Gazzetta: Samir Handanović v evropski enajsterici leta

Italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport je objavil nogometaše, ki sestavljajo najboljšo evropsko enajsterico leta 2012, za najboljšega vratarja pa so pri dnevniku izbrali slovenskega reprezentančnega čuvaja mreže Samirja Handanovića.

Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki se je poleti za 11 milijonov evrov iz Udineseja preselil k milanskemu Interju, je eden od le dveh nogometašev italijanskega prvenstva serie A, ki so ju pri Gazzetti dello Sport uvrstili v idealno enajsterico Evrope. Poleg 28-letnega Handanovića se je z italijanskega prvenstva med najboljših enajst prebil še nogometaš italijanskega prvaka Juventusa Andrea Pirlo.

Samir Handanović - 9

Samir Handanović (Foto: Damjan Žibert)

Italijanski časnik je med najboljših 11 igralcev v Evropi v minulem letu uvrstil še branilce Jordija Albo (Barcelona), Thiaga Silvo (PSG), Matsa Hummelsa (Borussia Dortmund) in Philippa Lahma (Bayern), veziste Andresa Iniesto, Sergia Busquetsa (oba Barcelona) ter napadalce Lionela Messija (Barcelona), Radamela Falcaa (Atletico) in Cristiana Ronalda (Real).

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 191
 
anejmatko 29.12.2012 13:53:01
Legendaaaa:D
Več komentarjev