Nogomet

Ibrahimović bo med Unitedovo kitajsko turnejo očitno dobil prosto, Mourinho pravi: 'Morate ga razumeti!'

Manchester, 14. 07. 2016 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Novi napadalec Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović bi se ta teden lahko odpovedal odhodu na kitajsko turnejo, poročajo otoški mediji. Jose Mourinho je pripravljen svojega priljubljenega varovanca pustiti na Otoku, kjer bi Ibrahimović nadaljeval z individualnimi treningi pred začetkom svoje prve sezone v Premier League.

Ibrahimović še iz svojih pariških dni.
Ibrahimović še iz svojih pariških dni. FOTO: AP
Ibrahimović je kljub temu, da v Manchestru ne igra oziroma trenira še niti en mesec, podrl že nekaj rekordov. Po tistem na testiranjih (največja zabeležena moč) je rekord postavil tudi na Instagramu, kjer je objava s potrditvijo njegovega prestopa v klub z Old Traffroda postala največkrat "všečkana" v zgodovini Uniteda. Že zdaj so našteli več kot pol milijona "všečkov".

Odsotnost Zlatana Ibrahimovića bo seveda velik udarec za kitajske navijače Manchester Uniteda, ki bodo gotovo spet razgrabili vstopnice ob gostovanju enega najbolje podprtih klubov v Aziji in na svetu. BBC, The Times in The Guardian so vsi poročali, da bi Jose Mourinho 34-letnega zvezdnika, s katerim sodeluje prvič po skupnem letu v milanskem Interju, lahko pustil doma kljub temu, da je že izpolnil kvoto treh tednov počitka, ki ga po velikih tekmovanjih predpisuje Mednarodna nogometna zveza (Fifa). United se bo na prvi tekmi pod vodstvom Mourinha 22. julija v Šanghaju udaril z Borussio Dortmund, veliko odmevnejši dvoboj pa rdeče vrage čaka tri dni kasneje v Pekingu, kjer bo na sporedu mestni derbi z Manchester Cityjem. A Mourinho bo očitno Ibrahimoviću, ki se je klubu pridružil brez odškodnine po izteku pogodbe pri Paris Saint-Germainu, namenil malce daljši počitek pred začetkom domačega prvenstva. Ibrahimović je sicer razmišljal tudi o nastopu na olimpijskih igrah, a se je od reprezentance Švedske nato poslovil po hitrem slovesu od Eura 2016. Navijačem se je nedavno oglasil prek družbenih omrežij in objavil videoposnetek, na katerem drži ritem na tekaškem traku. "Ni mi potrebno priti v formo, jaz ostajam v formi. Trdo delo se izplača," je v svojem slogu pristavil Ibrahimović.

Najnovejše informacije v medijih so datum njegovega debija za United postavile pod še večji vprašaj. Najbolj verjetno se zdi, da bo prvič v novem dresu zaigral proti Galatasarayu v domačem Göteborgu (30. julij). Rezervno moštvo rdečih vragov se bo sicer kmalu po povratku s Kitajske pomerilo z nižjeligašem Salford Cityjem, čigar lastniki so klubske legende Paul Scholes, Ryan Giggs in Gary Neville, ki je navijače prek Twitterja že povabil na Ibrahimovićev debitantski nastop, a je bilo vse skupaj verjetno zgolj slaba šala. V sredo sta z ekipo prvič trenirala tudi branilec Slonokoščene obale Eric Bailly in armenski vezist Henrik Mkitarjan, ki sta se moštvu pridružila pred kratkim in naj bi odpotovala na Daljni vzhod. Navijači Uniteda so proslavljali tudi novice o dolgo časa poškodovanemu Luku Shawu, bočnemu branilcu, ki je v sredo prav tako treniral s soigralci. Osramočeni angleški reprezentanti Wayne Rooney, Marcus Rashford in Chris Smalling (v medijih je odmevala njegova zastrupitev s hrano na počitnicah) bodo prav tako na letalu z Mourinhom, ki pa je kljub hitremu slovesu Anglije (v osmini finala jo je presenetila Islandija) že dejal, da Otočani ne bodo zaigrali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mourinho se je v zadnjih izjavah malce bolj podrobno lotil Ibrahimovića, s katerim ga druži velika naklonjenost vse od skupne sezone v vrstah milanskega Interja. Ibrahimović se je kljub temu, da ga je njegov portugalski trener že takrat predstavljal kot enega najboljših na svetu, zapustil San Siro v lovu na naslov v Ligi prvakov, a je nato ravno Mourinhov Inter ustavil njegovo Barcelono v polfinalu. V slačilnici Camp Noua je nato prišlo tudi do večkrat omenjanega prerekanja med Ibrahimovićem in Josepom Guardiolo, ki tako kot švedskemu napadalcu preveč ne "diši" niti Mourinhu. Portugalec je o Ibrahimoviću dejal: "Zlatan v treh besedah? Zmagovalec, strelec, zabaven. Morate ga razumeti. On je zabaven fant in če ga ne poznate, boste morda mislili, da je aroganten. A ni, samo to želim reči. Tako sem vesel, da ga imam, on pa je, seveda, prav tako vesel, da dela z menoj."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
14. 07. 2016 20.15
-5
united to sezono nima sans.
tedoVV2HCmedo
14. 07. 2016 17.21
+2
Bo tudi Vanoli pustil enega od Olimpijinih zvezdnikov doma naslednji teden, ko bo izlet na Slovaško?
cocowski
15. 07. 2016 13.25
+2
pol more maribor pustit pol ekipe, itak igrajo brez golov hahahaha
Udovch
14. 07. 2016 15.09
+5
gmail@zlatan.com