Nogomet

Fabregas: Ne počutim se prevaranega ali razočaranega

London, 08. 10. 2014 06.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cesc Fabregas, "otrok" Barcelone in sedaj nogometaš Chelseaja je priznal, da se njegovo obdobje v vrstah katalonskega kluba ni končalo po željah, vseeno pa pravi, da ne obžaluje odločitve, da se leta 2011 znova pridruži Barci.

Ko so leta 2011 Cesca Fabregasa v Barceloni sprejeli kot vračajočega heroja po njegovi epizodi pri Arsenalu, je bilo vse videti idealno, a se na koncu ni povsem razpletlo po njegovih željah. Fabregas, ki je "zrasel" v Barcelonini nogometni šoli La Masia, kasneje ni našel mesta v udarni enajsterici pod vodstvom trenerja Pepa Guardiole, podobno je bilo tudi kasneje, ko sta moštvo vodila Tito Vilanova in Gerardo Martino, vseskozi je bil v drugem planu.

Fabregas vseeno pravi, da ne obžaluje, da se je vrnil nazaj v Barcelono in nima zamer proti navijačem, ki so mu žvižgali lansko sezono. Sedaj se je preselil nazaj na Otok in je okrepil londonski Chelsea. "Moje sanje so bili igrati pri Barceloni in želel sem poizkusiti. Ne obremenjujem se s tem, kaj ljudje mislijo o meni, bil sem zadovoljen, ko sem zapuščal ekipo, osvojili smo veliko lovorik, igral sem s prijatelji. Seveda so bili tudi trenutki, ko ni bilo vse v redu, a nikoli se nisem pritoževal. Imel sem visoka pričakovanja, ki so izkazala za napačna, a življenje ponuja svojo realnost. Nisem se počutil prevaranega ali razočaranega. Ne obžalujem ničesar, kar sem storil v moji karieri. Sem zadovoljen, vendar želim več in vse skupaj se še nadaljuje, ni še konec," je povedal 27-letni španski reprezentant za Marco.

Cesc Fabregas v Barceloninem dresu
Cesc Fabregas v Barceloninem dresu FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tiko9
08. 10. 2014 18.04
+2
zadetek v polno, najbolši nakup vsaj za mene na položaju vezista v poletnem prestopnem roku! :)
StrategCarloAncelottiKING
08. 10. 2014 15.19
+8
kaj dela fabregas noro pri barci ga sploh opazil nisem.
Branimir123
08. 10. 2014 15.13
+4
sej zdj pr modrih kaže česa je sposoben, pr barceloni naj si pa populijo vse lase, ker so forsirali starčke
meskic
08. 10. 2014 10.45
+17
Najvecji krivec, da Fabregas ni uspel pri Barci, je Xavi. Xavi je tisti zaradi katerega ni mogel igrati na njegovi naravni poziciji. Igrati je moral kot lazna devetka, a vsi vemo, da to ni njegov polozaj v ekipi. Barca bi se morala prej resiti Xavi-ja, ne pa Cesca. Xavi tudi ni kaj prevec dobro igral zadnje tri sezone in je bil statisticno veliko slabsi od Cesca. Celo zdaj se pritozuje, ker ne igra redno, a vsi vemo, da ne sodi vec v prvo postavo Barcelone. Vilanova in Martino sta res delala napako, ker sta tiscala Cesca, da igra na povsem drugi poziciji.
mmickica
08. 10. 2014 14.34
+8
To je vse res, ampak vseeno ni kriv Xavi, kot praviš! Kriv je Tata Martino! Zraven tega je pa tudi težko se kar znebiti nekoga, ki je eden od najzaslužnejših za Barcine uspehe zadnjih let, tako da..., lažje se je bilo pač znebiti Cesca. Želim mu vso srečo!
alien8potnik
08. 10. 2014 10.40
+9
uspešno naprej, fab!
modelx
08. 10. 2014 08.48
+16
sedaj si razočaral nasprotnike barce. pričakovali bi, da bi popljuval barco, ker nisi uspel po svojih željah. ni vsakdo za vsako ekipo, čeprav bi si želel igrati zanjo. in to spoznanje je največ vredno, zato ti vsaka čast, da si tako odgovoril, kot si.