Nogomet

Fernando Santos je novi portugalski selektor

Lizbona, 23. 09. 2014 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Portugalska nogometna zveza je na mesto selektorja članske izbrane vrste znova postavila domačega strokovnjaka Fernanda Santosa, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji vodil reprezentanco Grčije.

Po slabem nastopu Portugalske na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji in po uvodnem porazu v kvalifikacijah za EURO 2016 se je vodstvo nogometne zveze odločilo za menjavo in znova se je odločilo za domačega stratega. Službo selektorja je dobil Fernando Santos, nekdanji selektor Grčije, s katero je na Euru 2012 prišel v četrtfinale, na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji pa je Grke pripeljal do osmine finala. Pod Santosovim vodstvom je Grčija od poletja 2010 odigrala 49 tekem, zabeležila 26 zmag, 17 remijev in le šest porazov.

Portugalska je na letošnjem SP v skupinskem delu zasedla šele tretje mesto v skupini, prehiteli sta jo Nemčija in ZDA, ter je končala s tekmovanjem že v tej fazi tekmovanja. Sedaj je 59-letni Santos nasledil Paula Benta, ki se je z zvezo razšel po domačem porazu proti Albaniji na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016. Bento, tudi nekdanji reprezentant, je Portugalsko vodil od leta 2010. Santos je v karieri vodil številne nogometne klube: Estoril, Estrelo da Amadora, Porto, AEK Atene, Panathinaikos, Sporting, Benfico in Paok.

Fernando Santos
Fernando Santos FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AscencxC69
23. 09. 2014 14.14
+2
Grčija je Grčija, Portugalska pa je vendar le Portugalska. Upam na podobno zgodbo kot z Grki. Srečno!