Nogomet

Ibrahimović na širšem seznamu Švedske za OI v Riu, njegov nastop vseeno še ni gotov

Stockholm, 15. 06. 2016 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec švedske reprezentance Zlatan Ibrahimović naj bi v Franciji odigral zadnji veliki turnir za svojo državo, a kaj lahko bi se zgodilo, da bo eden največjih zvezdnikov tega stoletja zaigral še na poletnih olimpijskih igrah v Riu.

Po podaji Ibrahimovića je Švedska, sicer po zaslugi avtogola, dosegla edini zadetek na prvi tekmi Eura z Irsko (1:1).
Po podaji Ibrahimovića je Švedska, sicer po zaslugi avtogola, dosegla edini zadetek na prvi tekmi Eura z Irsko (1:1). FOTO: AP

Selektor švedske olimpijske reprezentance Haka Eriksson je Zlatana Ibrahimovića vključil na širši seznam 35 nogometašev, ki se potegujejo za natop na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Ibrahimović je že večkrat izrazil željo po zaključnem nastopu v Braziliji, kjer zaradi neuspeha Švedske v kvalifikacijah ni nastopal na zadnjem mundialu. 34-letni Ibrahimović trenutno kot kapetan vodi izbrano vrsto Švedske na Euru 2016 v Franciji, a njegov odhod na OI še zdaleč ni gotov. "Blagosloviti" bi ga moral tudi njegov naslednji trener, dosedanji član Paris Saint-Germaina naj bi se po evropskem prvenstvu preselil v Manchester United, igre v Riu pa bodo skupaj z nogometnim turnirjem potekale avgusta, torej bi se bodočim novim delodajalcem "Ibra" (utrujen) priključil šele proti koncu meseca ali šele septembra. Zaradi nastopa na olimpijskih igrah se je s svojim klubom dolgo časa letos prerekal tudi brazilski kapetan Neymar, ki se je moral na koncu odpovedati odhodu na Copo Americo v ZDA, od koder se je Brazilija ekspresno poslovila. Švedska bo na OI nastopila po zaslugi uvrstitve v finale zadnjega evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let, Skandinavci pa se bodo v skupinskem delu merili s Kolumbijo, Nigerijo in Japonsko. Eriksson naj bi končni seznam 22 nogometašev oddal sredi julija, na njem so lahko trije nogometaši, ki so rojeni pred 1. januarjem 1993, sicer so olimpijske igre tradicionalno turnir mladih reprezentanc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
15. 06. 2016 14.45
-4
v naslednji sezoni ga ne bo več na nogometnem zemljevidu evrope. pričakujemo pa lahko novo lahkotno branje, o človeku, ki se ima za največjega, a višje od nacionalnih lig ni uspel poseči..................