Nogomet

Gallas: Nastop na SP en velik fiasko!

Pariz, 07. 07. 2010 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po klavrnem koncu francoske nogometne reprezentance na SP se strasti v Franciji nikakor niso umirile. Zadnji v vrsti igralcev, ki je svoj gnev zlil na nekdanjega selektorja, je William Gallas.

Centralni branilec francoske nogometne reprezentance William Gallas je bil med izbranci Raymonda Domenecha na še ne končanem svetovnem prvenstvu, ki ga je Francija končala že po predtekmovanju.

Gallas se ni strinjal z odločitvami selektorja Domenecha.
Gallas se ni strinjal z odločitvami selektorja Domenecha. FOTO: Reuters

Galski petelini pa so na treh tekmah vknjižili le eno samo točko, za kar Gallas v prvi vrsti krivi zdaj že nekdanjega selektorja Raymonda Domenecha. V francoskem taboru je dokončno počilo po prepiru med selektorjem in napadalcem Nicolasom Anelkajem in tako je kmalu postalo jasno, da Francozi ne bodo ponovili velikega uspeha iz leta 1998, ko so na domačih tleh osvojili naslov svetovnih prvakov.

V pogovoru za francoske medije nekdanji branilec londonskega Arsenala ni izbiral besed: "Naš nastop na svetovnem prvenstvu je bil navaden fiasko. Pravi problem je bil selektor. Če smo pošteni, jaz nisem bil dober, ekipa ni bila dobra, a tudi selektor ni bil niti približno popoln. Zgrožen sem nad dejstvom, da nismo igrali z dvema napadalcema. V ekipi imaš lahko najboljše nogometaše sveta, a če trener ni sposoben opraviti svojega dela, tudi rezultatov ne bo.“

Gallas je sedaj že nekdanji član londonskega Arsenala.
Gallas je sedaj že nekdanji član londonskega Arsenala. FOTO: Reuters

Nekdanji kapetan Tricolorov je priznal, da je bilo povsem realno pričakovati nesoglasja med Domenechom in igralci: "Domenech ni bil odprt za pogovore z igralci. Veliko nogometašev se je želelo pogovoriti z njim, tudi sam, a do pogovora ni nikdar prišlo. Incident z Anelkajem se je zgodil samo zaradi tega, ker Nicolas enostavno ni več prenesel takega odnosa. Domenech  nam je na treningih ves čas ponavljal, naj pustimo svoje velike ege ob igrišču, a imam občutek, da je sam pozabil storiti prav to.“

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hanescu.cosmin@personal.ro
08. 07. 2010 01.07
riba najbolj smrdi pri glavi. Torej Domenech je glavni krivec!
paris86
08. 07. 2010 00.50
@demiensatlier in gunnerholic to je tak sigurno kr se vidi po potezah čeprav pa tebe demiensatlier najprej nism razumu kaj hočeš kr toti okvirčki niso vedno isti!
gunnerholic
07. 07. 2010 21.24
@demiensatlier tudi jaz tako mislim.
elvedin delalic
07. 07. 2010 19.16
Ma dej dej Gallas usi vemo kak si, zihr je on vse povedu novianrjem!
paris86
07. 07. 2010 17.52
vsi so ga srali sam najbol ga je srau domenech čudi pa me dejstvo da francoski napadalci niso sposobni dat gola! meli so 100 strelov na 3 prijatlskih tekmah pred SP in verjameš ali ne dali so 2 GOLA! - to je tut mal čudno kr majo dobre napadalce!
FrankLampard
07. 07. 2010 17.46
Kje mislite da je ženska, levo al desno? Jaz mislim da levo.