Nogomet

VIDEO: Ibrahimovićeva prva novinarska konferenca v ZDA ni razočarala: 'Lev je lačen!'

Los Angeles, 31. 03. 2018 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po odmevnem prihodu čez lužo se je Zlatan Ibrahimović severnoameriškim medijem predstavil na novinarski konferenci, kjer je, pričakovano, zablestel z nekaterimi izjavami. Med drugim je napovedal tudi, da bo na letošnjem svetovnem prvenstvu zaigral, če bo sam tako hotel.

Zaenkrat še vedno upokojeni švedski reprezentant je okrepil vrste Los Angeles Galaxyja, potem ko se njegova leto in pol trajajoča epizoda pri Manchester Unitedu zaradi hujše poškodbe kolena ni razpletla povsem po željah. Zlatana Ibrahimovića so pri Galaxyju predstavili na izjemno dobro obiskani novinarski konferenci, kjer je 36-letnik napovedal, da v nogometu še ni rekel zadnje.

Ibrahimović (na fotografiji) med novinarsko konferenco v Carsonu.
Ibrahimović (na fotografiji) med novinarsko konferenco v Carsonu. FOTO: AP

"Počutim se mladega. Nekoč sem dejal, da se počutim kot Benjamin Button," je bil v kalifornijskem Carsonu, kjer ima sedež LA Galaxy, prepoznavno zgovoren Ibrahimović. "Rodil sem se star, zdaj pa bom umrl mlad. Naj vas moja starost ne skrbi. Ko sem prišel v Anglijo, so vsi govorili, da sem star in da prihajam na vozičku. Po treh mesecih sem osvojil Anglijo in rekli so, da letim. To so le številke. Vem, česa sem sposoben in vem, kaj bom naredil. Sem sem prišel zmagovat. Čutim navdušenje. Lev je lačen." 

Dodaten košček sestavljanke v veliki sestavljanki
Ibrahimovića so v Los Angelesu že v petek sprejeli z vsemi častmi, potem ko je Galaxy v svoje vrste po Davidu Beckhamu, Stevenu Gerrardu, Robbieju Keanu in Ashleyju Colu uspel zvabiti še enega velikana evropskega nogometa. 

"Poklicali so in odgovoril sem. So najtrofejnejši klub v ZDA, v MLS in mislim, da je to pravo okolje zame. Vajeni so, da dobijo igralce iz Evrope v tej situaciji in za klubom stojijo dobri ljudje. Vidim potencial. Sem samo dodaten košček sestavljanke v veliki sestavljanki. LA Galaxy sem si izbral, ker sem si tako želel. Vem, kaj lahko prinesem in to bom storil. Nisem aroganten, sem pa samozavesten," je nadaljeval Ibrahimović.

Usoda je hotela tako
Izkušeni Šved, ki je v karieri igral tudi za Malmö, Ajax, Juventus, Internazionale Milano, Barcelono, AC Milan in Paris Saint-Germain, je že opravil prvi trening s soigralci, že pa naj bi nastopil na težko pričakovanem sobotnem mestnem derbiju z novoustanovljenim Los Angeles FC.

"Že pred nekaj leti bi se to moralo zgoditi, a se ni," je o dejstvu, da je bil že pred prihodom v Manchester United zelo blizu prestopu v Kalifornijo, pristavil Ibrahimović. "A zdaj sem tu. Usoda je hotela, da se to zgodi, vprašanje je bilo le, kdaj. Vesel sem, da sem tukaj. Končno sem tukaj, navdušen sem in veselim se igranja. Veselim se, da bom prišel na zelenico," dodaja Ibrahimović, ki ostaja samozavesten tudi glede vprašanja o (ne)nastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu.

"Pustite me, da najprej uživam tukaj. Sem pa rekel že prej: nikomur ni potrebno klicati nikogar, če bom želel iti, bom šel," je pristavil od leta 2016 reprezentančno upokojeni napadalec, potem ko so se začele pojavljati špekulacije, da bi lahko preklical upokojitev (selektor Švedske Janne Andersson naj ne bi bil najbolj navdušen) in zaigral na zadnjem velikem turnirju. Tega so si Švedi priborili z navdušujočima predstavama v dodatnih kvalifikacijah, kjer so izločili favorizirano Italijo (1 : 0 doma in 0 : 0 v gosteh).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Opazovalec2020
01. 04. 2018 08.43
+0
Prvi vsem tem denarju ne more žrtvovat 300 eur za zob...adijo pamet.....:)
Herba
01. 04. 2018 08.55
+0
verjetno ima bolj zdrave kakor ti in so verjetno še vsi njegovi
Opazovalec2020
01. 04. 2018 11.24
+1
Opazovalec2020
01. 04. 2018 11.25
+0
Kako je lahko bolj zdrav zob izpuljen zob?hahaahahaha
šumar
31. 03. 2018 16.15
-1
medijska zvezda kot padaldo na igriscu pa tema haha
Herba
01. 04. 2018 08.54
+0
gizmo28
31. 03. 2018 15.11
-2
največji primitivec med nogometaši vseh časov
ares1976
01. 04. 2018 08.25
-2
Mislis.. Tip ze zabija.. In to kako.. Poglejte si njegov prvi nastop v usa.. Filmski scenari..
Sisoje
01. 04. 2018 08.35
+2