Heynckes: Pokoj? Ne, vse boste izvedeli po finalu pokala

Strateg Bayerna Jupp Heynckes, aktualnega zmagovalca Lige prvakov, je dal vedeti, da se po koncu sezone ne bo trenersko upokojil. O svoji prihodnosti bo spregovoril po finalu nemškega pokala, ko bo njegov Bayern lovil trojno krono.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Jupp Heynckes je v soboto zvečer prišel do najbolj laskave lovorike v klubskem nogometu. Drugič v svoji trenerski karieri, prvič je bil prvak z Realom pred 15 leti. Kazalo je, da bo po zmagi nad Borussio in osvojitvi Lige prvakov tudi uradno napovedal svoj konec trenerske kartiere, toda namesto tega je nemškemu Bildu zatrdil popolnoma nasprotno. "Pokoj? Kje pa. Nikakor ne razmišljam o upokojitvi," je kar malce presenetil 68-letni strateg, ki nikakor še ne namerava razpustiti "vojske", saj Bayern čez nekaj dni čaka še zadnje dejanje tekmovalne sezone. "Zelo resno se bomo lotili finala nemškega pokala, saj želimo v sezoni osvojiti trojno krono." Nato bo izkušeni trenerski lisjak dirigentsko palico pri Bayernu prepustil Pepu Guardioli.

Jupp Heynckes

Jupp Heynckes v družbi Philippa Lahma in Arjena Robbna (Foto: Reuters)

"Takrat vas bom tudi razveselil z informacijo, kako in kaj dalje. Lahko vam zaupam, da sem odločitev sprejel že junija lani," je priznal Heynckes, ki lahko kot prvi trenen Bayerna v isti sezoni pride do treh kron. Za Bild se je še enkrat več spomnil tekme na Wembleyju. "Sprva nikakor nismo našli prave igre. Borussia nas je sijajno pokrivala, stali so zelo visoko. Ob odmoru sem spremenil nekaj taktičnih zadev. Videlo se je, da smo favoriti za naslov, tega pritiska se igralci niso otresli. Šele v nadaljevanju smo začeli prevladovati. Na koncu je naša zmaga zaslužena," je nemškim novinarjem hitel pripovedovati neuničljivi Heynckes, ki je nogometni strokovnjak že več kot tri desetletja. "Trener sem že več kot 30 let, a še nikoli ni bilo v moji ekipi čutiti take kemije. Tudi rezervisti so dihali z nami, pa čeprav bi lahko v drugih moštvih igrali 90 minut," je recept za uspehe bavarskega ponosa razkril Jupp Heynckes.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 72
 
seeker234 27.05.2013 00:05:18
Poleg Del Busquea je Heyckens edini, ki bi prav prišel Realu. Upam res upam da pride.
Več komentarjev