Nogomet

Giroud si je z novo pogodbo za polovico povišal tedensko plačo

London, 30. 09. 2014 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Olivier Giroud je še za dve sezoni podaljšal zvestobo angleškemu klubu iz Londona Arsenalu in bo po novi pogodbi zaslužil 91 tisoč evrov na teden. Francoz okreva po poškodbi noge in bo za topničarje zaigral šele decembra.

Osemindvajsetletni francoski reprezentančni napadalec Olivier Giroud bo tako do konca sezone 2018 ostal zavezan Arsenalu. Ob podaljšanju pogodbe si je francoski reprezentant zagotovil tudi povišanje finančnega dela pogodbe. Trenutno zasluži 61 tisoč evrov na teden, po novi pogodbi pa jih bo zaslužil 91 tisoč. Giroud je dosegel 41 golov za topničarje, odigral je 102 tekmi, njegov povratek pa pričakujejo šele decembra, saj je trenutno začel postopek rehabilitacije po operaciji poškodovane noge. Vseeno je trener Wenger želel zadržati jedro ekipe: "Zadovoljen sem z dogovorom. Želimo stabilnost v moštvu in želimo zadržati jedro našega moštva, ker verjamem v igralce. Verjamem, da je Giroud tukaj pomemben igralec." Se bo pa moral Giroud ob povratku potruditi za status v moštvu, saj je Arsenal v poletnem prestopnem roku pripeljal konkurenco v napadu, za 20 milijonov evrov je iz Manchester Uniteda prišel Danny Welbeck, za 40 milijonov pa Alexis Sanchez iz Barcelone.

Giroud se je poškodoval konec avgusta na prvenstveni tekmi proti Evertonu. Dodatne skrbi pa strategu Arsenala pred sredino tekmo lige prvakov z Galatasarayem predstavljata poškodovana Mikel Arteta in Aaron Ramsey, ki bosta vsaj štiri tedne izven igrišč. Zato pa je, kljub poškodbi gležnja, treniral Jack Wilshere, Theo Walcott pa se bo moštvu predvidoma priključil prihodnji teden.

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

minimall
30. 09. 2014 18.02
-2
Komaj čakam vrnitev Giruda, še bolj pa Walcotta...še pa vedno trdim da z Arteto oz Flaminijem pač ne moreš igart, oziroma se it osvajat lovorike, medtem ko se je Fabregas sam ponujal Arsenalu.
StrategCarloAncelottiKING
30. 09. 2014 16.59
+10
lesen je k benzema
alesh33
30. 09. 2014 16.25
+12
Ko bo Walcott nazaj bo svet lepši :) Go Gunners!!