Nogomet

Rdeči alarm v Bruslju, v strahu pred napadi odpovedanih več tekem

Bruselj, 21. 11. 2015 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijska nogometna zveza (KBVB) je zaradi nevarnosti novih terorističnih napadov odpovedala vse nogometne tekme, ki bi bile med vikendom na sporedu v Bruslju. Odpadel je tudi obračun Lokerena in Anderlechta severno od prestolnice, ker je večina policistov v metropoli.

Podzemna železnica je zaprta, postaje nadzoruje vojska.
Podzemna železnica je zaprta, postaje nadzoruje vojska. FOTO: Reuters

Stopnja nevarnosti za nove teroristične napade se je po oceni belgijskih oblasti zvišala do te mere, da so v povezavi z Belgijsko nogometno zvezo (KBVB) v soboto odpovedali vse nogometne tekme bruseljskih klubov, ki so bile na sporedu, odpovedani pa so tudi nedeljski obračuni. Tako je danes sporočila KBVB, potem ko se je v prestolnici Evropske unije zvečer stopnja nevarnosti povzpela do najvišje ravni, le teden dni po smrtonosnih napadih v Parizu, kjer je življenje izgubilo 130 ljudi.

Med tarčami je bil tudi pariški stadion Stade de France, kjer so odjeknile tri bombe, preiskovalci pa so lovke teroristov povezali tudi z Brusljem, kjer že cel teden vlada obsedno stanje, odpadla pa je tudi nedavna tekma domače reprezentance proti Španiji.

"Imamo dovolj informacij, da bi lahko zaključili, da je nevarnost jasna in neizogibna," je povedal zunanji minister Didier Reynders, notranji minister Jan Jambo pa ga je zlovešče dopolnil: "Tveganje je dovolj visoko, da raven pripravljenosti pred morebitnim terorističnim napadom dvignemo na četrto stopnjo."

V celoti so zaprli tudi podzemno železnico v prestolnici, medtem ko postaje javnega prevoza, železnice in letališča nadzirajo vojaki. Odpadla je tudi tekma Lokeren-Anderlecht, čeprav bi bruseljski klub gostoval v 60 kilometrov oddaljenem mestu. Ker so tekmo označili za tekmo visokega tveganja, odgovorni pa v slogu slovenskega derbija niso uspeli zagotoviti primernega števila policistov (večina je seveda v tem času v Bruslju), je obračun prestavljen, odločitev pa je po zagotovilih Lokerena sprejela upravna enota.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
21. 11. 2015 18.40
+1
še sprejemajte mu,sliče v Evropo, id,ioti
spletni_nepridiprav
21. 11. 2015 17.56
tekma je bila odpovedana zaradi miroljubnosti ker nočejo vznemirjat gledalcev kar bi eventuelno privedlo do nasilnih navijaških izgredov nasilnih nasprotnih navijaških skupin rivalskih tekmecev zato so zaradi miroljubnosti odpovedali derbi da miroljubi lahko miroljubno mirujejo.
srebrnibreg
21. 11. 2015 17.13
+1
Kaj pa ta portal ne bo nič poročal o uboju 17 letnice v Norveškem kampu in posilstvu 72 letne starke v Avstriji s strani 17 letnika isto blizu kampa?
srebrnibreg
21. 11. 2015 17.21
-1
Bi lahko izvedel zakaj si pritisnil minus?
razerznak
21. 11. 2015 16.56
+3
No ce teh muslijev nebi blo, bi pa blo vse po normalnem, zaj pa mate ta multikulti