Nogomet

Guardiola kljub kritikam ne zameri Riberyju in sporoča, da ga ima še vedno 'zelo rad'

Peking, 29. 07. 2016 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ostre besede Bayernovega francoskega krilnega nogometaša Francka Riberyja so dosegle nekdanjega trenerja Münchenčanov Josepa Guardiolo, toda novi strateg Manchester Cityja sredi poletnih priprav ni odprl "fronte" z nekdanjim varovancem, ki ga ima po svojih besedah še vedno zelo rad.

Ribery je bil leta 2013 med strelci na tekmi evropskega superpokala proti Chelseaju (2:2), ko se je Guardiola na klopi rdečih po izvajanju 11-metrovk veselil prvega naslova.
Ribery je bil leta 2013 med strelci na tekmi evropskega superpokala proti Chelseaju (2:2), ko se je Guardiola na klopi rdečih po izvajanju 11-metrovk veselil prvega naslova. FOTO: Reuters

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola pravi, da ima "še vedno rad" Francka Riberyja, čeprav ga je nekdanji varovanec iz vrst Bayerna Münchna ostro okrcal v zadnjih izjavah. 33-letni bivši francoski reprezentant je med gostovanjem v Združenih državah Amerike za revijo Kicker med drugim povedal, da šele pod novim trenerjem Carlom Ancelottijem spet čuti zaupanje, v katerem je užival še v časih Juppa Heynckesa, za tabloid Bild pa se je Ribery pritoževal nad neizkušenostjo Guardiole, ki po Francozovem mnenju "preveč govori". 45-letni Katalonec je brez dvoma slišal za Riberyjeve izjave, še preden so ga o njih povprašali po četrtkovi zmagi nad Borussio Dortmund na tekmi turnirja International Champions Cup na Kitajskem. Cityjev trener po zmagi ob strelih z bele točke ni želel poskrbeti za kontroverzne izjave oziroma za odprtje nove "fronte" s katerim od nekdanjih varovancev, kot se mu je denimo pripetilo v primeru Zlatana Ibrahimovića.

"Glede Riberyja moram reči, da ga imam zelo rad. Dobro je, da Ribery pravi, da sem mlad. Tu sem, da se učim," je dejal zadržani Guardiola, ki se je moral v treh sezonah kot trener Bayerna spopasti s številnimi poškodbami francoskega zvezdnika. Ta je v zadnji sezoni pod taktirko Katalončevega predhodnika Juppa Heynckesa pomagal klubu do zgodovinske trojne krone, med letoma 2011 in 2013 pa je Ribery za rdeče zaigral 93-krat, medtem ko je pod Guardiolo (pred dvema letoma ga je kritiziral zaradi pretiranih rotacij moštva) v treh sezonah zbral zgolj 84 nastopov. Ancelotti ima vsaj zaenkrat več sreče, Ribery (zaradi poškodbe gležnja je v zadnjih letih počival tudi več kot sedem mesecev) spet spominja na tistega "pravega" in v sredo je v Chicagu ob porazu z AC Milanom po izvajanju najstrožjih kazni v rednem delu tekme prispeval kar dva zadetka.

Podobno kalvarijo s poškodbami je vse od prestopa iz Aston Ville k Manchester Cityju preživljal tudi angleški reprezentant Fabian Delph, ki pa je pred dnevi o novem katalonskem trenerju spregovoril veliko bolj naklonjeno. "Ko sem prvič spoznal novega trenerja, sem res začutil majhno vzpodbudo. Fantastičen je bil od prvega dne, že je poznal imena vseh in rekel bi, da sem se v teh treh tednih naučil več kot skozi celotno kariero," je ob začetku priprav dejal Delph. "To je velika trditev, a je resnična. Sistemi, ki jih poskuša vpeljati, so neverjetni, intenzivnost, ki jo je prinesel skupini, je zastrašujoča. Je perfekcionist in, če sem pošten, se vsi skupaj trudijo vpeljati to, kar si želi, da bi na treningih počeli. Gre za način, na katerega poenostavlja reči. Njegov način igranja. Način, na katerega vidi reči. Na naslednjih tekmah boste videli, kaj si želi storiti. Zame je to res nekaj neverjetnega in res se veselim nadaljevanja sezone."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.