Nogomet

Agent Yaye Toureja vrača udarec Guardioli: 'Opravičil se bom, ko se boš ti opravičil Pellegriniju in Hartu'

Manchester, 20. 09. 2016 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sredi izvrstnega niza rezultatov se je Josep Guardiola, trener Manchester Cityja, zapletel v dvoboj z agentom Dmitrijem Selukom. Dokler se mu jezični Ukrajinec, ki mu je težave povzročal že v Barceloni, ne bo opravičil, Guardiola ne namerava računati na Yayo Toureja, ki je Selukov varovanec.

Agent zatrjuje, da se bo opravičil, ko bo Guardiola to storil z Manuelom Pellegrinijem in Joejem Hartom.
Agent zatrjuje, da se bo opravičil, ko bo Guardiola to storil z Manuelom Pellegrinijem in Joejem Hartom. FOTO: AP

Na odgovor Dmitrija Seluka ni bilo potrebno čakati preveč dolgo, potem ko je Josep Guardiola ukrajinskega agenta napadel na svoji torkovi novinarski konferenci, rekoč, da pričakuje njegovo opravičilo. Guardiola že od začetka sezone ne računa na usluge vezista Slonokoščene obale Yaye Toureja, ki je ravno v torek oznanil, da končuje reprezentančno kariero, Guardiola pa mu je torek še poslabšal s trditvijo, da pod njegovim vodstvom ne bo igral, dokler se Seluk javno ne opraviči. Na relaciji Guardiola-Seluk-Toure je prihajalo do trenj že v času, ko je Katalonec vodil Barcelono in začel v igro pogosteje kot Toureja pošiljati Sergia Busquetsa, Toure pa je leta 2010 Barcelono zapustil in podpisal za Manchester City. Ko je postalo znano, da bo katalonski strateg prevzel sinje modre, je Seluk na veliko oznanjal, da Toure ne namerava ostati v Manchestru. Toda Afričan je ostal, ob izjemnem začetku nove sezone na stadionu Etihad pa skrbi za nekaj nezadovoljstva v taboru meščanov. "Lahko govorim karkoli hočem," je Guardioli nekaj ur po njegovi novinarski konferenci prek Sky Sports vrnil Seluk, čigar besede, da Katalonec "ponižuje velikega igralca" (Toureja ni uvrstil v ekipo za Ligo prvakov), Guardiole več kot očitno niso navdušile.

"Zakaj bi se moral opravičevati? Guardiola dobi nekaj tekem in misli, da je kralj. Živim v Evropi, zato lahko rečem karkoli hočem, Guardiola pa me ne more ustaviti. V redu, opravičil se bom Guardioli, če se bo on opravičil (nekdanjemu trenerju Cityja Manuelu, op. a.) Pellegriniju zaradi tega, kar mu je storil. Če si gentleman, se to preprosto ne zgodi. Pellegrini je lani podpisal novo pogodbo in nato so ga izrinili, da je lahko prišel Guardiola. Pellegrini je bil gentleman," meni Seluk, ki omenja tudi vratarja Cityja Joeja Harta, potem ko se je eden najbolj priljubljenih članov moštva moral posloviti od sinje modrih po prihodu novega trenerja. "Guardiola se mora opravičiti tudi Joeju Hartu. To ni normalno in ni prav, da prideš v Anglijo in se znebiš tistih nekaj angleških igralcev. Ko prideš v neko državo, moraš spoštovati to državo in njene ljudi. Ko je šel Yaya v Manchestere City, so lahko le sanjali o Ligi prvakov. Največje evropske zvezde si niso želele v City, toda Yaya je prišel. Niso bili velik klub. Ko je prišel, so začeli zmagovati, dva ligaška naslova, pokali in zdaj polfinale Lige prvakov. Želim si, da bi City osvojil vse, da bi zmagal na vseh tekmah, ker to za Yayo pomeni pokale. City ima izvrstne igralce, toda Guardiola si za Yayo želi novo prihodnost, za Harta tudi. In ne bosta zadnja. Spoštujem trenerje, kakršen je Claudio Ranieri, ki jim dosežki uspevajo kljub temu, da ne zapravijo veliko denarja za igralce."

Toure prejšnji teden zaradi glavobola ni treniral, nastopil pa je samo na eni tekmi letošnje sezone, v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti Steaui. Guardiola ga niti za eno od preostalih sedmih uradnih tekem ni uvrstil v kader. "Težko mi je bilo, da ga nisem uvrstil v ekipo za Ligo prvakov. Tako zelo težko," je o Toureju na zadnji novinarski konferenci povedal Guardiola. "Poznam ga, vem, da je dober fant, a zame je bilo težko tudi, ko sem moral izpustiti Alexa Garcio, samo onadva sta izpadla, seznam je pač seznam. A tisti dan, ko je govoril njegov agent, v tistem trenutku, je Yaya 'out'. Dokler se gospod Dmitri Seluk ne vrne na novinarsko konferenco ali prek svojih prijateljev v medijih, dokler ne bo imel poguma, da me pokliče, gre v medije in postreže z opravičilom Manchester Cityju, prvič, drugič njegovim soigralcem, tretjič pa trenerju. Ko se bo to zgodilo, bo Yaya del ekipe, imel bo enako možnost, da bi igral na katerikoli tekmi. Ker tega kot trener ne morem sprejeti, vsak agent, ko njegov igralec ne igra, gre v medije in govori, govori, govori ..." Guardiola priznava, da so to drugi časi: "Ne morem si predstavljati, da bi v mojem obdobju, ko sem bil nogometaš, moj agent šel v medije in govoril proti Johanu Cruyffu, o tem in onem. Morda je zdaj neko novo obdobje, obdobja se spreminjajo, a jaz sem star tip. Jaz sem del stare generacije trenerjev, agentje dandanes mislijo, da so nekaj več. Če je težava, potem naj pokliče športnega direktorja Txikija Begiristaina ali klub, potem lahko govori, dokler pa ne bo govoril, Yaya ne bo igral."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
21. 09. 2016 11.20
+6
Pep je clovek nacel in njegovo nacelo je: Jaz sem sef, vi pa moji usluzbenci. In pravilno, da se ne pusti agentu, ki je v sportu samo zaradi denarja.
Le vkup uboga gmajna
20. 09. 2016 21.34
-22
Pep, ti si navadna zguba, ki serješ s polno ritjo! Če se želiš dokazati kot trener, pojdi v klub, ki nima stomilijonskih proraćunov . Luzer si bil in luzer boš! Kot trener pa navadna nula!
yyyeb
20. 09. 2016 22.02
+12
Symbolic
20. 09. 2016 22.40
+8
Ja... kaj naj človek pričakuje od "uboge gmajne"...
ares1976
21. 09. 2016 15.05
+1
Ti pejd raje v gmajno... bolje bo za vse...
dajno
21. 09. 2016 21.00
yyyeb
20. 09. 2016 21.20
+10
če bi jaz bil guardiola se z agenti sploh nebi pogovarjal. nimajo nič skupnega z nogometom
Symbolic
20. 09. 2016 21.18
+3
Zelo pomembna novica! Briga me kdo je komu kaj reko... Predlagam: čimprejšnji umik tega članka... Raje gledam Milan - Lazio, čeprav ni preveč zanimiva tekma...
rossonero.acm
20. 09. 2016 20.17
CURVANORD Zanetti
20. 09. 2016 20.36
+3
Ah vsi ze nekaj jokajo in stokajo in zelijo opravicila nocejo dati opravicila, obnasajo se kot razvajeni otroci ,kaksno otrocje obnasanje od vseh akterjev.
MM?
20. 09. 2016 20.42
+5
"Otroci" z milijoni v žepih ali pa so krivi pesticidi. Sicer pa, ritka bo vedno ritka, naduvenko pa naduvenko. Ostalo je le stvar klasifikacije.