Nogomet

Ivanović iz Chelseaja v Zenit, Ayew v Swansea

London, 01. 02. 2017 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./M.J./STA
Komentarji
6

Prestopni rok se je za otoške nogometne klube končal še z nekaj bogatimi prestopi. Chelsea je ostal brez Branislava Ivanovića, ki se seli v Rusijo, Burnley je za rekorden klubski znesek pripeljal Robbieja Bradyja, Swansea pa se je okrepil z ganskim reprezentantom Jordanom Ayewom. Southampton bo računal na italijanskega reprezentanta Manola Gabbiadinija.

Srbski nogometaš angleškega Chelseaja Branislav Ivanović je zamenjal sredino. Po devetih letih se 32-letni Srb iz vrst modrih seli v Zenit iz St. Peterburga. Chelsea je Ivanovića sicer razglasil za "legendo kluba", saj je ves čas njegovega igranja zelo cenil Srbov prispevek pri klubskih uspehih. Ivanović je eden od petih tujih nogometašev v Chelseaju, ki so igrali na več kot 300 tekmah; Ivanović je odigral 377 tekem, čez 300 so jih med tujci v moštvu odigrali le še Didier Drogba, John Mikel Obi, Petr Cech in Gianfranco Zola.

V času igranja na Stamford Bridgeu je srbski reprezentant s Chelseajem osvojil dva naslova angleškega prvaka, Ligo prvakov, Ligo Evropo, trikrat pokal FA in enkrat ligaški pokal. Pod vodstvom novega trenerja Antonia Conteja pa Ivanović v tej sezoni ni dobil veliko priložnosti in je dobil vlogo rezervista. Pogodba z angleškim klubom bi mu poleti potekla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Burnley je, kot poročajo tamkajšnji mediji, postavil klubski rekord pri poseganju v blagajno, saj je za novinca odštel 13 milijonov funtov. Irski reprezentančni zvezdnik Robbie Brady bo v novem klubu, prestopil je iz Norwicha, ostal tri leta in pol, za njegov novi klub pa je druga močna okrepitev po Ashleyju Westwoodu, ki so ga pripeljali za pet milijonov funtov. Southampton je iz Napolija pripeljal Manola Gabbiadinija, prestop pa je po ocenah otoških medijev vreden približno 14,5 milijona funtov oziroma 16,8 milijona evrov. za novi klub je 25-letni italijanski reprezentant podpisal štiriinpolletno pogodbo. "Zelo sem vesel. Odkar sem začel igrati nogomet, so bile moje sanje, da zaigram v eni najmočnejših lig na svetu. Kar ne morem verjeti, da se mi bodo sanje uresničile," je dejal Gabbiadini.

Tudi Swansea je za novo okrepitev odštel več milijonov, Aston Villi bo za ganskega napadalca Jordana Ayewa odštel pet milijonov funtov, Ganec bo v novem klubu ostal do leta 2020.

Southampton se je tik pred koncem prestopnega roka igralsko okrepil.
Southampton se je tik pred koncem prestopnega roka igralsko okrepil. FOTO: Reuters
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
01. 02. 2017 21.07
+1
Trend01
01. 02. 2017 12.07
-2
Naj mi nekdo razloži to svinjarijo. Manchester City je ravno kupil 15-letnega Nabil-a Touaizi-ja iz Valencije. OK. Plačali so 100.000 eur, a lahko pride do 3 milijončkov. Tudi prav. A zakaj so torej bili kaznovani Barcelona, Real in Atleti, ko so registrirali mladoletne osebe? Zanimiva pravila imajo v Angliji. Tam namreč otrok ne registrirajo uradno, ampak so le člani kluba in igrajo "prijateljske" tekme in ne lige.... !!!!!
CURVANORD Zanetti
01. 02. 2017 18.04
+1
Ker v pri barci,realu so igrali samo prijateljske?
CURVANORD Zanetti
01. 02. 2017 18.06
+1
Se zdaj nisi povedal kako gledas na oskodovan klub Las Palmas,ce sploh ves kako in zakaj je oskodovan
Trend01
01. 02. 2017 18.21
-1
Ne vem za Las Palmas. Saj pravim. Pa tam si falil. Ravno v tem je štos. V Španiji so igralci registrirani in kot takšni igrajo uradne tekme. U12, U14, U16, U18. V Angliji so uradno le "prijateljske" tekme in zato lahko kupujejo mladoletne igralce.
CURVANORD Zanetti
01. 02. 2017 19.17
Jaz nisem nic falil spraseval sem te,to pa da za Las Palmas ne ves ti je pa lahko nerodno.Ti bom jaz povedal,niso bili oskodovani s strani sodnikov ampak s strani agenta ki jim je uvalil domitorja Halilovica to je huje kot pa da ti 10 penalov v sezoni ne piskajo:-D