Nogomet

Generalka Dortmunda pred gostovanjem Reala uspela, skrbijo le žvižgi 'izdajalcu' Götzeju

Dortmund, 24. 09. 2016 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borussia Dortmund je s petkovo zmago proti Freiburgu (3:1) pritisnila na vodilni Bayern in s tekmo več zavzela vrh lestvice 1. Bundeslige. Zdaj se misli v taboru črno-rumenih že obračajo proti torku, ko bo v Vestfaliji gostoval evropski prvak Real Madrid. A kljub izjemnim predstavam ni vse rožnato ...

Vsi navijači Dortmunda niso navdušeni nad povratkom Götzeja v črno-rumeni dres.
Vsi navijači Dortmunda niso navdušeni nad povratkom Götzeja v črno-rumeni dres. FOTO: AP
Derbi Borussie Dortmund in madridskega Reala si boste v živo s stadiona Signal Iduna Park lahko v torek ob 20.30 ogledali samo na Kanalu A in VOYO.

Trener Thomas Tuchel je moral po četrti zaporedni zmagi v vseh tekmovanjih v petek govoriti tudi o žvižgih, ki jih je ob odhodu iz igre moral poslušati nemški reprezentant Mario Götze. Junak zadnjega svetovnega prvenstva je navijače Borussie Dortmund razočaral z nepričakovanim odhodom v vrste največjega tekmeca Bayerna. Plačilo odkupne klavzule s strani Münchenčanov (oziroma igralca samega s pomočjo Bavarcev) je postalo javno tik pred finalom Lige prvakov leta 2013. Dortmund je nemški spopad z Bayernom na Wembleyju izgubil, Götze pa je kot "izdajalec" odšel na domačo Bavarsko, kjer pa se pod taktirko Josepa Guardiole ni naigral. Pred novo sezono se je odločil vrniti v staro jato, nanj ni računal niti Carlo Ancelotti, Tuchel pa mu zdaj namenja vidnejšo vlogo, a na Westfalenstadionu največji kritiki še vedno niso oprostili Götzeju. BVB je v petek kljub nekaj težavam ugnal Freiburg (3:1), 24-letni Götze pa je sodeloval pri vodilnem zadetku Pierra-Emericka Aubameyanga ob koncu prvega polčasa, nato pa je v 71. minuti, ko ga je Tuchel zamenjal s strelcem zadnjega zadetka Raphaëlom Guerreirom, slišal kar nekaj žvižgov. To so bile prve minute, ki jih je Götze po povratku v klub odigral pred domačimi navijači, a Tuchla pred evropskim derbijem z Real Madridom v Ligi prvakov njihova reakcija ne skrbi.

"Mislim, da je to normalen proces. Žvižgi niso nekaj nepričakovanega," je bil realen nekdanji trener Mainza 05 na novinarski konferenci. "Absolutna večina je izrazila solidarnost in ta dejanja kažejo, da večina stoji za Mariem in da uživa njihovo popolno podporo. Toda ne morem si predstavljati, da je to zadeva, ki se ponavlja, večina tistih, ki ploskajo, je precejšnja," je nadaljeval Tuchel in priznal, da ga skrbi pripravljenost prvega strelca Aubameyanga. Gabonec je na 100. tekmi v 1. Bundesligi utrpel grd udarec. "Dvakrat so ga udarili. Moramo počakati do jutri," je bil zaskrbljen Tuchel, čeprav je Aubameyang miril navijače in zatrdil, da je z njim vse v redu. Götze se je navijačem sicer zahvalil prek Twitterja, kjer je zapisal: "Čustven večer. Hvala."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RIPkripelj
25. 09. 2016 10.05
+2
BVB bi znal razbit Real