Nogomet

FOTO: Messi za slovo od Calderona in Enriqueja pripravil nekaj posebnega, Barci rekordni 29. pokalni naslov

Madrid, 27. 05. 2017 23.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Barcelona je še 29-ič v klubski zgodovini slavila v finalu španskega pokala. Katalonci so na zadnji uradni tekmi pred zaprtjem stadiona Vicente Calderon v Madridu premagali prvoligaškega nasprotnika Alaves (3:1) z goli Lionela Messija, Neymarja in Paca Alcacerja. V prvem polčasu je izenačil (bojda) bodoči član Real Madrida Theo Hernandez.

Navijači obeh ekip so pred začetkom tekme izžvižgali špansko himno. To je sicer že stalnica na zaključnih tekmah Cope del Rey, ko jih igrajo tekme iz Katalonije in/ali Baskije.

Tekmo sloves, to je bil zadnji uradni obračun na stadionu Vicente Calderon, ki ga bo Atletico Madrid v naslednji sezoni zamenjal za Wando Metropolitano, je poslavljajoči se trener Barcelone Luis Enrique moral začeti brez kaznovanega napadalca Luisa Suareza. Namesto Urugvajca je Enrique zaupal Pacu Alcacerju, prvi zvezdnik Barce Lionel Messi pa je dobil priložnost, da na stadionu, na katerem je zabil celo kopico golov, navijačem katalonskega velikana pripravi še en čaroben večer. Alaves so v Madridu seveda podpirali tudi številni "nevtralni" navijači, ki so videli zelo podjeten začetek baskovskega moštva. Deyverson je že v tretji minuti dobil žogo v kazenskem prostoru, se zagradil in nato iskal Ibaija Gomeza, a je v zadnjem hipu posredoval Andres Iniesta. Barca je odgovorila s predložkom oziroma strelom Jordija Albe, ki je zgrešil daljšo vratnico in Messija, ki se je ponujal v sredini.

Enrique je moral nato že po manj kot desetih minutah zamenjati Javierja Mascherana, ki je okrvavljen obležal na tleh po trku z glavo v Marcosa Llorenteja in Argentinec je na morda zadnji tekmi pri klubu s Camp Noua moral z zelenice ob ovacijah s katalonskega sektorja. Na zelenico je prišel v minuli sezoni redno kritizirani Andre Gomes, ki je zasedel zase nevsakdanji položaj desnega bočnega branilca, na zelenici pa se ni dogajalo veliko zanimivega. Kar nekaj je bilo grobih štartov, predvsem s strani "gostujočega" Alavesa, to pa je poskrbelo za marsikatero prerivanje med igralci. V 23. minuti pa se je prebudil Messi, ki je nanizal nekaj tekmecev in padel, a še odložil žogo Neymarju, ki je zadel v blok. Alaves je bil štiri minute kasneje centimetre oddaljen od vodstva: Gerard Pique se je poigraval in Deyverson mu je ukradel žogo, nato pa je Brazilec zaposlil Gomeza, ki je neprepričljivega Jasperja Cillessna preizkusil s precej optimističnim strelom s strani. Žoga je Nizozemcu ušla in po odboju od vratnice ni šla v gol, tudi kasnejši strel Deyversona, ki mu v mrežo ni uspelo pospraviti odbitka, pa ni bil natančen. 

Neymar je po izenačenju Alavesa tik pred polčasom poskrbel za novo vodstvo Barce.
Neymar je po izenačenju Alavesa tik pred polčasom poskrbel za novo vodstvo Barce. FOTO: AP

V 28. minuti je bil na resni preizkušnji spet Fernando Pacheco, potem ko je Alcacer spremenil smer strelu Inieste, Pacheco pa je z nogami nekako uspel preprečiti gotov zadetek. V 31. minuti so Katalonci le povedli, Messi si je izmenjal dvojno podajo z Neymarjem in natančno zadel v daljši kot. Odgovor Alavesa je bil bliskovit, dve minuti kasneje so imeli Baski na desni strani in okoli 25 metrih od gola Cillessna na voljo prosti strel, ki ga je Theo Hernandez, ta naj bi v prihajajoči sezoni branil barve Real Madrida, poslal pod stičišče vratnice in prečke. Barca je spet prevzela pobudo in strel Messija je Pacheco brez večjih težav ustavil, poskus Rakitića z razdalje v 41. minuti pa na lastno srečo pospremil mimo svoje oddaljenejše vratnice. A nič ga ni moglo rešiti v 45. minuti, ko je po lepi moštveni akciji Gomes pred vrati podal na drugo stran do osamljenega Neymarja, ki je na robu prepovedanega položaja zadel v prazno mrežo. Še pred polčasom je Barcelona že praktično odločila finale, saj je Alcacer po še enem izvrstnem prodoru in podaji Messija skozi obrambo mirno sprejel žogo in zadel v daljši kot.

Alaves bi se seveda lahko vrnil v igro s hitrim zadetkom, temu je bil v prvih minutah s prostega strela blizu Gomez, a meril le za las nenatančno. Alcacer je v 50. minuti požrtvovalno skočil na krasen predložek Messija, a je njegov strel na prvi vratnici pričakal prisebni Pacheco. Strateg Alavesa in nekdanji soigralec Zlatka Zahovića pri Valencii, Mauricio Pellegrino, se na tekmi z bivšimi delodajalci ni predajal in v 60. minuti opravil dvojno menjavo. Takoj za tem je veliko napako storil Alba in le hitri Cillessen je preprečil, da Ruben Sobrino ne bi ujel njegove slabe podaje nazaj. V precej revialnem obdobju tekme velja v 66. minuti izpostaviti le poskus z razdalje Inieste, nato pa je v 70. minuti Sobrino po slabem posredovanju oziroma izbijanju Gomesa sredi kazenskega prostora zadel v Portugalca, ki je najbrž preprečil zadetek. Sledil je še slab poskus Deyversona po predložku s strani, ki mu je bil Cillessen kos z nogami. Deyverson je minuto kasneje uspel zatresti Barcino mrežo, a so sodniki upravičeno ustavili igro zaradi prepovedanega položaja. Pred koncem tekme je poletelo nekaj iskric med Neymarjem, Sobrinom in Messijem, ki je stopil v bran brazilskemu soigralcu, potem ko ga je član Alavesa grdo odrinil, Argentinec pa si je za prerivanje tudi sam prislužil rumeno kazen.

Cillessen je moral v zaključku tekme še enkrat zapustiti svoja vrata, da je ustavil pobeg nasprotnih napadalcev, sicer pa je Barca mirno pripeljala tekmo h koncu. Enrique je dobil ovacije modro-rdečega sektorja, ki je pozdravil tudi povratek Aleixa Vidala. Ta je ravno na ligaški tekmi z Alavesom utrpel hujšo poškodbo gležnja in se torej vrnil še v pravem času za finalni nastop. Na Calderonu je Barcelona, ki je najuspešnejša ekipa v zgodovini španskega pokala, osvojila že 29. naslov, s tem pa sicer povprečno sezono, ki se je brez tretjega zaporednega državnega naslova končala v četrtfinalu Lige prvakov, sklenila z novim kosom srebrnine. Enrique je v nekoč domačem Madridu vodil zadnjo tekmo na klopi Barce pred poletnim slovesom, v svojo vitrino pa poslovil deveti naslov (od trinajstih možnih) v treh letih. Navijačem je v slovo zapustil tudi dva "El Clasica" v španskem superpokalu, ki bosta na sporedu ob začetku sezone 2017/18.

Izid finalne tekme španskega pokala (Copa del Rey):

Barcelona ‒ Deportivo Alaves 3:1 (3:1)
Messi 30., Neymar 45., Alcacer 45.; Hernandez 33.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (82)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
29. 05. 2017 22.52
BRAVO BARCA!!!!!!
CURVANORD Zanetti
28. 05. 2017 14.34
+7
Vi se veselo spodaj kregajte se naprej,bodi raje veseli da bo se en el clasico
Hotspurs
28. 05. 2017 15.39
+2
Dve tekmi sta v Super pokalu Španije, tak da še 2 extra. :D
zk12
28. 05. 2017 15.58
+3
sej to nevam zakaj se sploh kregajo namest da bi uzival v nogometu
Kollerik
29. 05. 2017 22.50
Paštašutar
28. 05. 2017 14.33
-13
Moram tudi jaz cestitat vasemu(njihovemu) klubu,v celi sezoni 16-17 ni bila piskana niti ENA enajstmetrovka proti vasemu(njihovemu) klubu !! Iskrene cestitke ...................................:):):):)
Johnny_J
28. 05. 2017 15.15
+7
Naš klub ni tako grob kot vaš,poleg tega,naš klub nadigra vsakega nasprotnika in se igra odvija tam nekje od sredine igrišča,proti nasprotnikovemu golu,zato niti ni možnosti,da bi se penal piskal,medtem,je pa bil real letos nadigran od vseh in normalno,da če si stisnjen v svoj kazenski prostor,da imaš več možnosti,da narediš prekršek za enajstmetrovko!
zk12
28. 05. 2017 12.54
+2
joj joj prejoj a vi res ne zdržite pr niti enmu članku brez žaljenja pluvanja a vi mislte da boste zato kej spremenl pa da to realovim nogometašem ba barceloninim kej pomen a nebi raj komentiral kako je ksn igralc igrov itd. in užival v nogometu
zk12
28. 05. 2017 12.56
+2
pa gomeš kok je dobr igrov včeri a to pa nebo noben pohvalu ne raj se kregat še kr ker klub je bolši ker igravc je najbolši to vas bo še kap zadela raj uživejmo zato pa je naš narod tm k je ker se za vsak k kregamo
cripstoned
28. 05. 2017 13.01
-12
jaz pljuvam po vas....navijacih barce ki to niste....vi ste hejteri realal in potrebno vas je redno zabijati v misje luknje kjer se skrijete ob vsakem neuspehu barce.....anticule mi lahko reces....spostujem barco kot klub ne spostujem pa 70% njenih navijacev ki so v vecini vsi kot nekaksni sinovi obreza....ogabnezi v polnem pomenu te besede....
zk12
28. 05. 2017 13.38
+2
fihner
28. 05. 2017 14.23
+9
cripsy ne more, ali noče iz svoje hahahahahahahaha......
rolica
28. 05. 2017 14.59
+7
Johnny_J
28. 05. 2017 19.39
+8
Stoned creep je največji hejter,sovraži vse,še svojo mamo. Kaj ti je Obrez naredu? Aja pove resnico,tako kot mi. Sicer pa kar seješ to žanješ in ti seješ sovraštvo,zato ga tudi dobivaš nazaj.
Iniesta
28. 05. 2017 12.10
-8
Enrikeja so pri barci slabo cenili kljub temu, da je osvojil zelo veliko lovorik ... to glih ni neka gesta od barce ... vec spostovanja si je zasluzil.
cripstoned
28. 05. 2017 12.02
-8
še eno zanimivo videnje....če je zmagala barca na igriscu so zmagali navijaci alavesa na tribunah....navijaci alavesa so bili glasnejsi pa čeprav jih je bilo manj....navijaci barce ali turisti pa tiho do zadetka messija potem pa samo kazanje sredincev in provociranj....zalostno da tako velik klub kot je barcelona ima taksne navijace ...tako kot je drogba povedal leta 2009 ....najvec navijacev barce je starih 12let in so šele začeli spremljati nogomet....danes so ti navijaci stari okoli 20let pa so še vedno možgansko na enakem nivoju kot pred osmimi leti...
ares1976
28. 05. 2017 12.35
+11
Tebe se veliko manjka do 12 leta... saj umsko..
cripstoned
28. 05. 2017 12.37
-9
a bejz ga no ....zdaj si me pa uzalil hahahaha
ares1976
28. 05. 2017 22.33
+5
Bos uzaljen ko bos enkrat 12.. takrat bos dojel kaj to pomeni..
Trend01
28. 05. 2017 10.51
-12
Čestitke Barceloni za Copo. Me pa zanima kje so vsi tisti forumaši, ki vedno vidijo "off-side" pri Realovih golih? Tokrat namreč na Neyev gol ni nobenega komentarja na ta račun. Zanimivo? Hm, morda. To je tista "objektivnost" forumskih navijačev na 24ur. In to zelo pomemben gol. Po vsej verjetnosti bi se potem polčas končal z 1-1. P.s. - no, ja, če so priznali prvi gol Arsenalu...
cripstoned
28. 05. 2017 10.53
-8
to sem pozabil ja....2.gol barce ofsajd....na prejsnji tekmi dosojen najboljs smešen penal kar sem jih lahko videl.....lepo je bilo poslusati obreza ko je opraviceval ofsajd hahahahaha....točno se vidi tista dvoličnost barcinih navijačev ki je plod faušije do najvecjega...
zk12
28. 05. 2017 11.16
+6
kašn ofsajt sej je tehnologija povedala da ga ni blo pa ne jokej
Trend01
28. 05. 2017 11.35
-10
A se lahko začneš lepo obnašat in nehaj s temi tvojimi "ne jokej" in ostalimi trapastimi komentarji? Pretežko? Boš raje spet jamral? Potem se prosim - ne javljal, če nimaš kaj vsaj malo pametnega za napisat. Hvala.
cripstoned
28. 05. 2017 11.59
-3
z1k zakaj bi jokal ce smo pa prvaki in igramo finale lige prvakov...barca je zmagala ampak z golom iz ofsajda ki je odlocil tekmo ...hahahaa .za vse kar obtozujete real se dogaja v vecji meri pri barci ....vasi igralci in sodniki vas dobesedno demantirajo in dejstvo je da navijac barce ne more omenjati sodnike.....
zk12
28. 05. 2017 11.59
-2
trapasta komentarja imata vidva ker kr nekej pravocirata sodniki gor sodniki dol najbol da greste vi za sodnike k ste tok pametni
zk12
28. 05. 2017 12.10
-4
a veš kaj cripstoned če se s sodniki tolažš kr men je useeno
zk12
28. 05. 2017 12.12
-3
pa zarat sodnikov mi čist dol visi če ekipa ne premaga druge ekipe je to njihova krivda ne sodnikova pa glede reala nisem nikol rekel da so jim sodniki pomagal do naslova letos so bili pač bolj konstantni in pač dobili naslov je že res da so bile sodniške napake ampak barcelona si je čisto sama kriva
cripstoned
28. 05. 2017 12.17
-5
tisina...pri meni ni tolazbe ze lep cas ....gledam kako real rusi po spaniji in evropi in svetu....cisto veselje ti pravim...
ares1976
28. 05. 2017 12.36
+7
Trend ko trend... cestita in v isti sapi pljuva... tipicno za belca..
VaSi4658
28. 05. 2017 12.37
+6
No trend bodi raje tiho.... smo vidli prot Atmju in Bayernu kako ste bili tiho po odsojeni tekmi
Trend01
28. 05. 2017 12.40
-13
Ja, tako bo. Bayern - ja. He, he. O pogoljufanem golu Bayerna pa nič. Kaj je bilo z Atleti? Ne gledaš tekem? Spremljaš forum ljubiteljev Barcelone? No, potem pač razumem.
Johnny_J
28. 05. 2017 12.59
+10
Creep jaz že 20 let vidim nadvlado barce v svetu,ampak tvoj spomin očitno deluje zelo selektivno. Glede ofsajda,ja po moje je bil,ampak tudi penal za barco je bil in tudi kakšen karton za alaves bi še moral biti,ker tako grobe igre pa že dolgo nisem videl.
rolica
28. 05. 2017 15.00
+9
cripstoned
28. 05. 2017 10.29
-8
čestitke ekipi barce za pokalno lovoriko...njenim navijačem pač ne....vi niste normalni hahahaha....messi se ni bil dlje od zlate žoge kot je v letosnji sezoni....ce na koncu leta osvojis samo pokal je to malo ....lovorike so pomembne....ronaldo, buffon in ibra so kandidati ostalih igralcev se pač ne smatra....ibra v svoji prvi sezoni v angliji osvoji 3 lovorike in zabije 28golov pri 36letih pa ne dobi toliko kredita kot pa messi....to je videnje navijacev seville, atletica, bvbja, bayerna, ajaxa in juventusa....
RdečiKarton
28. 05. 2017 10.39
-2
Podpišem! Še dobro da imajo Lea, brez njega bi L. Suarez tresel mreže kot strgan. Tako pa je "samo" 1. asistent kot strelec pa niti blizuz vrhu.
cripstoned
28. 05. 2017 10.46
-5
brez messija bi imeli 60% manj navijačev, borili bi se za 6.mesto v la ligi in medijsko bi bili povsem nepomembni....one man team...ne glede na njihove okrepitve če se messi odloči da gre bo barca pozabljena....
Trend01
28. 05. 2017 11.05
+2
Ta generacija (ki se ravno poslavlja) Barcelone ne bo nikoli pozabljena. Gre v zgodovino kot ena najboljših, najtrofejnejših ekip vseh časov. Tako kot se ni pozabil Ajax. Pa Inter, Milano... Te vsi poznamo. Kdor ne, naj pač neha nogomet spremljat.
Antena92
28. 05. 2017 11.12
+15
Cripstoned, verjetno to res drži, da na koncu za zlato žogo prispevajo tudi lovorike oziroma so ključen del te nagrade. Ampak po mojem mnenju to ne bi smelo biti tako. Letos je glede lovorik Messi res daleč od zlate žoge, toda po individualnih predstavah je najbližje in potem daleč za njim nikogar. In pri zlati žogi bi se moralo gledati vse kvalitete igralca. Pri tem pa je tudi Messi daleč pred vsemi. Njegova igra je preprosto navdušujoča. Ronaldo pač zabija gole, je golgeter, ampak to je tudi vse. Čisto nič drugega nima. Pa še to je v vseh tekmovanjih glede golov za Messijem. Za naj strelca so pač druge nagrade, zlata žoga bi se morala osredotočati na igro. Če dam en primer. Nek igralec da lahko vsako tekmo hat trick, njegova igra je vrhunska, predstave so neverjetne, a njegov klub vedno dobi en zadetek več, kot jih on da. Njegova ekipa bo vedno izgubila, a on bo dal vsako tekmo hat trick. Na koncu ne bo dobil nobene ekipne lovorike. Ali si za to ne zasluži nagrade za najboljšega igralca, ker pač ni osvojil nobene ekipne lovorike s svojo ekipo? Pa ne rečem,d a je pri Messiju tako, da so soigralci slabi, dal sem samo primer. Je pa res, da je bil Messi verjetno letos eden redkih pri Barci konstanten in na svojem nivoju. Čisto vsako tekmo ne, to nihče ne more biti, ampak večinoma.
ays1979
28. 05. 2017 11.33
+2
A ni ronaldo 2013 osvojil zlato zogo brez osvojene lovorike?
cripstoned
28. 05. 2017 11.55
-13
pisite, risite, skacite jokajte delajte kar hočete....na koncu bo cristiano prejel zlato žogo ali pa buffon....kje je messi z barcelono in svojimi goli v španiji? na 2.mestu....kje je v ligi prvakov? ronaldo je na 1.mestu španije in podrl je magicno mejo 100 golov v najtezjem tekmovanju...sam je izlocil napoli, atletico in bayern....ko bo to naredil messi potem se oglasajte...
ares1976
28. 05. 2017 12.38
+7
Johnny_J
28. 05. 2017 12.49
+9
cripstoned
28. 05. 2017 12.53
-11
sodnik je izločil psg ne bayern....bayern je imel pomoč in če je ne bi bilo bi real napredoval že po rednem delu....cel nogometni svet ve to samo hejteri jocete hahahaha....
Johnny_J
28. 05. 2017 12.54
+10
Na živce mi grete realovci s temi izjavami,da mora ekipa nekaj osvojit. Ronaldo je 2013 osvojil zlato žogo,pa ni popolnoma nič osvojil in niti ni bil najboljši strelec ali karkoli drugega,ki bi ga uvrstilo med najboljše. Razloži mi to creep!
Antena92
28. 05. 2017 14.13
+14
Cripstoned, a ti res ne razumeš, kaj sem hotel povedati. Zlata žoga je individualna nagrada, ki bi jo moral dobiti nekdo, ki je v letu kazal vrhunske predstave. Za moje pojme bi morala biti ta nagrada neodvisna od ekipnih lovorik. Kot sem zapisal. V klubu imaš igralca, ki vsako tekmo blesti, vsaka tekmo preigrava zabija zadetke, a njegova ekipa vedno prejme več golov, kot jih on da. Ekipa ne osvoji nobene lovorike, toda kot posameznik je bil on najboljši. Ne vem, ali ti to res ni jasno. Potem zlata žoga ni odvisna več samo od enega posameznika, ampak od celotne ekipe, če se gleda tudi ekipne lovorike. Če je Ronaldo podrl magično mejo 100 golov, to nima letos nobenega vpliva. Saj ni dal 100 golov letos. Jih je dal skozi vse sezone, letos je pač dosegel to mejo. Sam je izločil Napoli, Atletico in Bayern? Res? Nekateri ste pisali, ko je Messi proti Juventusu ustvaril ne vem koliko priložnosti, da to nič ni, da to nič ne pomeni. Koliko golov bi pa Ronaldo letos dal proti Napoliju, Bayernu in Atleticu, če mu nekdo ne bi ustvaril priložnosti? Kdor je nogomet igral, ve, da moraš ti najprej ustvariti priložnost za gol, da lahko zabiješ, razen če je ta gol samostojen, ko ti zabiješ z razdalje, s prostega strela ali pa ko preigraš nekaj nasprotnikov in zabiješ. Samo koliko takšnih golov je pa dal Ronaldo proti tem trem? Mogoče enega, ostali goli so bili takšni, da je dobil podajo pred gol, torej mu je nekdo od soigralcev ustvaril priložnost, da je lahko sploh zabil. Tako da ne govori, da je sam izločil že naštete 3. Samo spomni se gola, ko mu je Marcelo podal v prepovedan položaj. Takrat je verjetno vse Ronaldo sam naredil. Po tvojem mnenju. Tako da ne govori, da jih je Ronaldo sam izločil, ker niti en gol ni bil takšen, pri katerem Ronaldo ni imel pomoči soigralcev. Torej strel s prostega, strel z razdalje in pa preigravanje ter gol.
Johnny_J
28. 05. 2017 15.19
+5
Aha,zato se pa nihče od psg-ja ni pritoževal in še vedno se ne,medtem,ko bayern še vedno noče ohladiti žoge in pustiti stvari za sabo. Ne govori neumnosti
Johnny_J
28. 05. 2017 15.20
+4
Sicer pa,povej mi samo eno stvar,kjer je bil psg oškodovan. Samo prej malo razišči stvari,da ne bom jaz tratil mojega dragocenega časa zate,ker nisi vreden niti sekunde
apodgraj
28. 05. 2017 16.46
+8
Antena .O tem govorim že več let . Individualne nagrade ne morejo biti plod ali sad uspeha neke ekipe . V tej ekipi si povprečen ali celo slab ,tako kot Ronaldo , imaš pa sloves iz preteklosti in ta šteje . Kako si Ronaldo nabira točke nam je vsem znano . Čaka na priložnosti in te poskuša relalizirati. On je tipičen egoističen napadalec in to je vse . Res je kot si zapisal ,brez ustvarjenih priložnosti ni golov. Te priložnisti si lahko ustariš sam ali pa ti jih pripravijo drugi . Kot ti jih pripravijo drugi , ne moremo govoriti samo o tvoji zaslugi in te hvaliti in častiti , tistega ,ki pa je ustvaril to priložnost , pa spregledati. Gol Neymarja, je bil plod in mostrovina Messija , ki je vrtel obrambne igralce v njihovem kazenskem prostoru in mu žogo podal na nogo . 95% procentoev te akcije je pripravil Messi ,ostalih 5% pa naj bo Neymarjevih.
jas_Robot
28. 05. 2017 10.17
+1
Čestitke Barci! Čeprav njeni navijači temu rečejo drugorazredna trofeja pa se zdaj vseeno veselijo. Malo heca lepo nedeljo vsem!
Sputnik
28. 05. 2017 09.56
+2
eni veste več o fuzbalu kot o sebi
Kollerik
29. 05. 2017 22.52
+12
Brez Messija je Barcelona nulaa...Messi pichici la lige..pichichi cope del rey..zlata kopacka za najvec golov v vseh ligah..morda se najboljsi strelec lige prvakov..in kljub temu da igra nekega vezista..velja omeniti se vse njegove asistence...kapo dol res
Paštašutar
28. 05. 2017 09.48
-12
Realu je zabil dva,Guardiolinemu Cityu tri,pa se ti trije so bili smesni ce se spomnis,aja pa Celtiku,Monhengladbahu,ups da ne pozabm,enga celo Parizu iz penala seveda..........................Celta,Alaves,Eibar.............................................kmalu sem pozabu,da jih je Juventusu zabil pet...................................povprecen nogometas za male tekme,dokazuje iz leta v leto.............al ti prav al ne..............bo treba se kje drugje kaj pokazat !!! Kot naprimer RONALD........:):):)
zk12
28. 05. 2017 10.07
+2
hahahahahhaha nogometaš za male tekme hahah
zk12
28. 05. 2017 10.08
+1
zk12
28. 05. 2017 10.12
+2
a potem je real mali klub pa bayern nism vedu prvič slišm
ares1976
28. 05. 2017 12.39
+2
Ce je messi igralec za male tekme naj kr tak ostane... goli in asistence povedo vec kot pa ti tu civkas..
RIPkripelj
28. 05. 2017 14.26
Pastetar pozabo si povedat da je 2x zabil v finalu lige prvakov
Rolesx
28. 05. 2017 09.04
+4
zlata žoga gre letos Ibri. Saj je kot trener Manchesteer United popeljal do lovorike v evropski ligi
Johnny_J
28. 05. 2017 12.47
+1
apodgraj
28. 05. 2017 16.59
Pintesa- Dobro opazuješ in po logiki iz preteklosti ,se bi moralo to ponoviti in Ibri podeliti zlato žogo . Seveda , če se ne upoštevajo dvojna merila in izjema velja samo za "super zvezdnika "
grozjak
28. 05. 2017 09.02
+1
Zdaj pa mir do jeseni.....finale lp ni nič, saj real lani niti prvak niti pikslni zmagovalec ni bil....
Paštašutar
28. 05. 2017 09.07
-8
Ola,zdej pa tko,maja,junija 2014 je pokal za drzavni naslov v Spaniji dobil Atletico !! Maja ali junija leta 2015 pa je pokal LP dobil en klub,ki leta 2014 ni bil prvak svoje drzave!! Ves mogoce o katerem klubu govorim !?!?!?!?
Campeones34
28. 05. 2017 13.56
-1
Pusti patetika. Po njegovem bi 5 ekip moralo igrat v ligi prvakov. neskončne frustracije
grozjak
29. 05. 2017 13.40
+1
Pašta, se popolnoma strinjam. Liga prvakov bi moralo biti tekmovanje za prvake v prvenstvih in morda še za pokalne zmagovalce.
idiu3krasne
28. 05. 2017 09.02
+7
messi zlata žoga ...z lahkoto...osvojil vse ...pichici , kopačka, naj v copi zaenkrat naj v LP...
zk12
28. 05. 2017 10.09
+1
kok si smesen pejt raj komentirat pod ronaldov člank pa nehej smetit tukej
Johnny_J
28. 05. 2017 12.46
+2
Pasta zlato kletko bo tvoj roni dobu,messi bo brez obremenitev igral in postavljal nove nedosegljive rekorde!
BBarca
28. 05. 2017 08.27
+1
Kaj naj rečem. Dobra tekma, sploh prvi polčas, čeprav je bilo zopet veliko napak v obrambi Barcelone. Hvala Enrique za vse lovorike in srečno. Novi trener (kdorkoli že bo) pa naj preudarno nakupi igralce, ki jih klub potrebuje. Sam bi rad videl: desni bočni Nelson Semedo (Benfica), osrednji branilec Davinson Sanchez (Ajax), kreativni vezist Philippe Coutinho (Liverpool) - čeprav ta bo težka; nazaj v klub naj prideta Sergi Samper in Gerard Deulofeu; iz B ekipe pa naj vzamejo vsaj Carlesa Aleño in Marlona Santosa. Proda se naj Mathieu in Arda (če se dobi veliko denarja), pa glede na (ne)uspeh v pripravljalnem obdobju ali Rafinha ali Denis Suarez. Postava bi lahko bila 4-2-3-1: GK MATS/Cillessen; RB Semedo/Vidal; CB Pique/Umtiti/Marlon/Davinson/Mascherano; LB Alba/Digne/; DM (oz. en DM drug CM) Busquets/Rakitić/Samper/Aleña; LW Neymar/Arda?/Coutinho; AM Messi/Coutinho/Iniesta/ Gomes; RW Messi/Delofeu; ST Suarez/Alcacer.
BBarca
28. 05. 2017 08.30
+1
edinho70
28. 05. 2017 08.40
+1
BBarca
28. 05. 2017 08.48
+1
Ja vem, da je 90% da bo Valverde; nekaj se je omenjalo tudi Koemana (zato sem rekel kdorkoli že bo).
cripstoned
28. 05. 2017 10.31
-4
a spet boste kupovali ko nori pa na koncu nič od nič ahahahaha...
RIPkripelj
28. 05. 2017 14.28
RIPkripelj
28. 05. 2017 14.28
RIPkripelj
28. 05. 2017 14.28
OriGinal Nuttah
28. 05. 2017 08.16
-4
Johnny_J
28. 05. 2017 08.05
+0
Messi mora osvojiti zlato žogo,ker je bil MOM v finalu pokala.
pogan
28. 05. 2017 08.04
-2
Tolažilna nagrada.
grozjak
28. 05. 2017 09.01
-1