Hrvatom v dodatnih kvalifikacijah Grki, derbi med Italijo in Švedsko

Nekdanji španski nogometni zvezdnik Fernando Hierro je na sedežu Mednarodne nogometne zveze Fife v Zürichu danes izžrebal pare dodatnih evropskih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji. Severna Irska se bo pomerila s Švico, Hrvaška z Grčijo, Danska z Irsko in Švedska z Italijo, ki je štirikrat doslej osvojila naslov.

Luka Modrić

Hrvati so se izognili Švedom, v boju za SP jih čakajo nekdanji evropski prvaki Grki. (Foto: AP)

Prve tekme bodo na sporedu med 9. in 11. novembrom, povratne pa med 12. in 14. istega meseca, je še sporočila Fifa. 

"Spoštujem Grčijo, težko bo, a sem optimist, zaupam v ekipo. Težko bo, ker drugo tekmo igramo v gosteh (12. november, op. p.). Imeli bomo dovolj časa, da se pripravimo na nasprotnika, a najpomembnejša bo moja ekipa, vse je odvisno od nas. Upam, da bodo vsi pripravljeni in zdravi za ti dve tekmi," je za HRT po žrebu povedal hrvaški selektor Zlatko Dalić. Ta je še izpostavil, da si želi 9. novembra podpore domače nogometne javnosti na zagrebškem Maksimirju. "Upam, da bo stadion poln in da bo celotna država stala za nami," je še povedal Dalić, ki je na klopi pred tekmo z Ukrajino zamenjal Anteja Čačića

"Hrvaška je dobra ekipa, zelo čvrsta. Igrajo napadalno, a mi smo dobri v obrambi. Videli bomo, kaj bo na zelenici. Mogoče je dobro igrati drugo tekmo doma, ker lahko na prvi tekmi igraš nekoliko bolj obrambno in čakaš na drugo," pa je po žrebu razlagal selektor Grčije, nemški trener Michael Skibbe. 

Dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018:

Hrvaška - Grčija

Švedska - Italija 

Danska - Irska

Severna Irska - Švica

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
mmickica 20.10.2017 15:06:53
Hrvaska, Italija, Danska in Svica se bodo uvrstile, taksno je moje mnenje.
Več komentarjev