Nogomet

Fifa je izrekla opomin in finančno kaznovala špansko nogometno zvezo

Madrid, 25. 10. 2016 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Mednarodna nogometna zveza je izrekla opozorilo in tudi finančno kaznovala špansko nogometno zvezo zaradi kršenja pravilnika o prestopu mladoletnih nogometašev. Zveza mora plačati dobrih 200 tisoč evrov kazni in mora v pol leta spremeniti pravilnik.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je z denarno kaznijo 203.000 evrov kaznovala špansko nogometno zvezo (RFEF), ki jo vodi Angel Maria Villar. Po odstopu Michela Platinija z mesta predsednika Uefe je bil začasni predsednik, bil pa je tudi eden od kandidatov za predsednika Evropske nogometne zveze, a je nato kandidaturo umaknil. Predsednik je postal Aleksander Čeferin.

Razlog za kazen Fife je neustrezen pravilnik o prestopu mladoletnih nogometašev, ki je omogočil, da so španski klubi podpisovali pogodbe z igralci iz tujine, mlajšimi od 16 let. jih registrirali in jim omogočili igranje na uradnih tekmah, kar je v navkrižju z zakoni Fife. Iz istega razloga sta bila že pred časom kaznovana madridska kluba Real in Atletico, ki sta se sicer tudi pritožila na Mednarodno športno razsodišče (CAS), pred tem pa tudi Barcelona.

Oba madridska kluba sta poleg denarne kazni dobila tudi enoletno prepoved nakupa novih igralcev. Atletico je moral plačati 821.000 evrov, Real pa 328.000. Španska zveza je dobila tudi uradno opozorilo Fife in ima pol leta časa, da spremeni pravilnik.

Sepp Blatter in Angel Maria Villar.
Sepp Blatter in Angel Maria Villar. FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.