Nogomet

FOTO: Oplast prirasel k srcu vsem v Norilsku

Norilsk, 29. 03. 2013 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./J.R.
Komentarji
1

Slovenska nogometna reprezentanca v futsalu si je v Carigradu zagotovila vnovičen nastop na evropskem prvenstvu, odlično pa so slovenske barve na močnem turnirju v sibirskem Norilsku branili nogometaši kobariškega Oplasta.

Slovenski podprvaki v futsalu, člani Oplasta iz Kobarida, so se vrnili z močnega mednarodnega turnirja, ki se je odvijal v Sibiriji, natančneje v mestu Norilsk, kjer domuje član močne ruske lige Nikelj. Na turnirju Norilski Nikelj so nastopili v družbi kazahstanskega Kairata (udeleženec letošnjega zaključnega turnirja lige prvakov, v svojih vrstah pa imajo kar devet Brazilcev), madžarskega Györa (zadnja tri leta madžarski prvak, vodi jih nekdanji trener Barcelone B Angulo Lopez Mark Antonio) in gostiteljev turnirja, na terenu pa pustili zelo dober pečat.

Slovenski predstavnik se je v mestu, znanem po ekstremnih vremenskih razmerah, 'znašel' tudi ob pomoči zvezdnika Oplasta Primoža Zorča, ki je pred leti nosil dres Niklja, sicer pa je dres omenjenega kluba nekoč nosil tudi najboljši slovenski igralec futsala vseh časov Mile Simeunović.

Člani Oplasta so v Sibiriji pustili dober vtis.
Člani Oplasta so v Sibiriji pustili dober vtis. FOTO: Coach

Do favoritov preveč spoštljivo
Čeprav so imeli na uvodnih dvobojih turnirja kar nekaj zrelih priložnosti in bi si zaslužili vsaj častni gol, jim je zmanjkalo nekaj zbranosti in športne sreče v zaključku akcij. Mogoče je bilo v mladih glavah za kanček preveč spoštovanja do eminentnih tekmecev. Proti profesionalcem iz Györa so prvič na turnirju pokazali pravi obraz in s pregovorno trmo, odlično igro ter veliko borbe premagali na papirju precej močnejše moštvo. Zadeli so Jani Ručna, Aljaž Kusterle in Dani Vulikič. Mlado moštvo si je skozi tri igralne dni pridobilo veliko simpatij domačih navijačev, ki so jih na zadnji tekmi bučno spodbujali in jim privoščili zmago, po končanem obračunu pa so morali, sicer nevajeni, kar nekaj svojega časa nameniti podpisovanju in slikanju z lokalnimi mladenkami.

Izidi:

Nikelj Norilsk – Oplast 5:0
Kairat – Oplast 4:0
Oplast – Raba Eto 3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ejanaj
29. 03. 2013 18.15
+26
bravo fantje pa smo dočakal tud mau futsala na prvi strani čestitke