Ferguson: Van Persie je bil naše zgodnje božično darilo

Strateg Manchester Uniteda sir Alex Ferguson ne more prehvaliti Robina van Persija. Izkušeni Škot meni, da je odlični napadalec ravno tisto, kar je moštvo 'rdečih vragov' potrebovalo.

Robin van Persie - 1

Robin van Persie na uradni predstavitvi (Foto: Reuters)

Nogometaši Manchester Uniteda so v minuli sezoni naslov angleških prvakov nesrečno izgubili v boju z mestnim rivalom Manchester Cityjem. Da se takšna zgodba ne bi ponovila tudi v tej sezoni, je moštvo iz Old Trafforda v svoje vrste zvabilo Robina van Persieja. Slednji se je izkazal za zadetek v polno, s svojimi predstavami pa je navdušil tudi sira Alexa Fergusona. "Lahko bi dejali, da je Manchester United zgodaj dobil svoje božično darilo, in sicer že na začetku sezone, ko je na Old Trafford prišel Robin van Persie. Ne zatekam se rad h kultu posameznika, saj verjamem, da je bistvo nogometa moštvena igra in tudi mi nismo moštvo, ki bi bilo odvisno od enega nogometaša, a včasih se preprosto znajdeš v položaju, ko srečno dobiš zadnji del sestavljanke," je v svoji kolumni za United Review zapisal prekaljeni škotski strokovnjak.

Na primeru Van Persieja se je Ferguson spomnil tudi nekdaj odličnega francoskega napadalca Erica Cantonaja, ki je imel podoben vpliv na igro moštva, ko je leta 1992 oblekel rdečo majico Uniteda. "Ko je na Old Trafford prišel Eric Cantona, se je izkazalo, da je bil pravi igralec, v pravem klubu, ob pravem času. Bil je povod za naše uspehe. Ni treba kupiti nekoga za rekorden znesek. Eric nas je stal le milijon. Cristiano Ronaldo tudi ni bil rekorden nakup, a je nedvomno naredil razliko in toliko napredoval, da je za mnoge najboljši igralec na svetu. Niti za Van Persieja nismo odšteli tako veliko, a če nanj gledamo kot na delnico, lahko po polovici sezone rečemo, da je on bistvena razlika, da imamo možnost osvojiti Premier League," je zaključil Ferguson.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 71
Mathew_MUFC 26.12.2012 14:56:05
oooooooooo robin van persie oooo robin van persie ooo......
Več komentarjev