Nogomet

FOTO: Domžalčani po hitrem zaostanku zabili tri gole in z zmago otvorili evropsko sezono

Domžale, 30. 06. 2016 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./M.J./STA
Komentarji
3

Nogometaši Domžal so v prvem krogu kvalifikacij za nastop v Ligi Evropa v Športnem parku gostili andorski Lusitanus. Domžalčani, ki so že v peti minuti zaostajali, so še do konca polčasa preobrnili izid v svoj prid in na koncu slavili s 3:1 in si tako pripravili odlično popotnico pred povratnim obračunom.

Za razliko od lanskega leta, ko so že v uvodnem krogu evropske sezone dobili precej neugodnega nasprotnika ekipo beograjskega Čukaričkega, ki je napredoval s skupnim izidom 1:0, je letos Domžalčanom žreb v prvem krogu kvalifikacij namenil zasedbo iz majhne pirenejske državice stisnjene med Francijo in Španijo Andore. Kljub na papirju slabšemu nasprotniku, pa bi največjo nevarnost za Domžalčane predstavljala past, ko bi nasprotnika podcenjevali ter nogometaše aktualnih andorskih podprvakov označili za turiste ali amaterje.

Varovanci Luke Elsnerja so z zmago otvorili svojo evropsko sezono.
Varovanci Luke Elsnerja so z zmago otvorili svojo evropsko sezono. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so domači prevzeli pobudo že na začetku in so prvi zapretili, do zaključnega strela z levega robu kazenskega prostora je v tretji minuti prišel Žan Majer, a ni bil dovolj natančen, saj je meril mimo desne vratnice, so Andorci v nadaljevanju poskrbeli za večje presenečenje. Že v peti minuti so presenetili domžalsko obrambo ter povedli. Lucas Mario Horvat je storil prekršek 35 metrov od vrat. Andorci so poizkusili z neposrednim strelom proti golu, žoga se je odbila od živega zidu do Andrea Luizaa Armada, ki je s 13 metrov zadel spodnji desni kot nemočnega Adnana Golubovića. Šok je bil na srečo bolj kratke sape. V nadaljevanju so najbolj zvesti navijači v Športnem parku lahko videli kar tri zadetke domače zasedbe. Najprej je Gaber Dobrovoljc v 11. minuti poskrbel za izenačenje, nato je Kenan Horić v 26. minuti bil najvišji ter z glavo poslal žogo v andorsko mrežo, v 43. minuti je bil uspešen še Matic Črnic, ko je v mrežo pospravil odbitek, in Domžalčani so v slačilnico odšli z vodstvom 3:1.

V drugem delu tekme je vnema na obeh straneh nekoliko popustila, obe strani sta si sicer priigrali še nekaj polpriložnosti, vendar pa se izid ni spremenil. V domžalski ekipi je zaradi kazni manjkal Amadej Vetrih, ki bo prisiljen izpustiti tudi povratno tekmo naslednji četrtek v Andori, na kateri bodo Domžalčani branili prednost dveh golov za še drugo uvrstitev v drugi krog kvalifikacij evropske lige po sezoni 2011/12, ko je bil v drugem krogu uspešnejši Split.

Izid:
NK Domžale - Lusitanos 3:1 (3:1)
Dobrovoljc 11., Horić 27., Črnic 43.;Luizao 5.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
01. 07. 2016 11.36
Amaterji so po srcu velikokrat večji kot profesionalci. Ne vem, zakaj so v drugem polčasu igrali tako brezvoljno. Upam, da se jim to ne bo maščevalo.
PVSK
01. 07. 2016 10.29
+1
Da se tako hvalijo ko so premagali andorski klub ki ni bil niti prvak v svoji mali domovini potem se bodo poslovili v drugem krogu...
LESNIKB
01. 07. 2016 08.53
+0
Taka sramota kot smo mi nogometno so redke države.,... kaj bi mi dosegli do zdaj klubsko brez Maribora!!!!! Dosegli drugi krog lige evropa.... to bi bil največji podvig... potem pa se še najdejo ljudje ki šinfajo Maribor!!!!! andorski klub so zmagali... bravo res ravoooo!!!!!!