Nogomet

Francozi rutinirano prek Peruja do novih točk in uvrstitve v izločilne boje

Jekaterinburg, 21. 06. 2018 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoska nogometna izbrana vrsta je na drugi tekmi skupine C svetovnega prvenstva v Rusiji prišla še do druge zmage. Tokrat je z izidom 1:0 padel Peru, s čimer se je četa Didierja Deschampsa že uvrstila v osmino finala. Odločilni trenutek je nastopil v 34. minuti, ko je zadel Kylian Mbappe.

Francozi in Perujci so doslej odigrali le eno medsebojno tekmo. Davnega aprila 1982 jo je dobil Peru z 1:0. Če bi bil takšen razplet tudi danes, bi Južnoameričani ostali v boju za osmino finala. Toda zgodilo se je nasprotno. Z 1:0 in golom Kyliana Mbappeja so zmagali Francozi, se utrdili na prvem mestu skupine C, se prebili med najboljših 16 v Rusiji in hkrati Peruju pokopali upe za napredovanje.

Čeprav je bil Peru v prvem polčasu večinoma bolj ali manj enakovreden Francozom in si v 31. minuti tudi priigral lepo priložnost prek Paola Guerrera, čigar strel iz bližine malce z leve strani je obranil Hugo Lloris (ta je igral stotič za Francijo), pa so bili Francozi precej konkretnejši pri svojih napadih in si priigrali več lepših priložnosti, v 34. minuti pa so tudi povedli. Takrat je Paul Pogba lepo podal v kazenski prostor do Olivierja Girouda, ki je malce z leve poskusil s strelom, Pedro Gallese je žogo preusmeril, a le do Kyliana Mbappeja, ki jo je poslal v prazno mrežo. Zvezdnik PSG je tako z 19 leti in 183 dnevi postal najmlajši francoski nogometaš z golom na SP ali EP. Pred tem je bil to David Trezeguet z dobrimi 20 leti.

Kylian Mbappe je odločil srečanje med svojo Francijo in Perujem.
Kylian Mbappe je odločil srečanje med svojo Francijo in Perujem. FOTO: AP

Sicer pa je bil Mbappe v ugodnem položaju tudi v 33. minuti, a je s peto zgrešil žogo. Med bolj nevarnimi je bil tudi Antoine Griezmann, ki je poskusil v 11., 16., ko mu je strel iz prve obranil Gallese, in v 43. minuti, ko je streljal iz bližine, spet pa je bil na mestu perujski vratar. Pri Francozih sta v prvem polčasu nase opozorila še Pogba v 12., ko je od daleč za malo zgrešil cilj, in Raphael Varane, ki je po kotu z glavo žogo prav tako poslal mimo vrat. V 50. minuti so bili blizu svojemu zadetku Perujci, ko je z več kot 20 metrov sprožil Pedro Aquino, a zadel vratnico, v 61. pa je previsoko meril Andre Carillo, tako kot tudi Luis Advincula nekaj minut pozneje. V 74. minuti je z volejem le zunanji del mreže zadel Jefferson Farfan.

Francozi v drugem polčasu praktično niso bili nevarni, le v 82. minuti je Ousmane Dembele s 15 metrov zgrešil vrata za dober meter, Blaise Matuidi pa je bil podobno "natančen" v drugi minuti sodniškega dodatka.

Svetovno prvenstvo, skupina C, drugi krog, izid:
Francija - Peru 1:0 (1:0)
Mbappe 34.

Francija: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez, Pogba (od 89. N'Zonzi), Kante, Matuidi, Griezmann (od 80. Fekir), Mbappe (od 75. Dembele), Giroud.

Peru: Gallese, Trauco, Ramos, Rodriguez (od 46. Santamaria), Advincula, Flores, Yotun (od 46. Farfan), Aquino, Carrillo, Cueva (od 82. Ruidiaz), Guerrero.

Rumeni kartoni: Matuidi, Pogba; Guerrero, Aquino.
Rdeči karton: /.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
22. 06. 2018 08.02
+3
Francozi rutinirano, halo, če bi igrala druga slabša ekipa bi pa napisali, namučili so se, srečno pripeljali tekmo do konca, z borbeno igro iztržili zmago itd.,,,, medtem, ko veliki vedno zmagajo rutinirano ali pa izkoristijo svojo kvaliteto! To je tipičen primer kako mediji ne informirajo ampak vsiljujejo svoje poslanstvo! Kako igrajo veliki ste lahko videli pri Argentini, ko jim teče voda v grlo so v stanju igrati zelo umazano, še vratarja udarijo, če je treba!
Dany75
21. 06. 2018 22.02
+9
Ne mesam politike in sporta,zato velik poklon Hrvatom in vse cestitke za zmago nasim sosedom ! Bravo Luka,se enkrat si dokazal da si eden najboljsih vezistov na svetu! Messi ? porazno ....
Mamba4Life
21. 06. 2018 22.02
+7
že vidm k bo nekdo po SP končal reprezentančno kariero...spet
bekson74
21. 06. 2018 21.56
+5
ni kej BRAVO SOSEDI....Leo Gdessi
Frel
21. 06. 2018 21.45
+11
Toliko slabe Argentine pa že dolgo ne. nobene povezanosti, obramba je obupna, sredina tudi. vsi so tako zivcni, danes sodnik pod vsemi nivoji. kaksen drugi sodnik bi danes pokazal 2 rdeča minimanlno. Messi ne more sam, je nekaj poskušal, kolikor žog je dobil, igral je pa toliko pomaknjen nazaj, sploh ni igral v napadu, bolj v sredini. vsi so danes igrali pod kritiko, Argentina si ne zasluži priti ven iz skupine. čestitke hrvaški pa vratarju argentine.
MesOjediPinGvin
21. 06. 2018 21.53
+13
Hrvaška je pokazala, kako se je potrebno boriti. Kolektivna igra je prinesla rezultat, argentinci pa niso sposobni sestaviti 5 podaj.... Sodnik pa slab. Preveč grobosti dopuščal na obeh straneh.
Frel
21. 06. 2018 21.58
+7
sodnik slab, Argentina prikazala kako se ne igra. Messi nerazpoložen, zlata žoga je več ali manj oddana. ni kaj, Ronaldo je enostavno boljši od Messija. zabija takrat ko je to pomembno, Messiju manjka ta vrlina, ker enostavno z slabšimi soigralci ne more zabijati, Ronaldu to uspe. je pa res, da je Ronaldo pomaknjen veliko bolj naprej kot Messi, ampak to ni ravno izgovor. Ronaldo zabije, Messi pomaga pri pripravi napada, ampak kaj ti pomaga, če ti soigralci vse zapravijo. moje mnenje, lp
MKII
21. 06. 2018 20.53
+7
1-0 je rutinirano? Pa kdo piše te 'članke'?
ggargamell
21. 06. 2018 21.51
+5
+11
S 3:0 rutinirano...ni kaj...hehe
+5
še hrvaška je zmagala bolj rutinirano..hehe...argentina druzga k treh napadalcev nima..več kot polovico igralcev tako ne poznamo...golman pa vsekakor igralec tekme...hehe
MesOjediPinGvin
21. 06. 2018 21.54
+5
So mimo časi Crespa, Batistute in J.S. Verona... Tole je otroški vrtec.
Sunflower0
21. 06. 2018 19.36
+10
Ta neumen dešamp rine v 1.postavo neka krila tipa pavard in hernandez a na klopi mu gnijeta sidibe in mendy.To svet ni videl,takšnih gluposti.Razumem za girouda,ki je vreden igralec in ima ful pomembno vlogo v tej ekipi,da razigrava in odpira prostor grizmanu in mbappeju,pa še za skok je ok.Mnogi se ne zavedajo,da giroud ogromno naredi brez žoge in je v tej sestavi ekipe nepogrešljiv člen čeprav ne daje toliko golov in dejansko je tip B igralec.Tu dam dešampu prav,da ga uvrsti v 1.postavo čeprav ima na klopi boljše napadalce,ki ne pašejo v to taktiko.Ampak,da sedita na klopi 2 neprimerno boljša krilna igralca,on rine pa pavarda in hernandeza notri(predvsem pavard),to mi pa ni jasno.
blueboy0
21. 06. 2018 22.00
+2
Problem je, da je bil Mendy celotno sezono poškodovan tak da ni ultimativno pripravljen. Ni pa tudi meni jasno zakaj špila Pavard, ki je mimogrede čisti štoper namesto Sidibeja. Je pa točno tukaj na bočnih položajih največji pomankljaj trenutno po mojem mnenju.
CURVANORD Zanetti
21. 06. 2018 19.34
+4
Tekma je bila tak tak, upam da bo na oko boljsa Argentina vs Hrvaska