Nogomet

Gudjohnsen o el clasicu: Enrique dvoboja ne bi smel začeti s Suarezom!

Barcelona, 29. 10. 2014 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji zvezdnik španskega nogometnega velikana Barcelone Eidur Gudjohnsen meni, da je trener katalonskega ponosa Luis Enrique na el clasicu naredil kar nekaj napak. Med večje uvršča uvrstitev Luisa Suareza v udarno enajsterico.

Nogometaši madridskega Reala so v soboto s 3:1 premagali Barcelono in dobili prvi letošnji el clasico. Poznavalci razmer v španski La Ligi so mnenja, da je eden glavnih krivcev za takšen razplet trener katalonskega ponosa Luis Enrique. Tako je stvari na zelenici Santiaga Bernabeua videl tudi nekdanji zvezdnik Kataloncev Eidur Gudjohnsen, ki povratnika po štirimesečni odsotnosti Luisa Suareza, ne bi uvrstil v začetno enajsterico.

Luis Enrique
Luis Enrique FOTO: Reuters
"Videli smo izjemnega napadalca, ki je bil odsoten štiri mesece. Pripravil je gol Neymarju, nato odlično zaposlil Lionela Messija. Če bi Argentinec izkoristil priložnost, bi spremljali povsem drugačen dvoboj, a je ni. Sledil je popolni preobrat, Suareza pa ni bilo nikjer več. Menim, da je trener naredil napako, ko ga je uvrstil v začetno enajsterico," je v pogovoru za Sky Sports povedal Islandec in dodal, da je bilo s prostim očesom moč videti, da Xavi in Andres Iniesta nista v najboljši formi.
Pasica španski kraljevi pokal
Pasica španski kraljevi pokal FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lookaaa
30. 10. 2014 06.53
+1
dejstvo je, da je suarez odigral dobro tekmo. napad barce sploh ni sporen, sredino pa zal nacenja zob casa. tudi obramba ni tako superiorna, kot nekateri mislijo in tudi prvi konkretni tekmec jim je zabil kar trojcek. da obramba poka po sivih je dokazala LP, v domacem prvenstvu pa je bilo ogromno srece in seveda slabi neiznajdljivi nasprotniki, da je ostala nedotaknjena. barca bo letos se velikokrat visoko zmagala, a zapomnite si, nekajkrat bo tudi visoko izgubila.
seeker234
30. 10. 2014 02.06
+4
Da je dal Mathiea na lev bok, da je Pique sploh igral(že lansko sezono je bil slab), da je Xavi preprosto prestar in zato prepočasen,preslab, da je Busquets od odhoda Guardiole precenjen v Barci.. No, te stvari očitno Gudjohnsen ni opazil pa je nameril direktno v Suareza, v enega boljših posameznikov pri Barci na Clasicu.. Ne vem, ne vem...
seeker234
30. 10. 2014 02.07
+0
Nad vsem pa, Real je preprosto dominiral in bil glavni krivec za poraz Barce, hehe :)
lionelmessi10
29. 10. 2014 23.25
+0
Ker Pedro je pa tk jači,da ko je na igrišču,deluje ekipa,kot bi imela igralca manj. Čisto prav je naredil s Suarezom,ki je imel čisto spodoben debi,tudi asistenca,danes pa še ena proti Espanyolu,se bo že vklopil,samo poglejmo Neymarja,ki se je lani lovil celo sezono in zabil mislimda celo borih 9 golov v celi sezoni,letos pa tako v ligi kot Cl povprečje gol/tekmo in že oktobra presegel lanski izkupiček. A Suarez verjamem,da bo že v 1.sezoni začel rasturavati,ker je preprosto predober,da ne bi.
Lux-penguin Salesin
29. 10. 2014 22.49
+3
Kako so vsi pametni??? Real je v dobri formi kar so pokazali na igrišču in zanesljivo in zasluženo zmagali. Največja napaka Barce je obramba in Pique, ki je bil bolj kot kura brez glave.Barca bi lahko povedla 2:0 pa na srečo mene kot navijača Reala ni in vprašanje, če bi Real lahko odgovoril na 2:0. Definitivno ni bila napaka, da je Suarez začel tekmo in pri tako finančno obilnem prestopu je bilo za pričakovati, da bo začel. Razen tiste rošade v obrambi je bilo vse prav pričakovano in brez presenečenj. Barca je trgala v ligi in ni do te tekme prejela zadetka in ne vem od kod vsem ideja o slabši formi Barce in oh in sploh. Real je naredil tisto kar je moral in odsotnost Bale-a se ni ravno poznala. Zame je letošnja dodana vrednost, da Benzema bolj izkorišča ponujene priložnosti in če bo tako nadaljeval potem ni strahu. Potrebno je pa priznati, da je bila tekma gledljiva in zanimiva in tokrat je bil rezultat po godu Reala. Naj mi ne zamerijo ostali navijači, a že vsaj 5 let je največja tekma na svetu El Classico in če pogledamo koliko pompa je okoli te tekme bo tako tudi ostalo in to več kot upravičeno.
bobek 1
29. 10. 2014 20.23
+2
Prav je naredi Enrique,da je dal suarez od prve minute notri
Campeones34
29. 10. 2014 11.52
-2
Ma krivec za poraz je samo ekipa Reala, pac so dosti boljsi trenutno in konec debate. Lahko so veseli da je realoba kontra zatajila, ker bi bilo se dosti dosti huje.
Dejan Keuc
29. 10. 2014 11.35
+17
Večja napaka je bila, da je začel iz Piquejem...
whysoserious5
29. 10. 2014 11.22
+8
Jst pa mislim, da je bilo čisto vredu, da je začel od prve minute... Dal je asistenco za Neymar-ja+ še tisto podajo za Messi-ja, če bi tam Messi zadel, bi verjetno ta dvoboj zmagala Barcelona in bi se govorilo kako dober trener je Enrique, pa kakšna okrepitev je Suarez, prvi nastop in to še el clasico in asistiral je za prva dva gola. Tako da za večino je kriv Messi, ki ni zadel. V njegovo obrambo lahko rečemo, da je zelo verjetno vzel injekcijo proti bolečinam. Enrique je na intervjuju rekel, da to odsvetuje ampak je odločitev vsakega posameznika... Messi je mel neke bolečine v kolenu, če se ne motim... Ampak vseeno ali je igral pod injekcijo al ne tisto bi mogel zadeti, še posebej igralec takega kova kot je on... Tako da če bi tam Messi zadel bi verjetno gledal prevlado Barcelone in ne Reala... Pač tak je nogomet, če ga ne daš ga pač dobiš... Je pa res napaka trenerja bila da ni Mathieu igral CBja in Alba LBja, potem Pique na tribuno pa Mascherano zraven Mathieu-a. V intervjuju je Enrique rekel tudi, da Vermaelen dela po posebnem programu, saj je bil skoraj celo leto odsoten od nogometa. Je pa rekel tudi, da njegovo okrevanje ne gre ravno po pričakovanjih.... Pa nevem zakaj je dal Enrique nato namesto Suareza notri Pedrota, to je zame znak predaje tekme... Jaz bi dal notri Munir-ja ali pa Sandra...
Symbolic
29. 10. 2014 12.28
+12
Lepo napisano! Jasno, bilo bi bolje: Piqueja ven, Albo notri in adekvatno preformiranje obrambe... Kar zadeva Messija, ne vem ali je poškodba kriva ali je bil pod pritiskom rekorda (kot, da je to bolj pomembno od treh točk, ker rekord še čaka, 3 točke so pa odšle!)... Čudi me, da je temu podlegel, saj je zadosti "lisjaka" v njemu... Suareza bi mogo dat bolj v sredino in ga ne bi rabil menjat, tako ga je (na desnem krilu) dejansko "izločil" iz centra dogodkov , kjer se Suarez odlično znajde... No, ja... naše "analize" zdaj nič ne morejo spremeniti: Real je kaznoval Barco za njeno brezidejno igro in to je dejstvo! Vsekakor pa, zaslužena zmaga Reala!
whysoserious5
29. 10. 2014 13.24
+2
Ups narobe sm napisu. Ni ga bolel koleno ampak gleženj, v naslednjem članku piše tko.... :)
Lux-penguin Salesin
29. 10. 2014 22.53
+1
Oba komentarja zelo na mestu in korektna zato tudi + obema.
lovesosa
29. 10. 2014 11.20
-3
povejte mi en razlog da so ste napisali ta članek, joooooj bogi ste
Trend01
29. 10. 2014 11.26
+0
Počakaj, da slišimo intervju še kakšnega igralca iz ' 50 let. Bo tudi ta objavljen :-)
Symbolic
29. 10. 2014 12.32
+6
Ih... kot, da je članek o Balotelliju kaj bolj aktualen? Samo, da se nekaj piše...
torress
29. 10. 2014 11.12
+1
Če pustimo neizkoriščanje priložnosti in zelo zelo slabo brezidejno igro v sredini ima barca kot že toliko let poprej probleme v obrambi. Pique ni več za prvo enajsterico, sploh nevem če je kdaj bil. V protinapadih so oni vedno kak star hrošč nasprotniki pa ferrariji. Najprej nej pošlihtajo obrambo potem pa nej govorijo o napadu.
JanezBos.
29. 10. 2014 10.44
+5
Suareza bi moral dati notri po prvem polčasu in ne takoj od prve minute....tako bi naredil vsak pravi trener.
darkangel31
29. 10. 2014 10.11
+7
igralec za 80 miljonov ne sme sedet! kot ne rodrigez pri realu.in ze pluvaju po enrique na zacetku ga kovali v nebesa.reeal je bil bolsi v vseh elementih igre njegova sibka točka je iker. barcina pa messi.enriqe je kriv samo tega da nima avtoritete in ga messi vodi( poskus menjave v prejsnem krogu poskus izvajanaja prostega strela njegova obsedenost z rekordom utajanje davkov nepomoč xavija ineste) real.iker( samovsecnez ker ga resujejo igralci bil je najboljsi golman ampak so minli njegovi casi tud karakter ma nula)
Lux-penguin Salesin
29. 10. 2014 22.58
Nikakor ne sme biti višina odškodnine razlog za igranje. Suarez je korektno odigral ( nič bolje ali slabše kot Messi ) lahko bi naredil tudi kaj več.Verjetno pa je tokrat trener dobil navodila, da Suarez mora začeti tekmo.
-santos-
29. 10. 2014 10.06
+4
Dejstvo je, da Barca še zdaleč ni več to kar je bilo v minulih letih, tako da bi morali sami igralci pometat pred svojim pragom preden začnejo kritizirat odločitve trenerja. Vse ostalo so samo izgovori..
george phoenix
29. 10. 2014 09.54
+16
Pripravil gol Neymarju, nato odlično zaposlil Messija, neke je pa le naredu.
seeker234
30. 10. 2014 02.08
+0
Več od njega samo Neymar, ki je pač zadel..
lesto18aM
29. 10. 2014 09.28
+0
Eden glavnih krivcev za poraz Barcelone je sigurno trener Enrique, saj bi moral na levem boku začeti z Albo, ne pa z Mathieuom, ki je veliko bolj koristen kot centralni branilec, pa tudi strinjam se s z Gudjohnsonom, da Suarez tekme ne bi smel začeti. Bojim se, da je trener Enrique manj sposoben kot njegov predhodnik Tata Martino!