Falcao se je za davčne grehe 'spokoril' z osmimi milijoni evrov

Kolumbijski nogometaš Radamel Falcao, ki igra za francoskega prvaka Monaco, je v Španiji poplačal zaostale davčne obveznosti. Kot so sporočili tamkajšnji sodni viri, je Falcao, osumljen, da je v prejšnjih letih, ko je še igral v Španiji, utajil davke v višini 5,6 milijona evrov, v četrtek plačal skupno 8,2 milijona evrov.

Radamela Falcaa so španske davčne oblasti obtožile, da ni prijavil 5,6 milijona evrov, ki jih je zaslužil v letih 2012 in 2013. Kolumbijec naj bi si pri tem pomagal s slamnatimi podjetji na Britanskih Deviških otokih, na Irskiem, v Kolumbiji in Panami. Če se bo v preiskavi pokazalo, da je imel Falcao prav, ko trdi, da ni kriv, mu bodo ustrezen del poplačila vrnili, so še sporočili iz Španije.

Falcao trdi, da je vsaj del očitkov neutemeljen, saj leta 2013 ni več živel v Španiji, zato po njegovem mnenju tudi ni bil dolžan plačevati davkov španskim oblastem. Te pa po drugi strani pravijo, da si je Kolumbijec namenoma svoje uradno prebivališče že pred prestopom v Monaco uredil v kneževini prav zaradi tamkajšnjih ugodnejših davčnih zakonov.

Falcaov agent je Jorge Mendes, ki bo imel julija še precej opravka s sodnimi postopki svojih varovancev. Njbolj odmeven ga čaka v povezavi s portugalskim zvezdnikom Cristianom Ronaldom, od katerega španske oblasti zahtevajo več kot 14 milijonov evrov starih neporavnanih obveznosti.

Radamel Falcao

Radamel Falcao (Foto: AP)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
 
murkecc 15.07.2017 12:06:39
Nic dat pokvarjenim davkarjem in kradljivim drzavam, saj tako ni nobene koristi od njih, ves denar skurijo za za svoje place in place ostalih lenuhov v javni upravi.
290ktober 15.07.2017 12:54:07
bravo
Več komentarjev