Nogomet

Gol Aubameyanga premalo za gostitelje: Gvineja-Bissau v izdihljajih otvoritvene tekme do zgodovinske točke

Libreville, 14. 01. 2017 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kapetan in prvi zvezdnik gabonske nogometne reprezentance Pierre-Emerick Aubameyang ni uspel razveseliti rojakov na otvoritvi 31. Afriškega pokala narodov, ki ga letos gosti njegov Gabon. Gabonci so z zadetkom zvezdnika Borussie Dortmund na začetku drugega polčasa povedli, a nato v zadnji minuti ostali brez zmage proti Gvineji-Bissau (1:1).

Gabonci slavijo po prvem zadetku turnirja, pod katerega se je podpisal Aubameyang (desno).
Gabonci slavijo po prvem zadetku turnirja, pod katerega se je podpisal Aubameyang (desno). FOTO: AP

S tekmo med gostiteljem Gabonom in Gvinejo-Bissau se je v Librevillu začelo 31. afriško nogometno prvenstvo. Prvi obračun v skupini A se je končal z 1:1 (0:0). Gabon, 108. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je proti 68. ekipi s Fifine lestvice, povedel v 53. minuti, ko je zadel zvezdnik dortmundske Borussie Pierre-Emerick Aubameyang, ki je z neposredne bližine v padcu izkoristil ostro podajo z desnega krila na drugo vratnico. Končni izid je s strelom z glavo postavil Juary Soares v prvi minuti sodniškega dodatka in tako poskrbel za zgodovinsko točko svoje domovine na premiernem nastopu na prvenstvu Afrike.

Ob 20. uri je bil na sporedu še drugi obračun uvodnega kroga med Burkino Faso (53. na svetu) in Kamerunom (62.). Afriški levi so dolgo časa vodili z zadetkom Benjamina Moukandjoja s prostega strela iz 35. minute, točko pa je Burkini Faso prinesel Issoufou Dayo, ki je mrežo Kameruncev zatresel 15 minut pred iztekom rednega dela.

Izida 1. kroga skupinskega dela Afriškega pokala narodov:

Gabon ‒ Gvineja-Bissau 1:1 (0:0)
Aubameyang 52.; Soares 90.

Burkina Faso ‒ Kamerun 1:1 (0:1)
Dayo 75.; Moukandjo 35.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
15. 01. 2017 12.03
Burkina so tihi favoriti:-D