Nogomet

Ibrahimović bo kot legenda kluba dobil svojo tribuno na pariškem stadionu

Pariz, 16. 05. 2016 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Paris Saint-Germaina Nasser al-Khelaifi je razkril, da bo v čast dolgoletnemu članu kluba Zlatanu Ibrahimoviću pariški klub preimenoval tribuno stadiona Parc des Princes. Ibrahimović se je od domače zelenice poslovil z dvema zadetkoma na sobotni tekmi z Nantesom (4:0).

Zlatan Ibrahimović preživlja zadnje dni kot član Paris Saint-Germaina. Za švedskim reprezentantom je praktično sanjska zadnja domača tekma v Ligue 1, potem ko je 34-letnik po petkovem razkritju, da ne bo podaljšal pogodbe s PSG, še zadnjič oblekel dres pariškega kluba na ligaškem obračunu in Nantesu zabil tudi dva zadetka. A Francija se skupaj z najtrofejnejšim klubom zadnjih let še ne bo tako hitro poslovila od enega najbolj razvpitih napadalcev na svetu. Čaka ga namreč le še pokalna tekma, derbi z največjim rivalom Marseillem, pri PSG pa so že potrdili, da ga po koncu kariere pričakujejo v klubskih pisarnah. Po sobotni zmagi nad Nantesom (4:0), proti kateremu je presegel rekord Carlos Bianchija s 37. ligaškim zadetkom v eni sezoni francoskega prvenstva, je svojo francosko zbirko obogatil že s 154. zadetkom, odkar se je klubu pridružil po prestopu iz AC Milana leta 2012. Predsednik Parižanov Nasser al-Khelaifi je v ponedeljek ponosno napovedal, da hvalnic na račun nekdanjega člana Malmöja, Ajaxa, Juventusa, Internazionaleja in Barcelone še ni konec.

Pariški stadion Parc des Princes bo eno od prizorišč letošnjega evropskega prvenstva. Kdaj bodo tribuno uradno preimenovali pa še ni znano.
Pariški stadion Parc des Princes bo eno od prizorišč letošnjega evropskega prvenstva. Kdaj bodo tribuno uradno preimenovali pa še ni znano. FOTO: AP

"Zanj smo poskusili storiti vse, ker si vse tudi zasluži," je Al-Khelaifi povedal švedski televiziji SVT, potem ko so se Ibrahimoviću na stadionu Parc des Princes poklonili tudi zbrani navijači in soigralci. "Resnično sem v svojem govoru pozabil na eno stvar: eno od tribun bomo poimenovali po njem ... Upam, da smo zanj storili dovolj, ker si vedno zasluži več," je nadaljeval Al-Khelaifi, ki mu je Ibrahimović po potrjenem naslovu francoskega prvaka v tej sezoni sicer sporočil, da ga bo prepričal le s preimenovanjem Eifflovega stolpa. To se pričakovano ni zgodilo in Ibrahimović zdaj odhaja, najverjetneje v severnoameriško ligo MLS. V žepu ima sicer novo razočaranje v Ligi prvakov, toda hkrati že enajsti ligaški naslov v zares bogati karieri.

Ibrahimović je sicer po sobotni tekmi zatrdil, da že ve, kje bo nadaljeval svojo kariero. Uradno najboljši posameznik letošnje sezone v Ligue 1 se je sicer znašel tudi sredi govoric o selitvi k Manchester Unitedu, medtem ko ga v MLS najresneje snubita Los Angeles Galaxy in Philadelphia Union. Al-Khelaifi je še priznal, da bo brez najboljšega nogometaša kluba v zgodovini težko, morda se bo odhod nogometaša bosansko-hercegovskih korenin poznal še nekaj časa, pravi premožni Katarec. "Morda bomo malce jokali. Nato bomo nadaljevali z našimi življenji, on s svojim. Ko bo končal kariero, se bo vrnil k Paris Saint-Germainu," je pristavil Al-Khelaifi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

etul
18. 05. 2016 09.46
-1
Hm kolikokrat je že osvojil ligo prvakov?
RdecaZvezda
17. 05. 2016 16.22
+0
na tega poštrihanega deda še kolesa ne bi prislonil
taxidenis
17. 05. 2016 09.41
+9
murinar
17. 05. 2016 12.00
-1
soncek31
17. 05. 2016 15.56
-1
bullitt
17. 05. 2016 18.03