Nogomet

Hvar je odpadel, Messija zdaj povezujejo z nakupom luksuznega stanovanja v Parizu

Pariz, 24. 05. 2016 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S svojo odsotnostjo je Lionel Messi na proslavi dvojne krone v Barceloni razočaral marsikaterega navijača. Uradna razlaga je (bila) bolezen, v medijih pa so se dan po dogodku na Camp Nouu pojavile izjave Argentinca, ki je namignil, da ga vleče v domovino. Očitno ima načrte tudi v Parizu.

Messi se v prihodnosti spet vidi v domačem Rosariu. Tudi kot član Newell's Old Boys?
Messi se v prihodnosti spet vidi v domačem Rosariu. Tudi kot član Newell's Old Boys? FOTO: AP

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je po poročanju francoskih medijev za luksuzno stanovanje v Parizu na elitni lokaciji plačal 8,3 milijona evrov. Ni skrivnost, da je Argentinec velika želja pariškega kluba Paris Saint-Germain, ki bo to poletje ostal brez svojega najboljšega strelca Zlatana Ibrahimovića. Toda Messi je vsaj zaenkrat nedosegljiv tudi za klub, ki ima praktično neomejen proračun oziroma je kot vreča brez dna, nakupi nogometaša v francoski metropoli pa naj bi bili povsem poslovne narave. Južnoameričan bo po poročanju lokalnih medijev užival na 350 kvadratnih metrih, piše Le Parisien, ki Messija seli v 16. mestno okrožje, nedaleč stran od Eifflovega stolpa v zasebno četrt Villa Montmorenc. S šestimi sobami, teraso na 45 kvadratnih metrih, telovadnico in zasebnim kinom je to objekt, ki je dosegljiv le redkim. O tem pričajo že bodoči sosedi Argentinca, med katerimi so največji francoski poslovneži in tudi kolega nogometaš Thiago Silva, ki igra za francoskega prvaka PSG. 

V ozadju prodaje naj bi bilo podjetje Grupo Proto, ki je v lasti podjetnika Alessandra Prota, ki je povezan tudi z ameriškim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom. S Protom je sodeloval tudi Cristiano Ronaldo, ko so se v Monte-Carlu pogajali glede nakupa oziroma prodaje nekega hotela. Proto se je s sodelavci že hvalil, da je v stolpnici Trump Tower prodal luksuzno stanovanje Ronaldu za kar 16 milijonov evrov, a je tabor Portugalca te informacije kasneje zanikal. Tudi nad tokratnimi informacijami o Messiju bojda visi kanček dvoma, se pa je zvezdnik Barcelone oglasil v reviji Sports Illustrated. Argentinca ni bilo na ponedeljkovi proslavi dvojne krone na Camp Nouu, kar je razočaralo številne navijače. Messi je za prestižno ameriško revijo povedal, da bi se nekega dne rad vrnil v domači Rosario, ni pa jasno dejal, če kot nogometaš ali šele po tem, ko se bo športno upokojil.

"Od malih nog sem imel žogo v nogah, rad sem šel na ulico igrat nogomet, ko sem imel še pet ali šest let," se je spominjal Messi. "Ko sem prišel v Barcelono, je bilo težko. Po eni strani je bilo lepo, ker sem šel igrat za Barcelono, a po drugi strani je bilo zelo težko zapustiti moj dom in začeti z ničle. V Barcelono sem odšel s sanjami, da bi igral v Primeri. To je bil moj cilj. Mislil sem le na igranje nogometa. Od prvega dne imam enako raven motivacije, vedno se želim izboljšati. Vedno lahko zrasteš in se naučiš česa kot nogometaš, tako je tudi v življenju. Od majhnih nog igram enako. Ko zabijem gol, čutim veliko srečo."

Thiago Silva (levo) je med lastniki luksuznih stanovanj v prestižni četrti.
Thiago Silva (levo) je med lastniki luksuznih stanovanj v prestižni četrti. FOTO: AP

Messi je spregovoril tudi o zlati žogi, svoji prihodnosti in Copi Americi: "Zlata žoga je nekaj posebnega, je zelo pomembna nagrada. Ko ti rečejo, da si najboljši in ti jo podelijo, je neverjetno. Posamičnim nagradam ne pripisujem velikega pomena, toda to je zelo lepo. Zrasel sem tukaj (v Barceloni) in moje življenje je tukaj. Barcelona mi je dala vse. A nekega dne bi se rad vrnil v Argentino. Skorajda ne morem več uživati v življenju v Rosariju, s svojimi ljudmi. Copa? Poskusili bomo izkoristiti priložnost. Za Argentino bi bilo zelo pomembno osvojiti ta naslov. Zaslužimo si osvojiti en pomemben naslov."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
25. 05. 2016 11.57
-2
ze 5 clanek v zadnjih 2 dneh,ki glasi Mesja nebo na Hvar.haha keri kompleksasi.messi sploh ni odpovedal prihoda na hrvasko,ampak je odpovedal prihod v tisto doloceno vilo,zato kr se je lastnik hvalil in je iz tega nastal jumbus.messi ze isce novo lokacijo(tajno) na hrvaskem in baje pride v roku 10 dni.
alien8potnik
25. 05. 2016 09.23
+1
v parizu bi v vsakem primeru bilo lepo imeti stanovanje. lepo od messija, da je tako povezan z rosariem. dejansko ima na razpolago vse največje metropole sveta, on pa bi odšel v rosario. hm, na koncu mi bo ta messi še prav simpatičen ratal:)
MaldiniSLO
24. 05. 2016 22.50
+9
Hvar ni bil nikoli opcija samo dobra marketinška poteza s strani nekoga