Liga prvakov

Pochettino samozavesten pred obračunom z Juventusom, spursi stavijo na golgeterja Kanea

London, 12. 02. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tottenham se v prvo tekmo osmine finala Lige prvakov s torinskim Juventusom podaja po zahtevnem nizu, ki pa ga je opravil z odliko. Po zmagi nad Manchester Unitedom (2:0), remiju na Anfieldu (2:2) in tremi točkami na mestnem derbiju z Arsenalom (1:0) se spursi vračajo na evropske zelenice. Prenos v torek od 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Četa Mauricia Pochettina pa ne blesti le v angleškem prvenstvu, temveč je navdušila tudi v skupinskem delu tekmovanja Lige prvakov, ko se je v skupini H povzpela na prvo mesto, pred madridskim Realom in dortmundsko Borussio.

Mauricio Pochettino pred torkovo tekmo: "Mi smo pripravljeni, imamo tudi zadostno mero samozavesti. Bomo videli, kaj se bo zgodilo."
Mauricio Pochettino pred torkovo tekmo: "Mi smo pripravljeni, imamo tudi zadostno mero samozavesti. Bomo videli, kaj se bo zgodilo." FOTO: AP

Tekmo osmine finala Lige prvakov med Juventusom in Tottenhamom bomo v torek, od 20.30 naprej, prenašali na Kanalu A in VOYO.

"Doživljam najboljše obdobje vse odkar sem prevzel vajeti Tottenhama," je povedal Argentinec za sloviti italijanski športni časnik Gazzeta dello Sport in nadaljeval: "Rezultati na zadnjih nekaj tekmah so nam vlili samozavest. Sedaj se lahko soočimo z velikimi ekipami. Mislim, da je to najboljši čas za spopad z Juventusom." Spursi bodo nastopili v svoji prepoznavni podobi, vendar pa je Pochettino prepričan, da se v boj ne smejo podati brezglavo: "Proti Italijanom, najprej potrebuješ inteligenco. Uporabljati moraš svojo glavo. V Italiji slovijo po taktiki in obrambi, Juventus pa v popolnosti predstavlja to simboliko."

Bo Harry Kane mož odločitve tudi na obračunu s torinskim Juventusom?
Bo Harry Kane mož odločitve tudi na obračunu s torinskim Juventusom? FOTO: AP

V vrstah spursov navdušuje Harry Kane, z 23 zadetki najboljši strelec angleškega prvenstva. Prav angleški reprezentant je odločil tudi zadnji severno londonski mestni derbi proti Arsenalu, ko je v 49. minuti zatresel mrežo Petra Cecha. Poln hvale na račun prvega strelca je tudi Pochettino, ki verjame, da prihodnost kluba sloni prav na Kaneu. "Kane je izjemno močan. Že tri leta. Že mnogokrat sem poudaril, da je eden izmed najboljših napadalcev na svetu, čeprav številni mislijo, da to govorim le zato, ker je eden izmed mojih igralcev. V zadnjih nekaj letih je močno napredoval. Ne le, da je njegova forma konstantna, temveč lahko tekme odloči z enim samim strelom. To se je zgodilo tudi proti Arsenalu," je dejal argentinski strateg in v isti sapi poudaril: "Tottenham ni le Kane, vendar pa prav on brez dvoma predstavlja prihodnost kluba."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
12. 02. 2018 19.30
Poketino opravlja imenitno delo v Totnhemu, vendar so izkusnje na strani Juveta ...
janezdollar
12. 02. 2018 09.56
+3
Kane tokrat žoge sploh videl ne bo...
ochi
12. 02. 2018 09.04
+0
drimtim
12. 02. 2018 08.11
+5
glede na to da igrajo z Juventusom je možno da bo moral razmisliti o nakupu traktorja.