 18. 02. 2017 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Trener Barcelone Luis Enrique je prvič po polomu njegove ekipe na tekmi Lige prvakov v Parizu spregovoril pred mediji v domovini in zatrdil, da Katalonci "ostajajo živi" v vseh tekmovanjih. "Prepričan sem, da bomo dobili kakšno priložnost," je optimističen kljub žaljivkam in zbadljivkam, ki v njegovo smer letijo z vseh strani.

Enrique pod takšnim pritiskom ni bil vse od januarja 2015, ko je na klopi za tekmo v San Sebastianu pustil Lionela Messija. Barcelona je na koncu tiste sezone osvojila trojno krono.
Enrique pod takšnim pritiskom ni bil vse od januarja 2015, ko je na klopi za tekmo v San Sebastianu pustil Lionela Messija. Barcelona je na koncu tiste sezone osvojila trojno krono. FOTO: AP
Povratno tekmo Barcelone s PSG si boste lahko 8. marca ob 20.30 ogledali na Kanalu A in VOYO. Naslednji teden na naša programa prihajata obračuna Bayer Leverkusna in Atletico Madrida (torek ob 20.30) ter FC Porta in Juventusa (sreda ob 20.30).

Barcelona ima ogromno časa za razmišljanje o preobratu na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov s Paris Saint-Germainom, je bil na sobotni novinarski konferenci optimističen trener španske prvakinje Luis Enrique. Asturijca so mediji vneto pričakovali, potem ko je Barcelona s strani PSG dobila zgodovinsko "porcijo" na prvi tekmi v Parizu (0:4), trener članskega moštva pa se je, ne prvič, ostro lotil nekaterih novinarjev, z enim od njih naj bi se želel v Franciji celo stepsti. Enrique je bil vse od Valentinovega tarča ostrih zapisov in komentarjev, toda pred ligaško tekmo z Leganesom je dajal vtis moža, ki se ne predaja. "Preobrat? Še en mesec je do tekme. Označili smo si jo kot zelo pomembno in v moji glavi je že od torka, a ne bi bilo dobro, da bi o njej razmišljali že sedaj," je bil v Barceloni jasen Enrique. "Še prej moramo odigrati štiri tekme, ki so ključne, osredotočiti se moramo tudi na jutrišnjo (z Leganesom v La Ligi, op a.). Še preveč časa bo za razmišljanje o PSG. Če čutim podporo igralcev? Vseeno je, kaj vam lahko povem. Odgovarjam lahko le za svoje izjave, vse, ki sem jih podal. O vsem ostalem govorim v slačilnici, znotraj slačilnice in iz oči v oči. Ostalo prepuščam vam."

Glede številnih naslovnic, na katerih se je pojavljal kot glavni krivec, je dodal: "To ni imelo nikakršnega vpliva name. Kritike imajo name ničen vpliv, sicer ne bi mogel biti na tem položaju. Mi smo prvi, ki smo samokritični, poskušamo poiskati rešitve. Na srečo je dovolj razdalje med vami (novinarji, op. a.) in mano, vse to pa je del tega cirkusa. Vseeno ta rezultat ni kar padel z neba, nasprotnik si ga je zaslužil. To je potrebno sprejeti. To je šport, to je nogomet. Od tu naprej pa se moramo izboljšati. Ni se zgodilo nič, česar si ne bi zaslužili. Lahko bi izgubili tudi z višjo razliko." Nekdanji vezist Real Madrida, Barcelone in španske reprezentance je dodal, da praktično nikoli ne bere, gleda oziroma posluša medijev, še manj pa po takšnih porazih, kakršnega je Barcelona utrpela v torek na Parku Princev. "Nič nisem poslušal. Nikoli vas ne poslušam, še posebej pa ne po takšnih tekmah. Niti pijan se na deset korakov ne bi približal televiziji. Ali radiu. To je svet pretiravanj in lahko razmišljam le v tej smeri, da reči niso niti črne in niti bele. Veliko nians je. Živi smo še v treh tekmovanjih, dobro, v enem od teh smo malce ranjeni, a prepričan sem, da bomo dobili kakšno priložnost. To je bilo za vse optimiste. Pesimistom pa nimam kaj povedati," se je razgovoril Enrique.

Vezista Sergio Busquets (desno) in Andres Iniesta sta po tekmi s PSG namignila, da težave Barce ležijo v taktični pripravi in s tem (hote ali nehote) še bolj pritisnila na svojega stratega.
Vezista Sergio Busquets (desno) in Andres Iniesta sta po tekmi s PSG namignila, da težave Barce ležijo v taktični pripravi in s tem (hote ali nehote) še bolj pritisnila na svojega stratega. FOTO: AP

Na vprašanju o svoji prihodnosti je bil spet skrivnosten, je pa dejal, da se še ni odločil glede podaljšanja svoje pogodbe, čeprav so mu mnogi po pariških dogodkih že skopali luknjo in začeli iskati naslednike, med katerimi sta najbolj izpostavljena Sevillin trener Jorge Sampaoli in strateg Athletic Bilbaa Ernesto Valverde. "Gotovo je, da vsaj z moje strani dogodki v naslednjih mesecih ne bodo vplivali na odločitev. Na to ne bo vplivala niti ena niti deset tekem. Odločitve pa še nisem sprejel," je sklenil Enrique, ki je optimističen tudi ob lovu na vodilni Real Madrid v Primeri Division, k umiritvi strasti po tekmi Lige prvakov pa mu je na pomoč priskočila tudi žena: "Veliko krogov je še in normalno bi bilo, da nobena ekipa ne bi dobila vseh tekem. Upam, da sem se zmotil in da bo ta ekipa naša, saj moramo dobiti vse tekme, ostali pa morajo nekaj točk izgubiti. Kljub temu, da vem, da bi želeli vi ta koktajl po tekmi s PSG še obogatiti, se sam osredotočam na pozitivne reči in reči, ki bi nas lahko okrepile. Kako sem z družino preživel teh nekaj dni? Veliko sem igral parchis (španska družabna igra, op. a.) z ženo in, seveda, premagovala me je ..."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMAN
19. 02. 2017 08.08
+1
......kot trener bi mogel vedeti, da je z mediji tako ko mu gre HVALOSPEVI ....... ko mu ne gre POGROM na vseh medijih. Moral bi vedeti, da ne vodi nekega 3. ligaša v SLO ampak veliko Barcelono, ki kot klub deluje kot inštitucija... in to gre pač z roko v roki, sedaj je POGROM ..... ampak če, res ČE ??? mu uspe preobrat bo to svetovna senzacija in takrat se bo z veseljem nastavil vsem medijem. Enriqe vemo, da z ekipo rabiš mir ampak bi mogel biti večji profesionalec, tudi v odnosu do medijev.
JAMAN
19. 02. 2017 08.02
+0
....ko mu je šlo je bil car......sedaj pa ne zna več a kako. Kar se pa tiče medijev, gre pa to z roko v roki s funkcijo trenerja, ko mu gre HVALOSPEVI
MajklOp
18. 02. 2017 19.47
+15
Če sem se kot navijač Reala kaj naučil je"NIKOLI NE ODPIŠI BARCELONE"...
Kollerik
18. 02. 2017 19.51
+7
Uporabnik113089
18. 02. 2017 18.24
-13
Lepo so priigrali še eno zlato žogo ....CR7.
alien8potnik
18. 02. 2017 18.06
-5
enrique, preprosto povedano: spokaj. pusti, da si barca brez tebe opomore.
xxman.y
18. 02. 2017 18.46
+3
2 sezoni nazaj je osvojil trojno krono in je bil car. Zdej pa kar naenkrat nima več pojma al kako? Pridejo krize z vsakim trenerjem...
Kollerik
18. 02. 2017 19.54
+3
Enrique za tazadnji debakl svoje ekipe s PSG-jem ni kriv. Lahko pošlješ svoje najboljše v fajt in če ti ne bodo imeli zadosti motivacije, ne bodo naredili proti tako odličnemu nasprotniku, kot je to bil PSG... nič, NIČ!! Sicer pa jih čaka še povratna tekma. GREMO BARSA!!!!!
mmickica
19. 02. 2017 17.03
+1
Tudi igralci so izpostavili napacno taktiko, Buskets javno na primer in taktika je stvar trenerja. Iniesta, ki mu prav tako gre verjeti, pa je povedal, da niti slucajno ni bilo kakrsnegakoli pomanjkanja motivacije pri igralcih, kar z drugimi besedami pomeni enako, kriv je trener. Res da je Enrique znal v prvi sezoni in osvojili so "skoraj" vse, a ravno pri tistem "skoraj" je spet bila kriva njegova zgresena taktika v pokalnem tekmovanju, ko so ostali brez tiste 6.lovorike. veckrat ga je ze "pihnil" v pomembnih tekmah in to se trenerju v takem klubu enostavno ne sme dogajat!
TomažNovak
18. 02. 2017 17.44
+3
Kdor ne sprejema kritik in nima samokritike, nima kaj delati na tako odgovornem položaju. Lucho fueraaa!
rossonero.acm
18. 02. 2017 17.31
+4
Kak so pa sodniki Hertho pokradl zdajle...hehe
kritika1
18. 02. 2017 17.25
+14
O marsičem ima prav. To je šport, to je nogomet, ko se zgodi marsikaj. Lahko pljuvamo po Barceloni ali pa pohvalimo PSG. Spomnite se debakla Citiya v Barceloni? Pep je odgovarjal podobno kot Enrique in v Londonu je bila slika obratna. Naj mi nekdo pove kdo bi še gledal nogomet, če bi bilo vse vnaprej jasno, če bi zmagovali "favoriti". Kdo je favorit nam povedo mediji, strokovnjaki pa pogosto samo nemo odkimavajo in se čudijo medijskim norostim. Se pa tudi jaz strinjam, da bi se lahko taktično bolje pripravil na PSG in prav tu mu je spodrsnilo, žal pa je teh spodrsljajev letos preveč in zato je letos vse skupaj še toliko bolj zanimivo.
TRUMPP
18. 02. 2017 17.11
+2
Je eden redkih trenerjev,ki sploh ne zna izkoristit Messijevih sposobnosti,.....
Laki je malo nervozan
18. 02. 2017 16.59
-14
Adijo ste letos,v Evropi in doma.
idiu3krasne
18. 02. 2017 17.11
+13
Laki je malo nervozan
18. 02. 2017 17.14
-15
Samo ne sanjaj,niti z pomočjo trikov ne morete preko PSG-a,pa če je vaš Messi ne vem kak bog.
zanti
18. 02. 2017 18.13
+9
Kollerik
18. 02. 2017 19.46
+2
Keri lapovci... Barsa še ni rekla zadnje....