Nogomet

Fifa: Infantino v svojo ekipo kot svetovalca dodal Bobana

Zürich, 19. 05. 2016 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji kapetan hrvaške nogometne reprezentance Zvonimir Boban je uradno potrjen kot član ekipe novoizvoljenega predsednika Mednarodne nogometne zveze Giannija Infantina, je danes zapisano na uradni spletni strani organizacije.

Zvonimir Boban je bil gost tudi na nedavni otvoritvi nogometnega centra na Brdu pri Kranju.
Zvonimir Boban je bil gost tudi na nedavni otvoritvi nogometnega centra na Brdu pri Kranju. FOTO: AP

Poleg Zvonimirja Bobana, ki je kot nogometaš z odliko nastopal za zagrebški Dinamo, italijanski AC Milan in jugoslovansko ter hrvaško reprezentanco, bo svetovalec za nogometna vprašanja novemu predsedniku Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianniju Infantinu tudi nekdanji glavni tajnik norveške nogometne zveze Kjetil Siem.

"Diplomiral je iz zgodovine, zaključuje pa tudi doktorski študij primerjalne književnosti na zagrebški univerzi. Poleg tega piše kolumne in članke za hrvaške Sportske novosti in italijansko Gazzetto dello Sport, delal pa je tudi za italijansko televizijo Sky," so med drugim pri Fifi zapisali v obrazložitvi Bobanovih aktivnosti po karieri igralca.

V Sloveniji in po Evropi se je v zadnjih dneh govorilo o možnostih Aleksandra Čeferina, predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS), v boju za izpraznjeni predsedniški stolček na Evropski nogometni zvezi (Uefa), potem ko so Michela Platinija sredi korupcijske afere suspendirali za več let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
19. 05. 2016 20.22
+1
Zdaj bo FIFA zacela dominirati ...
BayernGomez
19. 05. 2016 18.04
-3
Najbol da Infantino kar odstopi in ga zamenja "največji strokovnjak" na tem portalu mariomandzukic.
zannalee
19. 05. 2016 14.51
+5
acim
20. 05. 2016 11.54
-2
Pri odhodu z balkanskih prostorov leta 1945 so fašisti,,vsaj na Hrvaškem,odmetavali letake na katerih je pisalo da odhajajo začasno in da se bodo vrnili...!?