Nogomet

Ibrahimović znova preseneča: Bil sem tako slab, da sem Mourinhu ponudil, da igram zastonj

Los Angeles, Manchester, 20. 07. 2018 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Lesjak
Komentarji
4

Zlatan Ibrahimović je v svoji bogati nogometni karieri igral za številna zveneča evropska imena, med njimi tudi za Manchester United, kjer pa zaradi hude poškodbe kolena ni uspel pustiti takšnega pečata, kot ga je recimo v Italijani in Franciji. Kljub temu, so ga imeli navijači rdečih vragov neizmerno radi, po najnovejši izjavi, pa se jim je verjetno še bolj priljubil.

Zlatan Ibrahimović je razkril, da zaradi težav s kolenom, ni želel razočarati soigralcev in trenerja Joseja Mourinha.
Zlatan Ibrahimović je razkril, da zaradi težav s kolenom, ni želel razočarati soigralcev in trenerja Joseja Mourinha. FOTO: AP

Poleti 2016 je Zlatan Ibrahimović v svojem slogu z javnostjo delil, da se, potem ko mu je potekla pogodba s francoskim PSG-jem, seli na Old Trafford. Čez noč je postal prvi ljubljenec navijačev Manchester Uniteda. Že na prvi uradni tekmi, je rdečim vragom prinesel lovoriko, potem ko je zadel v zadnjih trenutkih angleškega superpokala proti Leicester Cityju in takoj osvojil prvo lovoriko na Otoku. Navijači 20-kratnih angleških prvakov so bili prepričani, da bo karzimatični Šved znova popeljal United do naslova angleškega prvaka. To mu sicer ni uspelo, je pa v krstni sezoni z rdečimi iz Manchestra poleg omenjenega superpokala osvojil še angleški ligaški pokal in Ligo Evropa. A konca sezone ni dočakal, saj si je huje poškodoval koleno na povratni tekmi četrtfinala Lige Evropa proti belgijskemu Anderlechtu. Mnogi so bili prepričani, da se je s to poškodbo končala tudi njegova kariera. A Šved se ni predal, okreval hitreje od pričakovanega in lanskega oktobra še za eno sezono podaljšal sodelovanje s klubom z Old Trafforda. A v dresu Uniteda ni uspel prikazati forme, ki ga je krasila v prvi sezoni in po 33-ih nastopih, na katerih je dosegel 17 golov, se je Šved odločil, da se v zatonu kariere preizkusi še na drugi strani Atlantika, kjer je postal član LA Galaxyja. V daljšem intervjuju je sedaj priznal, da mu je zelo žal, da ni uspel dokončati dela, ki ga je začel v Manchestru, a enostavno po hudi poškodbi kolega ni bil dovolj dobro pripravljen. 

"Situacija je bila takšna, da sem bil pod pogodbo in še vedno prejemal plačo, a jaz sem vodstvu in Joseju Mourinhu dejal, da ne želim prejemati plače, če nisem pripravljen za igranje nogometa. Glava je bila pripravljena, a koleno ni bilo. Globoko v sebi sem vedel, da nisem več isti Zlatan. Dejal sem jim, da pred poškodbo ste imeli Zlatana, sedaj ga pa nimate več. Trener me je večkrat posadil na klop in dejal, da bom igral, a rekel sem mu, da nisem pripravljen in zaradi tega, te ne želim pustiti na cedilu. To je spoštovanje, ki ga imam do soigralcev in trenerja. Joseju sem dejal, da naj izberi drugega, ki bo delo opravili tako kot je treba, četudi sem jaz Zlatan," je iskreno v pogovoru za angleškimi novinarji dejal Ibrahimović. Od marca, od kar je Old Trafford zamenjal za sončni Los Angeles, je sicer Zlatan povsem pozdravil poškodbo kolena in je z 11. goli trenutno tretji strelec severnoameriške nogometne lige MLS. Ni slabo za 35-letnika, kateremu so po poškodbi kolena mnogi napovedali konec kariere. 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolicek
20. 07. 2018 16.36
+8
Katastrofa od članka. Zaradi nerazumljivosti in preveč slovničnih napak sem ga nehal brati že po par odstavkih.
mike68
20. 07. 2018 16.31
+2
User416781
20. 07. 2018 16.19
+4
Kateri "kolega" se je to poškodoval...?
penintheass
20. 07. 2018 16.26
-1
Ja ne vem... bo treba se nadaljevanje biografije prebrat...