Nogomet

Guardiola ni za hece: 'Če si predebel, treniraš posebej'

Manchester, 27. 07. 2016 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Novi trener angleškega premierligaša Manchester Cityja Pep Guardiola se s svojimi varovanci že intenzivno pripravlja na novo sezono v Premier League. Da ima Španec povsem drugačen pristop, kot njegov predhodnik Manuel Pellegrini, priča tudi podatek, da morajo nogometaši, ki nimajo ustrezne telesne teže, trenirati zase.

Pep Guardiola (levo) je na klopi Manchester Cityja zamenjal Manuela Pellegrinija (desno).
Pep Guardiola (levo) je na klopi Manchester Cityja zamenjal Manuela Pellegrinija (desno). FOTO: AP

Pep Guardiola se bo v letošnji sezoni preizkusil v novem nogometnem okolju. Potem, ko je z Barcelono osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, se je preselil v Bayern in z njim v treh sezonah trikrat postal nemški državni prvak in v vitrine bavarskega ponosa pospravil še dve pokalni lovoriki, neuspšen je bil zgolj pri naskoku na prestižno Ligo prvakov. Sedaj pa se je odločil, da se preizkusi še v angleški Premier League. Španec je sedaj prevzel vajeti nesramno bogatega Manchester Cityja, katerega bo poskušal popeljati do tako želenega naslova v Ligi prvakov. Seveda pa bodo premožni lastniki kluba pričakovali tudi lovorike na domačih tleh. Da bo sezona potekala po načrtih, se sinje modri nogometaši že intenzivno potijo pod Katalončevim budnim očesom. Nekateri nogometaši Cityja so kar malce šokirani nad metodami in prijemi, ki jih Guardiola uporablja na treningih. Za nogometaše, ki so po njegovem mnenju predebeli oziroma imajo kakšen kilogram preveč, ima pripravljen poseben program, kjer nogometaši trenirajo stran od ostalega moštva, dokler se ne spravijo v red. Prav tako je Katalonec prepovedal vso hitro in nezdravo prehrano ter pijačo, ki škoduje telesni pripravljenosti. O metodah svojega novega trenerja je spregovoril tudi francoski branilec Gael Clichy.

"Na zelenici in izven nje vsaka malenkost šteje. Velikokrat slišimo trenerje govoriti, kako pomembno je biti zdrav. S Pepom je tako, če imaš preveč kilogramov, ne treniraš s prvo ekipo, ampak posebej. Velikokrat slišimo, da trenerji uporabljajo takšne metode, toda zame je to prvič. Zato imamo trenutno nekaj soigralcev, ki zaradi tega, ne trenirajo s preostalim moštvom. Mogoče je malce smešno, toda to je naša služba in sami moramo prevzeti odgovornost za to, kar počnemo na zelenici. Lahko si zelo kvaliteten igralec, toda če veš, da moraš imeti šestdeset kilogramov, imaš jih pa sedemdeset, potem ne moreš igrati nogometa, ker se lahko poškoduješ in škoduješ celotnemu moštvu. Ukinil je tudi sladke pijače in vso hitro in nezdravo prehrano. To je zelo spodbudno," je o svojem novem trenerju spregovoril Clichy.

Po nekaterih navedbah sta dva nogometaša, ki zaradi preslabe pripravljenosti ne trenirata s prvim moštvom tudi Yaya Toure in Samir Nasri. Guardiola torej uvaja nove metode v modrem delu Manchestra, kakšen bo pa njihov učinek, bomo videli že zelo kmalu, saj se angleški nogometni ples priče že čez slabe tri tedne. Katalonec je sicer na pripravami lahko tudi malce razočaran, saj bi s svojimi varovanci moral odigrati prijateljski obračun z mestnim rivalom Manchester Unitedom, a je tekma v Pekingu zaradi slabih vremenskih razmer odpadla. Ljubitelji nogometa so bili tako prikrajšani za vnovičen obračun med Guardiolo in Josejem Mourinhom, ki sedi na vročem stolčku rdečih vragov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fyakerman
28. 07. 2016 18.16
+1
Meni osebno najbolj zafrustriran trener,srečo je imel v Barci,Bayern uničil s svojo tiki-taki filozofijo,pa tudi s Cytijem ne bo nič dosegel,je preveč impotenten in samovšečen,mi ni preveč pri srcu.
NisteResni
29. 07. 2016 11.39
Noben ni imel srece, poglej barco leto po odhodu pepa ista ekipa je bila nevidna. Isto je bilo z unitedom po odhodu SAFa. Pa naj se en rece da trener ni pomemben, vpraste kakega pro sportnika, ce ga poznate.
LocoBlanco
27. 07. 2016 17.47
+2
Tu se strinjam z Pep-om. Lepo povedano, ni več kaj za dodati! Lahko bi še v našem prostoru razmisljali o čem takšnem saj je 70% igralcev v 1. ligi predebelih ali pa prestarih, ampak to je že druga tema...
V SHESHELJ
27. 07. 2016 16.15
+1
Kul...zdj pa novinarji...da vas slism pametne buce...glavo mate najbol odprto takrat ko zehate...
Kun_Aguero
27. 07. 2016 14.40
+1
lepe o?ke
27. 07. 2016 12.52
-1
In kdaj bo prišel v NK Maribor???
carli17
27. 07. 2016 13.44
+2
ne najprej pride v LJ tam je več vamplnov ,mor azačeti na MOL-U haaaaa
ADRR
27. 07. 2016 11.52
+11
Junk food, sladke pijače, odvečni kilogrami... vse to ni dovoljeno v profesionalnem športu dandanes. Tako mora biti če želimo, da so rezultati vrhunski. To je njihova služba za katero so (pre)dobro plačani!
balltury21
27. 07. 2016 11.33
+5
Mene samo skrbi da njegov predhodnik to ni naredil že prej
Symbolic
27. 07. 2016 11.04
-3
Guardiola je nogometni trener - izkušeni profesionalec, ki je "okusil" špansko in tudi nemško sceno, zdaj pa se bo spoprijel z angleško nogometno "šolo"... Kot trener, jasno, da bo uveljavljal svoje principe, izkušnje, svoje stečeno znanje...Koliko mu bo to uspelo, bomo še videli vendar dejstvo, da je povsod (do sedaj) "dobrodošel", govori o njegovi kvaliteti! "Strokovnjakom" na tem forumu pa to nič ne pomeni in ga skušajo razvrednotiti preden je sploh kaj naredil! Vprašanje za njih: a ste v svojem poklicu sami vrhunski eksperti, a na vaše delo ne letijo kritike? Zato: pustimo mu čas naj se dokaže , ali naj pogori ... "Jasnovidnosti" tu ni prostora, dejanja naj govorijo! Da smo si na jasnem: s tem komentarjem ga nikakor ne povzdigujem in nič ne predvidevam (uspešen/neuspešen), samo bi ga rad videl na delu! Saj veste: "Najprej skok - potem pa HOP"!
MM?
27. 07. 2016 12.21
+1
Guardiola je zanimiv primerek, ki mu je v "med" padla Barcelona in potem je na stari slavi izbiral samo najboljše klube (Bayern, MC). Rad bi ga videl v kakšni manj uveljavljeni sredini. Pa če bi bil že pri AM, bi bilo zelo zanimivo videti njegove dosežke. Osebno menim, da bi bili Atleti na sredini lestvice.
cripstoned
27. 07. 2016 12.36
+1
symbolic...ti pa si za hece hahaha....kakšen pep nekaj no....pep, messi, henry, pique in ostali se lahko samo zahvalijo xaviju, iniesti iin ronaldinhu...barcelona v tisti eri sploh ne bi nucala trenerja pa bi osvojila enako .....pep ni velik trener ...kaj je naredil v nemciji? je osvojil ligo prvakov? ....pa je imel na voljo veliko denarja...zdaj gre pa v city kjer ga ima na razpolago neomejeno...in če/ko bo osvojil ligo prvakov z cityem boste spet govorili kaksen trener je v resnici pa bi tudi vsak trener ki ima malo pojma uspel če bi imel na razpolago top klube z najvec denarja...naj gre pep v juventus, liverpool, sevillo....conte, klopp in emery so za moje pojme vecji in boljsi trenerji kot pepci!!!
Symbolic
27. 07. 2016 13.23
-3
Cripsy, a znaš brat: "Da smo si na jasnem: s tem komentarjem ga nikakor ne povzdigujem in nič ne predvidevam (uspešen/neuspešen), samo bi ga rad videl na delu! Saj veste: "Najprej skok - potem pa HOP"!" Kdo je zdaj za hece, jaz kaj pravim, da ni treba degradirat človeka preden kaj sploh naredi, ali TI, ki ne razumeš komentarja? Jej, jeej... kolk nepismenih (da ne rečem kaj bolj "ostrega") je na tem forumu...
Symbolic
27. 07. 2016 13.40
-6
MMČ, "sekira v med ne pade kar tako"... Nekdo ga je spremljal in ga je povabil... Kar zadeva AtMd: tudi jaz menim, da največ zaslug ima Diego... Zdi se mi, da takšnem moštvu, ki goji zelo ostro (da ne rečem grobo) igro, najbolj odgovarja tak "mangupski" tip trenerja... Čeprav ga ne cenim bogve kaj, pa vendar: kdokoli bi se vsedel na njegovo mesto, ne bi dosegel tistega kar je on!
NisteResni
27. 07. 2016 15.06
-3
Krispi a ti preberes kaj napises, ronaldinho je letel zaradi pepa, da je bil pa messi odvisen od xavija in ineste pa razbije podatek da je imel messi v pepovi eri vec asistov kot dirigenta skupaj, najvec pa je za messija naredil alves, je pa res da brez enega od nastetih ne bi bilo barce kot je bila, tudi Pepa
ummax
27. 07. 2016 15.10
-2
Govorite da ima najboljše kar se da vedno. A tale city ima najboljše trenutno ali kako. Ne glede na denar ni niti blizu najboljšim po igralcih. Bomo videli...Zakaj Muri ni uspel z Realom v ligi prvakov, saj je ja imel najboljše in največ denarja?
Štanjkol
27. 07. 2016 17.01
-3
Cripstoned zakaj pa bi morali vsi imeti enako mnenje kot ti?!?!!? Za tebe so eni trenerji boljši, za druge pa drugi. Vidim da Murija ne omenjaš. Kak trener je pol on za tebe?
Štanjkol
27. 07. 2016 17.06
-3
Aja pa še to, tvoj post je poln cvetk LOL. Napišeš da bi vsak trener ki ima malo pojma uspell osvojiti LP, res? Očitno jih ogromno nima pojma, pa čeprav trenirajo klube z ogromno denarja. Očitno si ti za hece.
cripstoned
27. 07. 2016 17.16
+1
symbolic....poznam te pusko odkar si pistola bla....vemo da si/ste vsi enakega mnenja da je pep kao najboljsi trener....te spostujem da si nisi spremenil vzdevka tako kot večina tebi mislečih ki so bili lani ali predlani se tu....real jih je nateral da si spremenijo vzdevke hahhaha... pep je imel svoj čas pri bayernu pa ga ni izkoristil in enako bo tudi pri cityu...
cripstoned
27. 07. 2016 17.18
+1
nisteresni....xavi je vec kot soigralec in puyol tudi....lep dokaz zato je tudi spanska reprezenatnca ...ko ni xavija so izgubljeni...
cripstoned
27. 07. 2016 17.25
+1
ummax, štanjkol...mourinho je druga zgodba njega soigralci niso marali in tako je prislo do v ekipi (2staba)....to je recept za neuspeh....je pa uspelo v teh nekaj letih kar je bil tam da prekine ero barcelone v španiji in jo tudi je z 100 osvojenimi točkami ampak....mourinha in pepa se ne da primerjati ker to kar je uspelo mourinhu z interjem ga še ni bilo junaka v moji dobi....imam obcutek da bo tudi united preporodil le če se mu bo ekipa podredila....ko uprasas SAFA kdo je boljsi pep ali mourinho bo dejal da je mourinho....ko pa to pove najvecji med najvecjimo pa mislim da se lahko tu debata zakljuci...ampak tukaj je govor o pepu ki leta kot muha brez glave odkar je odsel iz takrat najboljse ekipe vseh casov!!!
Štanjkol
27. 07. 2016 17.27
+2
Po čem sklepaš da leta kot muha brez glave? Očitno vsi trenerji ki menjajo klube letajo kot muhe brez glave
MM?
27. 07. 2016 17.30
+3
Symbolic, imaš prav. Sekira pade redko v med in tudi Pepu je enkrat. Beri, znašel se je na pravem mestu ob pravem času. Ne trdim, da bi vsi ostali pobrali vse lovorike, čeprav resnica tudi ni daleč od tega. Sicer glede pogodb je pa tako, da Pep sekire sploh iz medu ne more potegnit, ker se je zagozdila, saj ga vsi vidijo kot odrešenika. Očitno si City predvsem želi domače lige, kar je videl pri Bayernu. Je pa malo shizo situacija in glede na to, da je Mouri Chelsea uničil, Liverpool ima kljub dobremu trenerju po mojem preslab kader, Arsenal je itak Wengerjeva zgodba zase, bi lahko Pep ali Mouri celo uspela. Verjetnost niti ni tako majhna. No, ampak vedno se bo našel, tako kot v lanski sezoni, kakšen drug klub, ki bo to "preprečil". Še glede Atletov. Trener mora prilagoditi taktiko in niso grobi kar sami od sebe, ampak morajo uveljaviti svoje sposobnosti, kamor pade tudi ostra igra. Če bi bil Pep, bi igrali veliko "lepše", a rezultati bi bili precej slabši.
MM?
27. 07. 2016 17.34
+2
Cripstoned. Pep res igra "straightforward" igro, medtem ko je Mouri precej zvit in zna prilagajati taktiko. Treba pa je priznati, da je on res s precej slabšimi ekipami osvajal LP, medtem ko je Pep res imel ekipo, kot da bi si jo narisal, čeprav si ne upam reči, da je bila najboljša vseh časov.
cripstoned
27. 07. 2016 17.40
-4
štanjkol in tebi podobni ze naprej povem da se mi ne lubi dopovedovati stvari ki jih nocete dojeti...tako da z vami je debata zakljucena!
Štanjkol
27. 07. 2016 17.42
+2
Murijev uspeh je samo Porto, pa še ta je prišel po spletu srečnih naključij. V vseh ostalih klubih je dobil neomejeno količino denarja za nakupe, z ekipami pa je igral antipropagando nogometa, prav takšno situacijo ima zdaj pri MUFC in upam samo da ne uniči vsega kar je krasilo MUFC pod Fergusonom
cripstoned
27. 07. 2016 17.43
-3
MMČ...saj sem zgoraj napisal da bi vsak trener osvojil tisto kar je osvojila barca ko je bila pod Pepom....vse to je bila crujfova zapuščina ampak seveda jih velika večina tega ne ve ker so začeli spremljati nogomet od lopova naprej....
Štanjkol
27. 07. 2016 17.48
+2
Glavno da ti vse dojameš LOL Postavim ti dve lahki vprašanji in ker nimaš pojma kaj bi odgovoril ker pišeš nekaj na pamet (tako kot zdaj da je barca cruyfova zapuščina - kot da bi on bil zadnji trener pred pepom!?) pač obmolkneš
Symbolic
27. 07. 2016 19.28
+4
Kako to zdaj iZpade Cripsy največji "znalac"? Vsi drugi nimamo/nimate pojma... Kar zadeva Pepove tiki - take: Barca jo je lahko igrala, ker so zraven bili sami virtuozi (á la Xavi, Iniesta (ki je danes "malo" drugačen - beri: EMŠO ga daje), pa jasno, tudi Messija prištet zraven...Osnovno pri tej igri je: visoka tehnična podkovanost izvajalcev s preprosto logiko: naj nasprotnik laufa, če hoče žogo osvojiti... Vendar, kot pri vsaki zadevi so vedno plusi in minusi... In tudi tiki-taka ni brez slabosti: neskončne, utrujajoče podaje v "stilu conskega rokometa", malo strelov in dolgočasenje gledalcev... Danes Barca le skuša igrat tiki-tako, enostavno nima več adekvatnega kadra za to... Posebej za Crispyja pa še to: ZOPET "LUPAŠ"! PEP MI JE LAHKO "HVALEŽEN", KER NIKDAR NISEM KARKOLI PISAL O NJEM! TI PA NE NAKLADAJ!
NisteResni
29. 07. 2016 11.43
+1
Krispi xavi pa puyol sta res veliko vec kot dva odlicna igralca, a vendar, ce ne bi bilo Messija bi bila barca v rangu arsenala, pa ce bi imeli 11 xavijev in puyolov
Slovenec-slovencu=pes
27. 07. 2016 10.00
+6
Samo tej športni novinarji pa so celi asi. Ne vem ali pišejo novice ali pravljice. Recimo vsak klub je nek ponos teritorija in oni to izpostavijo kot Bavarski ponos, katalonski ponos, milanski ponos. Najboljša pa je ta o nogometnem plesu. Pa kaj oni trenirajo balet ali nogomet. Toliko kot se ponavadi valjajo po tleh bi morali prej napisati da se prične nogometna simulacija prekrškov.
RdečiKarton
27. 07. 2016 08.33
-6
Gladiola itak slovi kot zaje*an trener. Česa vse ni počel Ronaldinhu v Barci. Vedel je vse!!! S kom je jedel, kje je pil, kopije računov, tel. pogovorov. Kdaj je šel spat, srat...
selecao
27. 07. 2016 09.08
+8
do Ronaldinha je bil še premalo strog, namesto, da bi iz njega naredil najboljšga nogometaša vseh časov, je ostal navadna propalica, ki v zgodovini nogometa ne bo imel kakšene posebne vrednosti
borut30
27. 07. 2016 09.35
+11
verjetno se tega zaveda in ta izkušnja je naredila, da se te *metode* sedaj poslužuje. Ronaldinho je pa žal *čaral* kratek čas in njegova športna pot bo imela kar nekaj grenkega priokusa. Lahko bi osvojil več oz igral veliko več časa na *visoki* ravni.
Erik Volk
27. 07. 2016 09.48
+19
Se strinjam glede Ronaldinha. Velik talent...virtuoz z žogo...takega prej ni bilo nikoli. In mlad je vse zafural...lahko bi še dolgo blestel na zelenicah. Strog pa je gotovo Pep...sej je zbrcal Ibrota ven, ker je svojeglavo obnašanje kazal...prepotentnost! Pa sej je povsod enako..preveč polni so sebe ti zvezdniki in pozabljajo kdo je ŠEF...eden more bit šef in ostalo delavci...
MM?
27. 07. 2016 10.07
+1
Za moje pojme je tudi Pep precej prepotenten. "Puši" z Bayernom, pa hkrati vehementno razlaga, da je njegov sistem edinstven.
Erik Volk
27. 07. 2016 10.52
+9
No, sej Pep meni ni priljubljen...zmagoval je s Katalonci zaradi igralcev. Vsiljevanje tiki take Bayernu tudi ni bila modra odločitev...Sam ga gotovo ne bi rad več videl v Barci...svoje je oddelal tam. Problem pri Barci je...ker težko najde stratega, ki bi razumel oziroma sprejel njihov način igre. Ker tako bojo pač igrali...všeč komu, ali ne...
zeleleni
27. 07. 2016 08.27
-3
klub za hujšanje(nov trend)
idiu3krasne
27. 07. 2016 19.24