Liga prvakov

Pri Barci verjamejo v zgodovinski preobrat, rojake podpira tudi Guardiola: 'Hitro vam bodo zaprli usta'

Manchester, Barcelona, 17. 02. 2017 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nekdanji vezist in trener Barcelone Josep Guardiola, ki ga z Manchester Cityjem naslednji teden čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov, je po bolečem porazu svojih bivših varovancev v Parizu iz Manchestra poslal sporočilo podpore rojakom in staremu znancu Luisu Enriqueju. Trener Barce v zadnjih dneh preživlja pravi pekel.

Da je bila bolečina med navijači Barce še večja, je z dvema goloma poskrbel nekdanji realovec Angel di Maria.
Da je bila bolečina med navijači Barce še večja, je z dvema goloma poskrbel nekdanji realovec Angel di Maria. FOTO: AP
Tekme osmine finala Lige prvakov si boste lahko v torek, 21. februarja, in sredo, 22. februarja, spet ogledali na Kanalu A in VOYO. Ob 20.30 se nam pridružite ob ogledu obračunov Bayer Leverkusen ‒ Atletico Madrid (torek) in FC Porto ‒ Juventus (sreda).

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola se je odzval na ponižujoč polom "svoje" Barcelone, ki je sredi tedna na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov doživela pravo blamažo na zelenici Paris Saint-Germaina (0:4). A za Guardiolo je katalonski ponos še vedno "najboljša ekipa na svetu", meni pa, da se lahko na Camp Nouu na povratnem obračunu zgodi še marsikaj, čeprav takšnega preobrata v zgodovini evropskih tekmovanj ni uspelo uprizoriti še nobenemu moštvu. "Barcelona je še naprej najboljša ekipa na svetu. Vedno je presenetljivo, če izgubiš tako, sploh ker so tako dobri, a v nogometu se lahko zgodi karkoli," je pred naslednjo ligaško preizkušnjo Manchester Cityja povedal Guardiola. "Konkurenca je velika, nasprotniki pa so zelo dobri. Ob slabem večeru enega in dobrem drugega se to lahko zgodi. To se je pripetilo tudi meni. Če obstaja ekipa, ki se lahko vrne, je to s svojo miselnostjo prav Barcelona. Dominirala je v svetu nogometa v zadnjih desetih letih. Moj nasvet je, da naj se jih preveč ne kritizira, saj bodo hitro speti zaprli usta (kritikom, op. a.)," je dodal trener meščanov. Guardiola je tako podprl tudi svojega starega znanca in nekdanjega soigralca Luisa Enriqueja, ki na klopi Barce preživlja morda najbolj napete trenutke od svojega prihoda leta 2014. V bran je Katalonec stopil tudi Arsenalovemu strategu Arsenu Wengerju, potem ko so topničarji dan kasneje v Münchnu proti Bayernu doživeli podobno blamažo (5:1). Zanimivo: Wengerja omenjajo tudi kot možnega naslednika Enriqueja na Camp Nouu.

"Wenger? Poraz ali dva in ljudje takoj pozabijo, kaj si storil skozi leta. Izrazil bi vso svojo podporo Arsenalu in Wengerju," je dodal Guardiola, ki je tudi razkril, da je novi napadalec Gabriel Jesus po nekaj izvrstnih predstavah in poškodbi stopalnice že prestal operacijo, po kateri bi se lahko vrnil še pred koncem sezone. Medtem se analize debakla Barcelone še naprej vrstijo, oglasil se je tudi nekdanji športni direktor madridskega Reala in legendarni trener šampionskega AC Milana, Arrigo Sacchi, ki meni, da se je obdobje Kataloncev zaključilo. "Kralj, Barcelona, je umrl. Zdaj bo nek drug vladar uveljavil svojo vladavino: Real Madrid. A nekaj prostora je na prestolu tudi za druge. Juventus mi je zelo všeč. Raste, skupaj z Real Madridom je najresnejši kandidat za naslov," je izjavil Sacchi. "Barcelona že nekaj časa ni več tisto, kar je bila. Zdaj to ni več tista agresivna, organizirana in ambiciozna ekipa, ki smo jo občudovali. Deset let so prevladovali z vsiljevanjem osupljive igre: priredili so lekcije nogometa celotnemu svetu. Tega je zdaj konec. Zdaj tudi (Lionel) Messi ni več sposoben ugnati nasprotnika, ker stroj več ne deluje. Vedno pravim, da je za uspehe potrebna hierarhija: klub, igra in igralci. Brez igre igralci ne bodo prišli nikamor. Juventus je močen in ima jasne ideje. Ima inteligentnega trenerja, ki je tudi sposoben. Ta Juve ima vse, da pride do finala." 

Guardiola je lahko prek televizijskih zaslonov (tekmo smo prenašali na Kanalu A in VOYO) v torek videl pravo blamažo španskih prvakov.
Guardiola je lahko prek televizijskih zaslonov (tekmo smo prenašali na Kanalu A in VOYO) v torek videl pravo blamažo španskih prvakov. FOTO: AP

Na Camp Nouu so pred povratnim obračunom s PSG, ki ga bomo 8. marca prenašali na Kanalu A in VOYO, vse misli trenutno usmerjene v državno prvenstvo in lov za Real Madridom. Napadalec Luis Suarez se je v petek udeležil predstavitve knjige in se spet dotaknil turobne noči v Parizu, po kateri pa Urugvajec pravi, da ima zdaj s soigralci priložnost za zgodovinski dosežek. Kot že rečeno takšnega zaostanka do sedaj ni zapravilo še nobeno moštvo v zgodovini evropskih pokalov. "Prva reč je, da moramo zabiti gole," je dejal nekdanji član Groningena, Ajaxa in Liverpoola. "Če dvakrat zabijemo v prvih 20 ali 40 minutah, potem lahko to spremeni razpoloženje med navijači in z njihovo podporo nam lahko uspe. To je priložnost, da spišemo zgodovino. Če želimo priti v zgodovino kluba, potem moramo obrniti ta rezultat. To je lep izziv in ta ekipa je sposobna to storiti. Ne moremo vreči puške v koruzo, četudi nas je ta situacija v zadnjih dneh ujezila," dodaja lanskoletni osvajalec naslova zlati čevelj za najboljšega strelca ligaških tekmovanj. Suarez je tudi poskušal sprostiti nekaj pritiska s pleč trenerja Enriqueja, rekoč, da je bila to slaba predstava Barce na vseh ravneh. "Boli kot vsak drug poraz. To je bila slaba tekma generalno gledano in to moramo sprejeti. Vsi smo odgovorni. Vsi smo odgovorni, ko zmagujemo, vsi pa smo odgovorni, ko izgubljamo. Trener je dovolj zrel in zaveda se situacije (glede njegove pogodbe, ki je še ni podaljšal, op. a.). Ve, kako se je odločil ali kako se bo odločil. Mi bomo sprejeli vsako odločitev. Nikoli ga nisem spraševal glede tega. Zadovoljni smo. Vedno si izmenjujemo mnenja. To je nekaj, kar se dogaja v vseh klubih. Zaupamo vanj."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ELPhenomeno
20. 02. 2017 15.03
Pač zgubil in to v orto, nimas kej....., morjo Tud oni dobit zaušnico Na vsakih 20 let da vidjo, da tud drugi lahk zmagajo s tako razliko....., bodmo Realni, nebodo se niti oni pretegoval da zabijejo 4 gole ;) mogoce, sam spet bodo zih 2 not dobil :D :D :D razn ce majo se plus 2 igralca (Ibro in Ronaldinha v najboljim danima) :D :D nimas kj bo drug let ;)
LocoBlanco
19. 02. 2017 10.32
-1
Barca ima možnost, da naredi najvecji preobrat v zgodovini modernega nogometa v CL tekmovanju! Dejstvo je, da je ta možnost cca. 20% ...Samo osebno sem mnenja, da bo napredoval PSG, ki ima na klopi trenerja, ki je specialist za evropska tekmovanja! Vsi vemo, da je treniral Sevillo in da Barco pozna do potankosti. Glede same tekme pričakujem, da bo PSG napadal prvih 15minut, da zabije tako željeni zadetek in če jim to ne bo uspelo se bodo povlekli na svojo polovico in igrali v stilu AtlM-a (grobo in umazano). Po videnem iz 1,tekme si Barca prej zasluži še 2-3 gola v svoji mreži, kot pa napredovanje v 1/4 finala!!! PEP se pa raje naj osredotoci na svoj City, ki je pravtako letos srednja žalost glede na vložek! Šejk samo čaka še izpad iz CL-.a, potem bo pa 'ćao' Pepi...
gongash
18. 02. 2017 13.16
-3
potem pa svizec zavije čokolado v folijo. dokler bo enrique trener pa ter stegen golman? hahahah prejšnjo tekmo neymar, iniesta, messi , suraez na kupu niso niti enega gola skupaj mogli pospravit. pejte igrat rokomet. poleg tega so brez rakitiča zgubljeni.
Dloading
18. 02. 2017 14.46
+3
mmickica
18. 02. 2017 15.16
+6
Ce ne bi bilo Ter Stegna, bi bil poraz se hujsi. Vsi ostali so bili vec kot porazni.
RdečiKarton
18. 02. 2017 12.24
-3
Pep še kar misli da je v barci vse pod kontrolo in perfekten red tako kot v njegovih časih. Očitno je za se barca zaduši na velikih tekmah. MSN je preplačan glede na to da se vedno znova zanašajo da bodo oni reševali cel klub na velikih tekmah. Lahko imajo najmočnejši napad na svetu ampak če ne funkcionira obramba in vezna vrsta jim tudi sam "bog" ne more pomagat. Pep je gospod in deloholik in razumem njegove izjave ampak to so zgolj prazne besede. Ta sezona ni barcina in to bodo morali sprejet vsi od predsednika kluba do zadnjega navijača.
Kollerik
18. 02. 2017 10.12
+0
Barca je sposobna prevrata tudi s tako veliko razliko in zapret šnjofre hajterjem. Stavim na Barco, jasno.
Kollerik
18. 02. 2017 10.12
+3
In dodajam: Guardiola, pridi nazaj. barsa te potrebuje!!!
Uporabnik113089
18. 02. 2017 10.24
+1
Se ti sanja kaj pomenita besedi prevrat in preobrat....
laycan
18. 02. 2017 11.18
+0
očitno ,ne,hehehe.saj tega otroci v vrtcu,še ne vedo.
Uporabnik113089
18. 02. 2017 12.29
-3
Kolerika. To je bil moj, kot vidim neuspeli poskus, da bi nekoga nekaj naučil. Še odgovor na tvoje vprašanje. V našem snifarskem društvu se počutim odlično. Tvoja sestra je sila prijetna sogovornica....
Kollerik
18. 02. 2017 13.27
+5
...daj spravi se že iz svoje mame in kakašna črtica manj, pa bo. Za učenje drugih si pa še prenizko...
Opazovalec2020
25. 02. 2017 19.49
skladnost ti se prvo nauči kaj pomeni offside ;)
srbija777
18. 02. 2017 09.50
+2
Sanja svinja kukuruz
laycan
18. 02. 2017 09.32
-3
ampak res,kje so zdaj oni,komentatorji ala,kardinalček,ferarček,in druščina?nič komentiranja?škoda,pogrešan te strokovne komentarje,messi za zlato žogo...itd.najboljši med najboljšimi,sodniki krivi....
RdečiKarton
18. 02. 2017 09.41
-2
Kardinal je šel v Maroko nastavljat zadnjični finktor da bo lahko plačal račun za net in spet pametoval tu gor.
laycan
18. 02. 2017 11.17
-2
saj še je tu,vidiš da minuse tala,hehe.komentirat pa ne upa,ker je seronja
laycan
18. 02. 2017 09.28
-3
moral bi se zgodit,čudež,če želi barca napredovat,psg je enostavno preveč izkušena ekipa da bi dopustila kako presenečenje,je pa res da je barca zmožna,naredit preobrat,ampak jim bo moralo vse 100% štimat.PSG,ŽELIM VELIKO SREČE,ZNANJE SO ŽE POKAZALI,IN NAJ ŠE ZABIJEJO ZADNJI ŽEBELJ V KRSTO BARCELONE,DA BO MALO MIRA NA TEM PORTALU.
apodgraj
07. 03. 2017 08.32
Laycan-Ni potreben noben čudež , samo igra Barce mora steči tako , kot oni znajo in vse se lahko dobro konča . Pomemben bo sam start in pravi profesionalni pristop do igre in močna volja po zmagi . Potrebna bo tudi pomoč gledalcev . Vse v nogometu je možno in nič in naprej predvidljivo . Tako ,kot ti želiš še en poraz Barci in zabiti zadnji žebelj v krsto , toko se lahko zgodi in tudi se bo zgodilo , da bo Napoli zabil zadnij žebelj v krsto Reala . Potem pa ne dvomim ,da se bo stanje na tem portalu umirilo .
Simoni?
18. 02. 2017 08.51
+10
Barcelona se bo morala na povratni tekmi kar pošteno odpreti in z vsemi močmi pognati v napad od prvega sodnikovega žvižga, a to proti ekipi PSG, ki ima ubijalske kontre, bo vse prej kot lahko. Gol za PSG in konec debate. Dati jih bo treba vsaj 6. PSG pa vseeno ni Alaves. Drugače pa, blazno pogrešam komentarje strokovnjakov kalibra kranjčan23, kardinala Franca in podobnih....
JAMAN
18. 02. 2017 08.48
+2
Kakorkoli povratna tekma bo za pogledat, komaj čakam. Barca je velik klub, sicer v težkem položaju, ampak bodo morali strniti vrste in šele potem bomo po pol ure tekme videli ali so se pobrali ali ne. Sicer nisem fen Barce (niti Reala), da me ne boste takoj napadli, ampak mislim, da je skoraj (op. skoraj) nemogoče tole nadoknadit, saj PSG tudi ne bo samo stal na igrišču in če PSG spet vzame sredino, je zmagovalec. Pač tika-taka tehnika brez 2 top vezistov (Chavi in Iniesta) ni več tika-taka pa čeprav je v preteklosti spravljala v obup nasprotnike. Zanimivo bo, mogoče v tem času kdo podaljša in si dvigne pogodbo.......... tako da KOMAJ ČAKAM TEKMO
apodgraj
07. 03. 2017 08.45
Svet se ne bo sesul , če se Barca ne bo uvrstila v nadaljo tekomovanje . Nobene katastrofe ne vidim v tem :Barca bo ostala še naprej eden najmočnejših klubov na svetu in navduševala številne gledalce po svetu. Sistem tekomovanja na izpadanje ne daje vedno realne slike na kvaliteto in moč ekipe , ki se je uvrstila naprej ali osvojila naslov lige prvakov . Kateri naslov je pomembnejši - osvojiti državno prvenstvo ali naslov lige prvakov , o tem so mišljenja razdvojena Osvojiti naslov državnega prvaka je zame pomebnejši , saj daje pravi odraz moči tiste ekipe ,,ki je osvojila ta naslov .
FAUSTOS1
18. 02. 2017 08.41
+1
tako nespametnega trenerja kot ima barcelona pa nima nihče-tik pred tekmo v slačilnici naroči igrati neki nov sistem čež da bodo s tem šokirali nasprotnike a 4-0 za domačine je pokazal norost enrikija
alien8potnik
18. 02. 2017 08.32
+3
aja, pa s tem, da ima psg super trenerja, barca pa .... mogoče je sicer vse, barca je sposobna prebliska, a se bojim, da je psg enostavno predober.
mmickica
18. 02. 2017 15.21
+2
Jp. Se strinjam. Ce bi bil vsaj en gol manj, bi se verjela v cudez, ampak dati 5 golov in nobenega dobiti in to PSGju, ke pa znanstvena fantastika po moje. Se vedno pa imam 0, 01 % upanja, no...
apodgraj
07. 03. 2017 08.59
Ne vem zakaj se toliko pomebnosti prepisuje trenerjem , ko pa dobro vemo ,da igra ekipa in ne trenerji . Edino, na kar lahko trener neposredno vlipva , je da v ekipo postaviti najboljše igralce , ne pa igralce ,ki si ne zaslužijo igrati v prvi postavi , glede na njihovo formo. Tipičen primer lahko opazimo , ko se zvezdnika glede na njegov renome , ne sme postaviti na klop za rezerve , kljub njegovi slabi formi .
Simoni?
18. 02. 2017 08.26
+8
Psihično so igralci Barcelone na dnu. Barcelona bo tudi v špaskem prvenstvu precej padla. Nastop v CL v prihodnji sezoni bo pod vprašajem... Napredovanje Barcelone v četrtfinale je možno le v enem primeru. Če bo sodnik na povratni tekmi, njim dobro znani Thomas Henning Ovrebo...
alien8potnik
18. 02. 2017 08.24
+5
hja, ne vem, no. če bi barca imela spodobno vezno linijo, še nič ne rečem. ampak to je daleč od xavijeve barce, pa še v tem primeru bi bilo skoraj nemogoče tole nadoknaditi proti taki ekipi, kot je psg. in pričakovati, da bi psg naenkrat igral toliko slabše. igrali so namreč izvrstno v parizu. dobro, če dajo hitro dva gola in francozi padejo v paniko, mogoče. ampak 5:0 ali 6:1 itn. dvomim, res.
RdečiKarton
18. 02. 2017 08.17
+1
Če bi Pep vodil Barco bi v možen preobrat še mogoče verjel, ker pa Pep dela v Šittyu je preobrat rezultata za Barco težko verjeten.
apodgraj
07. 03. 2017 09.08
Tudi Pep ne bi rešil Barce. Barco lahko rešijo samo igralci in nihče drug. Vse bo odvisno od razpoloženih igralcev celotne ekipe , posebno pa od trojke MSN .
peresni
17. 02. 2017 22.50
+3
to zdaj ni B od Barcelone kot je bil...bojim se, da je nikoli vel ne bo. Upam, da vsaj Messi najde pravi klub - da bo svet lahko zopet užival ob njegovih nadzemeljskih sposobnostmi pri žogi.
RdečiKarton
18. 02. 2017 08.19
+0
Saj ga je Pep povabil v Šitty da se dokaže še v angleški ligi pa bolhica to dejstvo uporablja kot vzvod za dvig cene podaljšanja pogodbe z dodatnim pogojem, da se cela ekipa vrti okrog njega.
lovetheworld
17. 02. 2017 22.06
+6
Malce se pa le moram poigrat z optimizmom hehe :D Glede na prikazano igro v Parizu, no way, če mislijo kaj takšnega ponovit, naj sploh ne začnejo igrati. Ampak dvomim da bo tako. Glede na to da se bo Barci tokrat "mudilo", bo morala posledično igrati hitro, vsaj po moje, upam da se Enrique tega zaveda. Kot drugo, sem 100% da bo začel Rakitić namesto Gomesa, če pa ne, potem Enrique potrebuje kakšno tabletko. Tretja stvar, iz psihološkega vidika gledano so Princi logično predvsem v boljšem stanju, ampak če imaš obenem VELIKO psihološko prednost, je ob enem tudi VELIKA verjetnost da ta zadeva "pogori", sploh ker igrajo v gosteh. Če bi Princi odigrali prvo tekmo 2:0, bi najvretneje veliko bolj pazljivo igrali na povratni tekmi, kot sedaj ko vodijo 4:0, ker tako je pač v naših možganih. Ampak vseeno je to zelo zelo težko, ni pa nemogoče, ker prej ali slej se bo moral takšen preobrat v zgodivini nogometa zgoditi. Messi je imel za moje pojme najslabšo tekmo v zadjih 5 letih, kaj češ. Ampak ni bil problem Messi, ampak celotna ekipa. Tokrat pričakujem motivacijo na najmožni visoki točki. Spomnem se ko je Barca izgubila 2:0 proti Milanu, doma pa je Barca pričela z zelo hitrim zadetkom v 5min, in na koncu slavila s 4:0. Eksplozija Camp Noua. Zavedam se da so možnosti minimalne, a obstajam optimist. Če Barca zadene v prvih 10min, bo Camp Nou ponovno eksplodiral, nogometaši bodo poleteli in če nas bo obenem spremljala sreča, je tukaj vse mogoče. Princom se bodo v tem primeru zelo tresle hlače, sploh zato ker klub nimajo takšnih izkušnej v takšnih zahtevnih tekmovanjih, (history). Brez zamere, optimist sem ;) Lp
grozjak
17. 02. 2017 22.59
+4
Kollerik
18. 02. 2017 10.09
+2
Uporabnik113089
17. 02. 2017 21.05
+13
Temu lahko le rečem: želim vam več sreče v prihodnji sezoni. Za letos pa: čao, pa-pa!
nikajzadodat
17. 02. 2017 20.16
+1
Trener spokaj in vzemi s seboj svoje (Gomes, ...)
nikajzadodat
17. 02. 2017 20.14
+4
Tako kot Bayern 0:7 ;) Vse ostalo pa blef :)