Nogomet

Frenkie de Jong zaradi poškodbe že končal sezono v dresu Barcelone

Barcelona, 22. 04. 2024 16.44 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nizozemski vezist Frenkie de Jong si je na gostovanju na stadionu Santiago Bernabeu, kjer je Real Madrid slavil s 3:2, zvil desni gleženj, kar pomeni, da v letošnji sezoni ne bo več oblekel dresa Barcelone. Nared naj bi bil za evropsko prvenstvo v Nemčiji, kjer bo branil nizozemske barve.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pregledi so potrdili, da si je Frenkie de Jong zvil desni gleženj," so sporočili iz Barcelone. Po pisanju španskih medijev naj bi bil Nizozemec s travnatih zelenic odsoten pet tednov. 

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong FOTO: AP

Nizozemec je na tekmi z Realom tik pred odmorom utrpel poškodbo gležnja in na nosilih zapustil prizorišče. Poškodoval se je ob naletu Federica Valverdeja, ki je odločno udaril po žogi, slednja pa je zvila gleženj de Jongu. 26-letni vezist Barcelone si je v tej sezoni že tretjič poškodoval gleženj.

De Jong naj bi bil nared za evropsko prvenstvo, na katerem se bo Nizozemska v skupinskem delu pomerila s Francijo, Poljsko in Avstrijo.

Velikan iz Katalonije je v letošnji sezoni odigral 17 tekem brez nekdanjega igralca Ajaxa. V tem obdobju so zabeležili 12 zmag, dva remija in tri poraze. Njegova odsotnost je sicer najbolj opazna pri številu zadetkov. Kadar nastopa de Jong je na obračunih Barcelone doseženih 3,84 zadetka na tekmo, ko ga ni pa 2,46.

Statistika Barcelone z de Jongom in brez njega:

Statistika Barcelone, ko igra Frenkie de Jong in ko je odsoten.
Statistika Barcelone, ko igra Frenkie de Jong in ko je odsoten. FOTO: Sofascore.com

Barceloni se podobno kot predlani znova obeta sezona brez lovorike. Na pokalnem tekmovanju jih je izločil Athletic iz Bilbaa, v četrtfinalu Lige prvakov pa Paris Saint-Germain. Nov poraz v El clasicu jim je skoraj dokončno uničil sanje o naslovu španskih prvakov. 

Katalonce, ki sedaj za vodilnim Realom zaostajajo 11 točk, do konca sezone čaka le še šest tekem, pravi čudež pa bi se moral zgoditi, da bi Xavi in njegovi varovanci še 28. v klubski zgodovini dvignili pokal La Lige. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.