Nogomet

FOTO: Dobro, boljše, Praznik Slofutsala!

Selce pri Železnikih, 24. 06. 2013 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./M.B.
Komentarji
2

Zmagovalci 8. Praznika slofutsala, ki se je odvijal v Selcih pri Železnikih, so postali člani zasedbe Škoro Gozdarstvo Mujkič, ki so v finalu z 2:1 ugnali Jasko Trade.

42 izjemnih ekip, atraktivni goli, dramatični dvoboji, popolni preobrati, mednarodna udeležba, bučno občinstvo, fair play, zabava ... Pravzaprav je težko najti besede, s katerimi bi opisali letošnji 8. Praznik Slofutsala, ki je potekal v Selcih pri Železnikih in postregel z vrhunskim malim nogometom mojstrov te atraktivne igre z neodbojno 4-ko! Kar kaj velja na sončni strani Alp, je minuli konec tedna sodelovalo na tridnevnem Prazniku malega nogometa v Športnem parku Rovn, ki je v vseh pogledih upravičil svoj sloves in ga še krepko presegel, saj preprosto zmanjka superlativov, s katerimi bi lahko opisali užitke, katere so številnim gledalcem pričarali velemojstri okroglega usnja.

Praznik Slofutsala - 3
Praznik Slofutsala - 3 FOTO: Robert Kokošin

Glavni soj žarometov je bil usmerjen v končne zmagovalce, ekipo Škoro gozdarstvo Mujkić, za katere so nastopali futsal reprezentantje: Mile Simeunović, Igor Osredkar, Alen Fetić, Danijel Pantić, Damir Pertić in Damir Puškar. Slednji so v ponovitvi lanskega finala s tesnih 2:1 ugnali Jasko trade, ki je tako znova ostal tik pod vrhom. Zasedba Škoro pa je postavila nov mejnik na turnirju, saj je še petič zapored zaigrala v finalu najmočnejšega malonogometnega turnirja v Sloveniji in ga tretjič zapored tudi osvojila! S tem so v trajno last prejeli tudi veliki prehodni pokal turnirja, katerega je domov odnesel vodja ekipe Hazim Škorić.

Tekmeci v finalu so letos nastopili brez lani najboljšega igralca, letos novega člana NK Maribora – Amirja Derviševića, a ga je dobro nadomestil najboljši strelec turnirja Aleksander Rastoka (3 goli). Za najboljšega vratarja in igralca je 5-članska komisija izbrala Damirja Puškarja in Alena Fetića iz zmagovalne ekipe, poleg njiju pa sta bila v naj peterko oz. Dream tema turnirja uvrščena še njun soigralec Damir Pertič in Ševzet Mehić iz tretjeuvrščene ekipe Apri, d. o. o. Ob tem dodajmo, da ni bil v Selcih prisoten le cvet slovenskega futsala, ampak so se na igrišču predstavili tudi številni mojstri velikega nogometa, ki v prostem času radi zaigrajo na kakšnem futsal turnirju.

Tako so se denimo na igrišču pojavili tudi Dalibor Volaš, Amer Jukan, Željko Mitraković, Mitja Zatkovič, David Bunderla, Uroš Palibrk, Dragan Ovčina in drugi.

Izidi:

Polfinale:
Škoro Gozdarstvo Mujkič – April d.o.o. 1:0
Insem Atmos – Jasko Trade 0:4

za 3. mesto
Insem Atmos - April d.o.o. 2:3

Finale:
Škoro Gozdarstvo Mujkić – Jasko Trade 2:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RyanGiggs
24. 06. 2013 20.51
+5
Futsal je super šport predvsem za tiste ki niso dovolj fizično pripravljeni za igranje nogometa ali pa nimajo dovolj prostora. Brazilec Falcao je lep primer kako lahko iz Futsala zgradiš kariero.
DARCOOO
24. 06. 2013 12.14
+6
Futsal turnirji so kar močni v slo.