Nogomet

VIDEO: Debitantski nastop Morate za Chelsea v senci rušilnega prvega polčasa Bayerna

Singapur, 25. 07. 2017 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayern je v sklopu mednarodnega turnirja International Champions Cup v Singapurju proti Chelseaju že vodil s 3:0 v zelo dobrem prvem polčasu, a so Londončani ob debiju novega napadalca Alvara Morate do konca dvoboja znižali izid in precej bolj znosno izgubili (2:3). Dva gola za rdeče prispeval Thomas Müller.

Član Chelseaja Kenedy je moral zapustiti tabor kluba in oditi domov zaradi komentarjev, ki jih je podal o Kitajski in Kitajcih. Klub se je že opravičil v imenu 21-letnika, ki so ga na Daljnem vzhodu obtožili za ksenofoba in rasista. Med prejšnjo tekmo z Arsenalom so mu domači navijači glasno žvižgali, Kenedy pa je kljub opravičilu za grde besede na Instagramu moral zapustiti državo. Med drugim se je lotil spečega varnostnika in fotografiji pripisal "Zbudi se, Kitajska. Idiot!", Brazilec pa se je branil, da ne gre za rasizem, temveč zgolj za izraz. Kenedy je Chelsea okrepil leta 2015, prišel je iz brazilskega velikana Fluminenseja, modri pa pravijo, da so ga "močno ošteli in kaznovali".

Alvaro Morata je na prvi tekmi po prestopu iz madridskega Reala pripravil gol Michyju Batshuayiju za 2:3, toda španski reprezentant ni uspel preprečiti poraza Chelseaja na tekmi turnirja International Champions Cup v Singapurju. Bayern je odigral zelo dober prvi polčas, v katerem je po vodilnem zadetku Rafinhe, ki je z okoli 20 metrov meril tik ob vratnico, "doppelpack" uspel napadalcu Thomasu Müllerju. Morata je nato po okoli 70 milijonov evrov vrednem prestopu iz Madrida vstopil s klopi in Batshuayiju pripravil že peti gol na pripravah, potem ko je že pred polčasom na 1:3 znižal rojak Morate Marcos Alonso. Chelsea je po težji poškodbi še enega Španca Pedra Rodrigueza na prejšnji pripravljalni preizkušnji tekmo začel oslabljen, zaradi objav na Instagramu so modri s priprav poslali tudi Brazilca Kenedyja. Kljub temu, da je trener Antonio Conte "italijanski dvoboj" s Carlom Ancelottijem začel z močno postavo, v kateri so bili tudi Gary Cahill, Cesc Fabregas in N'Golo Kante, je Bayern po silovitem začetku že po enajstih minutah vodil z 2:0. Brazilski bočni branilec Rafinha je najprej natančno meril tik ob vratnico angleških prvakov za hitro vodstvo v šesti minuti, nato pa je Franck Ribery po prodoru na boku našel Müllerja, ki je z volejem ukanil Thibauta Courtoisa.

Alvaro Morata (na fotografiji desno) je vknjižil prvi nastop v modrem dresu. Ob Špancu je njegov donedavni soigralec pri Realu James Rodriguez.
Alvaro Morata (na fotografiji desno) je vknjižil prvi nastop v modrem dresu. Ob Špancu je njegov donedavni soigralec pri Realu James Rodriguez. FOTO: AP

Chelsea bi lahko odgovoril prek Williana, a je njegov strel zletel mimo gola rdečih, nato pa je spet udaril Müller, ki je s pravo "bombo" z okoli 30 metrov premagal nemočnega Courtoisa. Victor Moses in Alonso sta tik pred polčasom vrnila Chelsea v igro, Morata pa je podobo Angležev še okrepil po 15 minutah drugega polčasa. Morata je zaigral na levem boku in s tam pripravil nov gol v zadnjem času izjemno razpoloženemu srednjemu napadalcu Batshuayiju, ki je po podaljšani žogi in skoku Španca po podaji iz kota znižal na 2:3. Če bi nekaj minut prej zadel še David Luiz, bi Chelsea lahko že izenačil, a je strel Brazilca po odboju od enega izmed nogometašev zadel vratnico. Tudi Bayern je zapravil nekaj priložnosti v drugih 45 minutah, spet se ni najbolj izkazal James Rodriguez, ki je vnovič zapravil nekaj lepih situaciji za dosego prvenca v rdečem dresu.

Izid:

Chelsea ‒ Bayern München 2:3 (1:3)
Alonso 45., Batshuayi 85.; Rafinha 6., Müller 12., 27.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laskopivo
25. 07. 2017 18.30
+3
Mbape prodan v real za 160M .
CFC1
25. 07. 2017 17.34
+5
Chelsea boljši nasprotnik kar se igre tiče; Bayrn večino časa igral z večino prvokategorniki, Chelsea le z nekaj od njih; Bayern izkoristo hudi dve napaki Cehlseajeve obrambe in dominiral do 30 minute, od 30 al pa tam nekje naprej ga pa skoraj ni blo več na igrišču in je moćno prevladoval Chelsea. Ampak seveda,. lahko imaš milion priložnosti za gol pa če le tega ne daš oz. izkoristiš premalo priložnosti, štejejo goli in zmaga tisti, ki jih je zabil več. Morata v teh 20 minutah ni naredil popolnoma nič. Že večkrat se je pokazalo, da prijateljske tekme pomenijo bolj malo, saj večina ekip in trenerjev poizkuša različne taktične zamisli in nove igralce ter se prava moč ekip pokaže le v sami sezoni, ko si naproti stojijo smai prvokategorniki. Chelsea je imal igro, vsaj od 30 minute naprej, a učinkovitost in luknasta obramba, sta ga stali zmage. Morata ni pokazal prav veliko. Upam, da se "rekorden nakup klubaa" ne bo izkazal kot Torres,ampak bo resnično blestel. Dejstvo je, da fizično ni ravno močan igralec in PL je zagotovo najbolj fizična lige v Evropi (poleg LP seveda). Verjamem v napredek in Conteja. Rezultat tako ali tako ni na prvem mesto ravno v tem pripravljalnem obdobju, a vseeno, čestitke Bayernu. Bila pa je res kar dobra, gledljiva in dinamična tekma, predvsem če gledamo za ta čas priprav.
happyy123
25. 07. 2017 18.29
-1
Bayern ni imel vseh zvezdnikov. Pozna se poškodba Neuerja in Boatenga in še nekaj drugih. Bayern na takih tekmah večinoma samo sprobava mlade igralce. Bayern je u 1. polčasu kar bolje igral. V 2. polčasu pa je bil Chelsea kar enkovreden nasportnik
CFC1
28. 07. 2017 11.01
+1
V prvem polčasu je bil Bayern do tam nekje 30 + minute dosti boljši nasprotnik, nato pa jih razen kakšnje priložnosti ni bilo več videti na igrišču. Ok pri Bayernu torej nista igrala 2 iz prve postave, pri Chelseaju iz omenjene prve postave ni bilo skoraj pol igralcev (všteto z menjavami v drugem polčasu - <Hazard, Pedro, Bakoyoko, Luiz igral zelo malo, Morata na igrišču le zadnje 20 min itd. ...)
PIERREBRICE
25. 07. 2017 15.51
-3
Čestitke, FC Bayern! Mia san mia
Optimisty
25. 07. 2017 16.36
+3