Nogomet

Hart na posojo v West Ham, blizu prestopa tudi Chicharito

London, 17. 07. 2017 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Angleški ligaš West Ham je v svoje vrste zvabil reprezentančnega vratarja Joeja Harta, ki bo kot posojen igralec Manchester Cityja eno sezono nosil dres londonskega moštva. Blizu prestopa naj bi bil tudi mehiški napadalec Javier Hernandez, bolj znan kot Chicharito.

Angleški nogometni vratar Joe Hart, član Manchester Cityja, bo eno sezono kot posojeni nogometaš branil barve West Hama. Harta v Londonu pri novih delodajalcih čaka še zdravniški pregled, poročajo otoški mediji. Tridesetletni Hart, ki je za reprezentanco zbral 71 nastopov, za City pa je od leta 2006 zbral več kot 300 nastopov, bo z West Hamom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo odkupa po letu dni. Hart na teden zasluži 137 tisoč evrov in ta strošek naj bi si razdelila West Ham in Manchester City.

Minulo sezono je Hart kot posojen nogometaš igral v italijanski Serie A pri Torinu, trener Cityja Pep Guardiola pa mu je dal vedeti, da nanj ne računa več. Še posebej, ker so v klubu iz Benfice za 40 milijonov pripeljali brazilskega vratarja Edersona Moraesa.

Na vstopnih vratih moštva, ki ga vodi hrvaški trener Slaven Bilić, pa je tudi napadalec Javier Hernandez "Chicharito". Zanj se zanima tudi Chelsea, a naj bi se Mehičan, ki je član nemškega Bayerja iz Leverkusna, odločil za West Ham. Zaslužil naj bi 165 tisoč evrov na teden, odkupna klavzula za nogometaša je 13 milijonov angleških funtov.

Javier Hernandez
Javier Hernandez FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.