Nogomet

Ferguson in Southgate okronala nepričakovanega junaka: trener leta je Wilder

London, 15. 05. 2019 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zveza nogometnih trenerjev je za najboljšega v pretekli sezoni na Otoku izbrala trenerja Sheffield Uniteda Chrisa Wilderja, ki se je z rdeče-belimi tako navdušujoče vrnil v elitno Premier League. Wilder je premagal tudi Josepa Guardiolo (Manchester City) in Jürgena Kloppa (Liverpool), ki sta bila po izjemnem boju za naslov prvaka v elitni ligi glavna favorita.

Guardioli (desno) je šele kot tretji v zgodovini Premier League po Fergusonu in Joseju Mourinhu uspelo osvojiti dva zaporedna naslova.
Guardioli (desno) je šele kot tretji v zgodovini Premier League po Fergusonu in Joseju Mourinhu uspelo osvojiti dva zaporedna naslova. FOTO: AP

Chris Wilder je najboljši trener po izboru organizacije nogometnih trenerjev League Managers Association (LMA) v pretekli sezoni. Strateg Sheffield Uniteda, s katerim je Wilder osvojil drugo mesto v Championshipu in si zagotovil neposredno uvrstitev v Premier League, je stanovske kolege navdušil bolj kot Josep Guardiola in Jürgen Klopp, ki sta z Manchester Cityjem in Liverpoolom sodelovala v eni najbolj izenačenih bitk za naslov v zgodovini otoškega nogometa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

51-letni Wilder je v glasovanju premagal tudi kolega iz vrst Norwich Cityja, Kloppovega nemškega rojaka Daniela Farkeja, ki je bil s "kanarčki" prvi v drugi ligi. Nagrado Wilderju sta na torkovi slovesni večerji podelila legendarni trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson, po katerem je pokal tudi poimenovan, in selektor angleške članske izbrane vrste Gareth Southgate.

Guardiola se je moral zadovoljiti z naslovom najboljšega trenerja oziroma menedžerja v Premier League, kjer je njegov City s točko prednosti osvojil naslov pred Liverpoolom. Za omenjeno nagrado sta konkurirala tudi Mauricio Pochettino, trener četrtouvrščenega finalista Lige prvakov Tottenhama, in Nuno Espirito Santo, ki je v prvi sezoni med elito navdušil z Wolverhampton Wanderersi na sedmem mestu, ki bi jim še vedno lahko prineslo uvrstitev v Ligo Evropa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
15. 05. 2019 12.58
+4
chris wilder v ozadju nima milijone na razpolago kot imata pep in klopp....povsem zasluzeno....
anakondabox
15. 05. 2019 11.51
+2
Koliko je moral (pod)plačati klub C.W., da so ga okronali kot junaka, kot najboljšega trenerja? To zagotovo ni on, tako kot tudi njegov klub ni najvišje na hierarhični lestvici. Boljša sta J.K. in M.P. #denar