Nogomet

Guardiola že čestital Manchester Unitedu in Sanchezu za prestop, Katalonec Čilencu zaželel vso srečo

Manchester, 19. 01. 2018 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je zatrdil, da ne goji nikakršnih zamer do Alexisa Sancheza, potem ko je čilski reprezentant namesto pred prestopom v City tik pred selitvijo v vrste mestnega tekmeca Man. Uniteda.

Sanchez je po poročanju uglednega dnevnika The Times treniral z Arsenalovim mladinskim moštvom, medtem ko čaka na potrditev prestopa. Trener članskega moštva Wenger je ocenil, da bi lahko prestop izpeljali do sobote.

Alexisu Sanchezu je Josep Guardiola zaželel srečo v novem okolju, čeprav se je več mesecev špekuliralo zgolj o Čilenčevi selitvi v Manchester City. Manchester United se je z menedžerjem Josejem Mourinhom in njegovo razvejano mrežo agentov v igro vključil šele pred kratkim, a očitno storil dovolj, da bo nekdanji varovanec Guardiole iz Barcelone zamenjal Arsenal za rdeče vrage kot pred leti Robin van Persie.

Da je prestop v United zelo blizu, je v četrtek potrdil že francoski trener topničarjev Arsene Wenger, Guardiola pa je pod vse skupaj dan kasneje praktično že potegnil črto.

Na zelenici v zadnjem času zmaguje Guardiola (desno), toda Mourinho je bil tokrat očitno uspešnejši na "tržnici".
Na zelenici v zadnjem času zmaguje Guardiola (desno), toda Mourinho je bil tokrat očitno uspešnejši na "tržnici". FOTO: AP

"Nisem tip, ki bi poznal številke, zdaj vem le, da je Alexis igralec Arsenala in mislim, da bo odšel v United, zato obema čestitam in želim srečo," je na novinarski konferenci pred dvobojem z Newcastle Unitedom povedal Guardiola. Čeprav nekateri menijo, da gre za "izdajo" nekdanjega trenerja s strani Sancheza, Katalonec, vsaj javno, poskuša prikazati drugačno sliko.

V veselje mi ga je bilo voditi pri Barceloni
"Moje mnenje o Alexisu ostaja nespremenjeno, želim mu vse najboljše. Igralec in njihovi agenti odločajo o tem, kaj je najbolje za obe strani, ničesar nimam za dodati. Moje mnenje o Alexisu ostaja enako, v veselje mi ga je bilo voditi pri Barceloni in zdaj se bo odločil o odhodu v drug klub, zato mu želim vse najboljše," je dodal Guardiola, ki s sinje modrimi bojda ni bil pripravljen plačati okoli 40-milijonske odškodnine, veliko zahtev v smislu provizije pa naj bi imeli tudi Južnoameričanovi zastopniki.

Mourinho na lastni novinarski konferenci ni bil preveč zgovoren, je pa dejal, da dogovor "niti slučajno" še ni sklenjen. Pomembno vlogo ima po poročanju dobro obveščenih otoških medijev tudi armenski reprezentant Henrik Mkhitarjan, na katerega Mourinho ne računa, v severni London pa bi se nekdanji član Šahtarja iz Donecka in Borussie Dortmund preselil kot nekakšna zamenjava za Sancheza.

Mourinho: Nima smisla skrivati ali zanikati
"Nič novega ni. Mislim, da je povsem jasno, da vsi vedo, da smo tam," je izjavil Mourinho. "Še posebej, ko menedžer Arsenala tako jasno govori o teh rečeh, zato nima smisla, da bi poskušali to skriti ali zanikati. A niti slučajno posel še ni sklenjen, zato je v tem trenutku Mkhitarjan naš igralec, Sanchez Arsenalov in s tekmo, ki je jutri, se želimo od tega povsem odklopiti in osredotočiti na najpomembnejšo stvar, to pa je tekma," je še povedal Mourinho.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sportko47
19. 01. 2018 21.41
+0
Muri bo vse pokupu sam da jih nimajo nasprotniki, pol bo pa spet joku da sam drugi lohk kupujejo !
MaunelNeuer
20. 01. 2018 22.04
ka pa ti strelaš? kolko so nabavli drugi klubi pa ne vidiš
TvojPrijatelj
19. 01. 2018 18.48
-3
Naj izgine Mourinho iz kluba čim prej. Takoj za njim pa Borthwick-Jackson!
MaunelNeuer
20. 01. 2018 22.05
+1
zakaj že ' ker je United po odhodu Fergija pod Moujem najvišje ?
Symbolic
19. 01. 2018 16.57
+4
Ma, kdo vam "kroji" te neumne naslove člankov? V šolo z njim!
BBarca
19. 01. 2018 17.09
-1

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.