Nogomet

Guardioli pač ne rečeš ne: Fred se bo poleti za 50 milijonov evrov pridružil sinje modri revoluciji

Manchester, Donjeck, 09. 02. 2018 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City je v letošnji sezoni v naravnost zastrašujoči formi. V angleški Premier League so podrli številni rekorde po številu zaporednih zmag in z rušilno močjo korakajo proti naslovu prvaka. A vodstva kluba in Pepa Guardiole ne zanima zgolj kratkoročni uspeh, ampak želijo zgraditi pravo nogometno dinastijo. Nov kamen v tem mozaiku pa naj bi poleti postal 24-letni Brazilec Fred.

Fred (levo na fotografiji) se je v letošnji sezoni še boril proti Manchester Cityju, v prihodnji pa jim bo poskušal pomagati do novih uspehov.
Fred (levo na fotografiji) se je v letošnji sezoni še boril proti Manchester Cityju, v prihodnji pa jim bo poskušal pomagati do novih uspehov. FOTO: AP

Vodstvo Manchester Cityja je že lansko poletje jasno nakazalo, da želijo s Pepom Guardiolo zavladati angleškemu in evropskemu nogometu. Tako je Katalonec v poletnem prestopnem roku na razpolago dobil vsa možna finančna sredstva, da sestavi moštvo, ki bo lahko sledilo njegovi nogometni filozofiji in se bo sposobno boriti za lovorike na vseh 'frontah' in to proti najboljšimi evropskimi klubom. Poleti so tako meščane okrepili Kyle Walker, Benjamin Mendy, Bernardo Silva, Ederson in Danilo. V zimskem prestopnem roku pa se jim je pridružil še en branilec, in sicer Aymeric Laporte. A Guardiola ne želi krepiti zgolj obrambe, vselej išče talentirane igralce za njegovo vezno vrsto in napad, ki je letos še posebej zastrašujoč. V pravkar končanem prestopnem roku je želel na stadion Etihad pripeljati Alexisa Sancheza, ki se je kasneje odločil za mestnega tekmeca United in Riyada Mahreza, katerega pa Leicester ni želel prodati za znesek, ki ga je City ponujal. V neuspelem lovu se je tako Guardiola obrnil proti Ukrajini in tamkajšnjemu Šahtarju iz Donjecka. Katalonca je namreč navdušil 24 letni brazilski vezist Fred, katerega je pobližje spoznal v skupinskem delu letošnje Lige prvakov. Šahtar je skupaj s Cityjem napredoval iz skupinskega dela, za nameček pa so Ukrajinci ena redkih zasedb, ki je v letošnji sezoni uspela premagati meščane. To je namreč uspelo zgolj še Liverpoolu v Premier League. 

Po poročanju otoških medijev, naj bi se kluba za prestop že dogovorila, Fred pa se bo novim soigralcem pridružil po koncu letošnje sezone. City pa naj bi za njegove usluge odštel nekaj malega več kot 50 milijonov evrov, kar pa glede na današnji nogometni trg sploh ni nobeno presenečenje. Lahko bi celo dejali, da jim je uspel dober posel, glede na astronomske vsote, ki se v zadnjih letih pojavljalo pri prodajah in nakupih nogometašev. Velik vpliv pri selitvi Freda na Otoku naj bi imel tudi nekdanji igralec Arsenala Gilberto Silva, ki je zastopnik mlajšega rojaka. 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

selecao
10. 02. 2018 20.13
+1
Odlična poteza, prava okrepitev, Pep ve kaj dela. Bil je odličen igralec, še boljši je pa trener. V obeh primerih dokazuje izjemno nogometno intelegenco, ki jo zna uporabiti tudi v prakso. Če mu ne bo zmanjkalo motivacije, bo tudi z MS osvojil LP, morda pa še s kakšnim drugim klubom.
KOPITES
10. 02. 2018 11.21
+1
Sej ne mors nc pol narest
cripstoned
10. 02. 2018 10.18
-6
psg, city, barcelona....vsi zapravljajo kot nori finala lige prvakov pa ne bodo videli se dolgo....
Messi King
10. 02. 2018 11.18
+1
Barca zapravlja denar ki ga je dobila od prodaje neymarja in iz denarja ki so ga dobili od sponzerjev itd. Med tem pa city in psg zapravljata denar lastnikov kluba. In vsi imajo vec moznosti za finale kot beli balet
sportko47
10. 02. 2018 11.40
+5
Crisp me prov zanima kdaj boš ti naslednjič gledu tvoj Real v kakšnem finalu ?
+3
Se v spanskem pokalu ne..kaj sele ligi prvakov..
fihner
11. 02. 2018 15.54
fihner
11. 02. 2018 15.57
+1
(ali še vedno)? Lahko kupite novega hišnika, ali pa snažilko....Samo, da ti ne bo hudo. Da pa te zebe vemo že nekaj časa.
PartyTime
10. 02. 2018 10.12
+1
Klubi bi mogli met nek limit za okrepitve na sezono, ker to ne pelje nikamor... Arabci mecejo dnar stran 3000000000 na uro... Kupjo lahko vse...