Nogomet

Govorice: Oblak v novo sezono s starim junakom Atletica, sto milijonov Man. Uniteda za Pogbaja

Madrid, Manchester, 10. 06. 2016 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atletico Madrid mora neodločnemu trenerju Diegu Simeoneju izpolniti vsaj kakšno veliko željo, ko gre za iskanje poletnih okrepitev. Ena izmed teh želja je Diego Costa, napadalec Chelseaja, a ima škarje in platno v rokah njegov trener Antonio Conte. Za Paula Pogbaja spet vlada izjemno zanimanje.

Diego Costa je v zadnji sezoni Premier League poskrbel za kar nekaj spornih dogodkov.
Diego Costa je v zadnji sezoni Premier League poskrbel za kar nekaj spornih dogodkov. FOTO: AP

Antonio Conte bi se lahko pri Chelseaju kontroverznemu napadalcu Diegu Costi odpovedal v trenutku, ko bi se modri dogovorili za prihod Alvara Morate (Juventus) ali Gonzala Higuaina (Napoli). Španski mediji že nekaj dni poročajo, da želi klubsko vodstvo Atletico Madrida trenerja Diega Simeoneja, ki ima nekaj dvomov glede lastne prihodnosti pri rdeče-belih, prepričati s samozavestnim nastopom na poletni nogometni tržnici. Pri Atleticu zato pozorno spremljajo kadrovske premike pri Chelseaju, Paris Saint-Germainu in Napoliju, kjer imajo največje interese. Costa, Cavani in Higuain so zaenkrat nedostopni, a premik enega bi lahko začel efekt domin, ki bi španskega Brazilca Costo po incidentov polni sezoni v Premier League vrnil v staro jato na stadion Vicenteja Calderona. Na Atleticovo žalost mora Conte še kot selektor Italije najprej opraviti z nastopom na evropskem prvenstvu, nato pa naj bi krenil v lov za Higuainom, ki ga je neuspešno snubil že v svoj Juventus. Tu je tudi Morata, s katerim v Torinu sicer ni sodeloval, a mu vse od slovesa od prestolnice Piemonta podrobno sledi.

Vodilni pri Atleticu, kjer igra tudi slovenski reprezentant Jan Oblak, so trenerju Simeoneju ponujali lažje dostopna Kevina Gameiroja (Sevilla) in Alexandra Lacazetta (Lyon), toda argentinski strateg si želi odmevnejše okrepitve. V slogu povratka Felipeja Luisa iz Londona v Madrid bi se lahko tudi povratek Coste močno zavlekel, potem ko so modri tudi po zaslugi zdaj že bivšega trenerja Joseja Mourinha Atletico lani do zadnjega držali v negotovosti. Chelsea je za Costo plačal 38 milijonov evrov, kolikor je znašala njegova odkupna klavzula, Atletico pa bi ga verjetno moral plačati s podobno visokim zneskom, če si ga bo res želel vzeti nazaj. Glede podaljšanja pogodb s ključnimi člani moštva bojda ni strahov, je poročal dnevnik AS - v naslednjih dneh naj bi iz klubskega tabora prišlo več novic glede uspešnih dogovorov z nogometaši. Oblak je svojo pogodbo podaljšal že sredi sezone. Simeone si je zaželel tudi vezista Benfice Nicolasa Gaitana, medtem ko je hrvaški reprezentant Šime Vrsaljko izbor za desni bok. Nad Atleticom seveda tako kot v primeru mestnega tekmeca Reala visi grožnja kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki bo Madridčanom preprečila poslovanje verjetno že od zimskega prestopnega roka naprej.

Na predvečer prve tekme Eura 2016 v Franciji je angleško-ameriški ESPN FC tudi poročal o še eni programirani zvezdi prihajajočega prestopnega roka. To je vezist francoske reprezentance Paul Pogba, za katerega naj bi resno zagrizel njegov nekdanji klub Manchester United. Pri ESPN FC poročajo tudi o vzpostavljenih kontaktih s Pogbajevim trenutnim delodajalcem Juventusom in njegovim agentom Minom Raiolo. 23-letni vezist je Old Trafford zapustil leta 2012, brez odškodnine, zdaj je novi trener Mourinho sredi prenovitvenega procesa pripravljen zanj odšteti celo do sto milijonov evrov. Portugalski trener je z Raiolo na vezi že zaradi morebitnega prihoda Italijanovega zvezdniškega varovanca Zlatana Ibrahimovića, United pa je včeraj tudi potrdil podaljšanje pogodbe z vezistom Michaelom Carrickom. Očitno je Mourinhova prioriteta prav zvezna vrsta, saj njegov novi klub povezujejo tudi z nekdanjim varovancem pri Chelseaju Nemanjo Matićem. Pri ESPN FC so vseeno dodali, da Pogba čaka na potezo Real Madrida, o čemer so poročali tudi španski mediji. Zinedine Zidane obožuje svojega rojaka, ki ga je Realu neuspešno priporočal že pred dvema letoma, s svojim potencialom pa navdušuje tudi prvega moža kluba Florentina Pereza. Njegova politika "galaktika na sezono" bi se skladala s Pogbajevim statusom, potem ko je Francoza neuspešno snubila že Barcelona, ki se je po neuspešni lanski ponudbi očitno umaknila iz boja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdecaZvezda
10. 06. 2016 17.57
-1
kadabra
10. 06. 2016 11.41
-1
Pogba gre v real
cool1
10. 06. 2016 17.08
-2
Messi je pa še najmanj vedel , kam njegov ata vlaga denar, ki ga je zaslužil.....takle mamo ne.....Messi pač nič ne ve kam je šel njegov denar, kako pa bi sploh lahko vedel.....??!
jazizola
13. 06. 2016 08.22
Kaj pa ima to zdej veze, pri tem članku ?
JJZGEODPRASKAKATJO
10. 06. 2016 10.59
-5
UTAJEVALCU MESSIJU CENA MOCMO PADA VSI GA SIBAJO IZ LEVE IN DESNE KMALU BO VREDEN SAMO SE V ZAPORU ZA CISTILKO
mackon08
10. 06. 2016 11.02
+3
JJZGEODPRASKAKATJO
10. 06. 2016 11.29
-4
A UEFALONAR BREZ GLAVNIH LOVORIK BOLI A NE
fihner
10. 06. 2016 11.42
-2
Boli, ko osvojiš eno, kje boste drugo leto? V LP ,ne morete, ne znate, saj niste prvaki.......saj bo druga liga, tudi za prvaka.....baje bo moral v kvalifikacije.......
geoid
10. 06. 2016 11.43
+0
svetovniprvak ... množina, točno tako ... glavne lovorike so 3 ... 2/3 ni brez!!! Zadnji 2 leti 5/6, več kot odlično! Zadnjih dobrih 10 let sanjskih! Tako da tole tvoje podjeb... boli ja, trebušne mišice od smeha. Hvala.
JJZGEODPRASKAKATJO
10. 06. 2016 11.45
-2
UEFALONA DRUGO LETO SE BO BORILA ZA OBSTANEK KER GRE SKOR CELA EKIPA V CUZO
fihner
10. 06. 2016 13.56
+0
Lahko pade v tretjo ligo, pa ne bom za Real, to je jasno.....
jazizola
13. 06. 2016 08.22
+1