Nogomet

Tudi Cvijanović bi zaupal Oblaku, v enajsterico leta 2016 uvrstil še Messija, Ronalda in Suareza

Celje, 13. 12. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) s pomočjo uporabnikov spletne strani Uefa.com izbira postavo leta 2016. Med kandidati je tudi slovenski reprezentant in član Atletico Madrida Jan Oblak. Najboljšo postavo je za 24ur.com sestavil vezist Celja Goran Cvijanović.

Goran Cvijanović je standardni član prve postave Celja.
Goran Cvijanović je standardni član prve postave Celja. FOTO: Miro Majcen

Nogometaši Celja so v zadnjem krogu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije prvič izgubili z Aluminijem (1:2) in malce poslabšali svoje izhodišče pred drugim delom sezone. V vrstah grofov je tekmo še devetič zapored začel vezist Goran Cvijanović, ki se po povratku iz Kuvajta spet uveljavlja na slovenski prvoligaški sceni. Na zadetek nekdanji član Gorice in Maribora sicer še čaka, a je povsem jasno, da bo v primeru nadaljevanja sodelovanja s Celjem eden osrednjih mož ekipe trenerja Igorja Jovičevića.

Cvijanović je pred zimskim premorom za 24ur.com sestavil svojo najboljšo postavo za minulo evropsko sezono. Uporabniki spletne strani Uefa.com lahko med drugim še vedno glasujejo za slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki je med štirimi nominiranci na položaju vratarja. Tudi Cvijanović v svoji postavi zaupa Škofjeločanu, pred člana Atletico Madrida pa je postavil njegovega klubskega soigralca Juanfrana Torresa, Daniela Carvajala, Sergia Ramosa (oba Real Madrid) in Jeroma Boatenga (Bayern München). Kot vezist se je Cvijanović odločil za zelo ustvarjalno sredino igrišča, ki se je ne bi branil noben trener: Toni Kroos, Luka Modrić (oba Real Madrid) in Kevin De Bruyne (Manchester City) bi bili velik zalogaj za vsakega nasprotnika, tako kot napad, ki je z Luisom Suarezom, Lionelom Messijem (oba Barcelona) in Cristianom Ronaldom (Real Madrid) zastrašujoč.

Izbranci Gorana Cvijanovića: pet jih je članov madridskega Reala, po dva predstavnika pa igrata v vrstah mestnega tekmeca Atletica in največje nasprotnice belega baleta Barcelone.
Izbranci Gorana Cvijanovića: pet jih je članov madridskega Reala, po dva predstavnika pa igrata v vrstah mestnega tekmeca Atletica in največje nasprotnice belega baleta Barcelone. FOTO: Uefa.com

Za Oblaka in ostale lahko še vedno glasujete TUKAJ. Na naši spletni strani pa spremljajte, kakšne postave so sestavili znani Slovenci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113089
13. 12. 2016 22.28
+1
Komaj čakam na novico za katero enajsterico se bo odločil Sabahudin Hadžihafizbegović....
Barbarezo
14. 12. 2016 13.39
tipu ime Emir ne pa Sabahudin .. je eden pa se ta igra hokej in je Kovačević ...
Ricketts
13. 12. 2016 09.44
+2
Ja, Cvijanović ta je ta pravi, ta pa ve. Prav njega se mora vprašati, saj je od nekje prišel, da Slovencem soli pamet.