Nogomet

Ibrahimović si želi še več sovražnikov: Rad sem jezen, moram biti jezen, ker tako sem najboljši na igrišču

Los Angeles, 25. 06. 2018 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zlatan Ibrahimović velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. Kamorkoli je prišel, je to moštvo zmagovalo in osvajalo lovorike. Šved je sicer s svojo karizmo in obnašanjem večkrat na udaru kritikov, a se s tem ne obremjuje. Dejal je, da ga sovražniki motivirajo, da je še boljši.

Zlatan Ibrahimović je kritikom odgovoril v svojem slogu.
Zlatan Ibrahimović je kritikom odgovoril v svojem slogu. FOTO: AP

Zlatan Ibrahimović pri 36-ih letih še vedno navdušuje ljubitelje nogometa po vsem svetu. Na začetku letošnjega leta si je nov izziv poiskal v Združenih državah Amerike, kjer je podpisal za moštvo LA Galaxy. Šved je zablestel že na debitantskem nastopu, kjer je zabila enega najlepših golov severnoameriške poklicne lige. Kljub bogati in lovorik polni karieri, pa se bodo vselej našli ljudje, ki bodo na Šveda izrekli kritiko ali dve. V svoji karieri je igral za Ajax, Juventus, AC Milan, Inter Milan, Barcelono, PSG in Manchester United, a nikoli ni osvojil nogometnega 'svetega grala', nikoli ni namreč postal prvak v Ligi prvakov. In to mu mnogi očitajo kot največji neuspeh in ga zaradi tega ne uvrščajo med velikane lepe igre. Prav tako mu mnogi očitajo, da je bil vselej neuspešen na velikih tekmovanjih s švedsko izbrano vrsto, čeprav je njen najboljši strelec vseh časov. Nič drugače ni tokrat. Zlatan je sicer trenutno v Rusiji, a ne kot člane švedske izbrane vrste, ampak kot gledalec.

"Rad sem jezen, moram biti jezen, ko sem jezen, sam najboljši, takrat lahko pokažem vso svoje znanje. To mislim na dober način, ne na slab. Ko sem v takšnem stanju, vidim stvari na zelenici, ki se jih ne da opisati. Vidim luknje v nasprotnikovi obrambi, lahko bi dejali, da dobim vizije, vidim v prihodnost. Vselej sem dva ali tri korake pred nasprotniki in takrat sem najboljši," je v pogovoru s televizijsko hišo ESPN dejal karizmatični Ibra. 

Kariero v MLS je začel s sedmimi goli na enajstih tekmah.
Kariero v MLS je začel s sedmimi goli na enajstih tekmah. FOTO: AP

Želi si še več sovražnikov
Zlatana so pred letošnjim mundialom mnogi navijači v domovini označili za izdajalca. Spomnimo, napadalec se je po evropskem prvenstvu 2016 v Franciji reprezentančno upokojil, potem pa svojo odločitev spremenil, ko so se njegovi rojaki brez njegove pomoči uvrstili na 21. svetovno prvenstvo. Kljub temu, da je bil pripravljen pomagati švedski izbrani vrsti, pa ga selektor Janne Andersson ni vpoklical. Navijači so to odločitev sprejeli z aplavzom in se posmehovali najboljšemu nogometašu v zgodovini švedske izbrane vrste. A Ibra kot Ibra, se s tem pretirano en obremenjuje. "Sovražniki me dodatno motivirajo. Njihovo sovraštvo pretvorim v energijo, ki jo potrebujem za igranje nogometa. To počnem že skozi celotno kariero. Ves čas so bili okoli mene ljudje, ki niso verjeli vame in bili prepričani, da ne bom uspel. Poglejte me sedaj. Očitno rabim še več sovražnikov, da bom še boljši," je nadaljeval izkušeni napadalec. 

Ne razmišlja o koncu kariere
Kljub temu, da je v vrhu profesionalnega nogometa že skoraj dve desetletji, pa Zlatan še ne razmišlja o tem, da bi kopačke obesil na klin. Prepričan je, da ima še z nogometom neporavnane račune."Moje telo je popolno. Sem kot vino, starejši kot sem, boljši sem. Starost je zgolj številka. Vse je v glavi in razmišljanju. Nikoli nisem zadovoljen, vedno od sebe zahteva več in tako bo ostalo še kar nekaj časa," je zaključil Ibrahimović, ki je v sezoni 2016/17 z Manchester Unitedom osvojil Ligo Evropa, angleški ligaški pokal in angleški superpokal. Letos pa bo tem uspehom želel še dodatni naslov v ameriški ligi MLS. V prvih enajstih nastopih je za LA Galaxy dosegel že sedem golov. Ni slabo za 36-letnika, katerega so mnogi po hudi poškodbi že odpisali ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goodcat
05. 07. 2018 12.18
+0
Butl. Za v cirkus bi bil OK
cripstoned
25. 06. 2018 21.23
+3
ibraaaaaa....tako je...samo najboljsi vedo o cem govori....vec kot je sovraznikov boljse je zabiti gol in osvajati lovorike....tako nekako kot cristiano ronaldo ki ze skoraj 10let igra pod dalec najvecjim pritiskom in pise zgodovino iz leta v leto...postavi rekord nato ga pa samo on izboljsa...ibra pa tudi velika legenda nogometa...
RedRocket
25. 06. 2018 18.56
-2
Ibrakadabra. Bog nogometa.
walter2
25. 06. 2018 18.12
+6
Samovšečni debilnež!
šumar
25. 06. 2018 16.44
+4
eden najboljsih vseh časov? a se hecate
murinar
25. 06. 2018 14.51
+28
Tip je zelo čuden ! Ne more balkan iz balkanca !
loznjak
25. 06. 2018 14.45
+8
Ta pa ima vietnamski sindrom
dr.Megla
25. 06. 2018 14.40
+22
Lahko bi igral še za mednarodno Švico