Nogomet

VIDEO: Evra se ne predaja: Vrnil se bom močnejši kot kdajkoli

Marseille, 13. 11. 2017 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Osramočeni branilec Marseilla in nekdanji član francoske reprezentance Patrice Evra je po tem, ko je prejel kazen in predčasno končal sodelovanje s klubom iz francoske Ligue 1 zaradi incidenta z navijačem, zatrdil, da se bo po vsem skupaj vrnil še močnejši.

V Guimaraesu si je Evra privoščil veliko neumnost in mnogi so njegovo potezo primerjali s še slovitejšim rojakom Ericom Cantonajem.
V Guimaraesu si je Evra privoščil veliko neumnost in mnogi so njegovo potezo primerjali s še slovitejšim rojakom Ericom Cantonajem. FOTO: AP

Tekma Marseilla s portugalskim prvoligašem Vitorio Guimaraes v Ligi Evropa se je za vedno vpisala v zgodovino francoskega velikana. Branilec Patrice Evra se je še pred prvim sodnikovim žvižgom zapletel v prepir s francoskim navijačem, ki ga je nato tudi brcnil in bil še pred začetkom dvoboja izključen. Nekdanji francoski reprezentant je prejel hudo kazen, prepoved igranja do 30. junija 2018 in 10.000 evrov, klub pa je z njim, pričakovano, prekinil pogodbo. Evrajeva kazen sicer velja le za klubske tekme pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa), zato bi lahko 36-letni nekdanji član Monaca in Manchester Uniteda teoretično lahko nastopil v kateri od evropskih lig, v svoji zadnji objavi na Instagramu pa je zatrdil, da ne bo vrgel puške v koruzo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kakšen dan. Veste, fantje, danes je ponedeljek, zato je to veseli ponedeljek. Včasih v življenju, veste, lahko čutiš, da je res težko, a vedno se moraš smejati in, seveda, še naprej moraš imeti rad to igro," je dejal Evra, sicer zelo reden gost družbenih omrežij in dolga leta nogometaš, ki ima v Franciji več nasprotnikov kot prijateljev. Zamere izvirajo tudi iz dogodkov leta 2010, ko je vodil upor reprezentantov sredi svetovnega prvenstva v Južni Afriki, ki je kasneje odnesel podobno nepriljubljenega selektorja Raymonda Domenecha. "Pri Bogu prisežem, da se bom vrnil močnejši kot kdajkoli. Vedno pozitivna energija. Ne bodite leni. Ne vem, kaj v tem trenutku počnete, a jaz porivam avto, ker si želim biti boljši in boljši kot sem bil prej. Prihajam. Prihajam, fantje. Ljubim to igro."

Evrajev agent je Federico Pastorello, Italijan dolga leta zastopa tudi interese nekdanjega slovenskega reprezentanta in člana milanskega Interja Samirja Handanovića. Tudi Pastorello pravi, da Evra še ni rekel zadnje. "Ve, da je naredil napako, a njegova kariera se tu ne bo končala," je La Gazzetta dello Sport citirala Pastorella. "Ne želi si, da bi se končalo tako. Telesno je v boljši formi, kot je bil pred petimi ali šestimi leti, veliko klubov se je že zanimalo zanj." Med temi naj bi bilo tudi ime Napolija, saj se je vodilnemu moštvu italijanske Serie A za dlje časa poškodoval standardni Faouzi Ghoulam, povratek k Juventusu pa je bojda kljub medsebojni naklonjenosti izključen. "Patrice se po letih, ki jih je odigral v Juventusu, ne vidi več igrati v Serie A. Ne izključujemo pa ničesar, niti Azzurrov (Napolija, op. a.), a mislim, da bi bilo to težko," je o Francozu, ki je pri Juvetu preživel dve leti in pol, od tam pa se je januarja preselil v domovino, še povedal Pastorello.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.