Guardiola: Megalomanski prestopi so trenutni 'hit', balon se bo prej ali slej razpočil

Nekdanji trener Barcelone in münchenskega Bayerna, danes pa strateg Manchester Citya Josep "Pep" Guardiola opozarja, da bo podobnim megalomanskim prestopom, kot smo mu bili priča v minulih dneh, ko je Brazilec Neymar jr. okrepil PSG za vrtoglavih 222 milijonov evrov odškodnine, prej ali slej odklenkalo. "Sistem tega ne bo vzdržal," pravi 46-letni Katalonec.

Čeprav tudi sam v letošnjem poletju ni ravno varčeval z denarjem z naslova okrepitev za "svoj" Manchester City, saj se je zahvalil šesterici nogometašev in v zameno pripeljal peterico novih za 238 milijonov evrov, je 46-letni Josep Guardiola prepričan, da bo megalomanskim prestopom, ki smo jim priča v zadnjem mesecu in pol, prej ali slej odklenkalo. "V Manchestru smo bili na nek način primorani v obnovo moštva, saj smo bili z naskokom najstarejša ekipa v domačem prvenstvu in evropskih tekmovanjih. V naslednjih letih pa nameravamo ohraniti okostje moštva in ob tem pripeljati enega do največ dva nova igralca. V kolikor se bo izkazalo, da bo to potrebno," letošnje nakupe v modrem delu Manchestra zagovarja nekdanji trener Barcelone in münchenskega Bayerna.

Josep Guardiola

Josep Guardiola je prepričan, da bodo megalomanski prestopi kmalu zgodovina. (Foto: AP)

Manchester City je trpel veliko pomanjkanje v obrambni vrsti svojega moštva, zaradi česar so v vodstvu kluba morali globlje seči v žep, saj bodo v naslednji sezoni na Etihadu igrali trije novi branilci - Benjamin Mendy, Kyle Walker in Brazilec Danilo. Ob omenjeni trojici pa sta sinje-modro slačilnico okrepila še čuvaj mreže Ederson in vezist Bernardo Silva. "Po pravici povedano nismo imeli pravih branilcev, zato so bili omenjeni nakupi pravzaprav nuja za naše moštvo. Če obrnemo zadeve nekoliko drugače: mi smo za pet nogometašev porabili slabih 240 milijonov evrov, medtem ko si je Paris Saint-Germain privoščil za podobno ceno zgolj enega samega. Torej, v našem primeru ne moremo govoriti ravno o pretiravanju oziroma metanju denarja skozi okno; kar se pa dogaja drugod v zadnjem času, sistem v prihodnje zagotovo ne bo vzdržal," je prepričan Guardiola, za katerega začetek ere nemoralnih prestopov sega v leto 2009, ko je madridski Real za takrat rekordnih 80 milijonov evrov od Manchester Uniteda odkupil portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda.

"Takrat se je ta norija začela, se nadaljevala s prihodom Balea prav tako v Real Madrid za 85 milijonov evrov, pa Pogbajev lanski odhod v United za 105 milijonov, sedaj pa še Neymarjev rekordni prestop... Prepričan sem, da se bo sčasoma balonček povsem razpočil," poudarja strateg Manchester Citya.   

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 26
SAF1 13.08.2017 11:00:09
Seveda da ne bo vzdržal, kmalu en zanič igralec bo stal 20 mil. namesto par sto tisočakov.
Več komentarjev