Nogomet

Iličić: Nekdo to vse vidi, reprezentanci bom vedno prišel pomagat

Predoslje, 09. 10. 2018 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ervin Čurlič
Komentarji
18

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić se je po prisilnem odmoru zaradi bolezni vrnil v izbrano vrsto. Pravi, da ga je prav bolezen marsikaj naučila, tudi zato je hvaležen, da je sploh lahko zdaj na Brdu pri Kranju in lovi svoj cilj - igranje na velikem turnirju v slovenskem dresu.

Več videovsebin
  • Pogovor z Josipom Iličićem pred tekmama z Norveško in Ciprom
    01:06
    Pogovor z Josipom Iličićem pred tekmama z Norveško in Ciprom
  • Drugi del pogovora z Josipom Iličićem pred tekmama z Norveško in Ciprom
    02:20
    Drugi del pogovora z Josipom Iličićem pred tekmama z Norveško in Ciprom
  • Prihod Josipa Iličića v hotel slovenske reprezentance na Brdu pri Kranju
    00:48
    Prihod Josipa Iličića v hotel slovenske reprezentance na Brdu pri Kranju
  • Pogovor z Bojanom Jokićem pred tekmama z Norveško in Ciprom
    05:15
    Pogovor z Bojanom Jokićem pred tekmama z Norveško in Ciprom

"Zdravje je zdaj v redu. Šel pa sem čez težko obdobje. Ampak gledam pozitivno, včasih se morajo tudi takšne stvari zgoditi, da so ti mogoče neke druge stvari, zaradi katerih si se prej sekiral, zdaj nepomembne," je na Brdu pri Kranju uvodoma dejal Josip Iličić in dodal, da ga muči fizična pripravljenost, predvsem pomanjkanje eksplozivnosti, zaradi česar mora slediti programu iz kluba.

"Moram trenirati še več kot drugi. Tako me boste lahko videli na igrišču več kot v preteklosti," je v šali dodal. Kot je pojasnil, so ga z igrišč odstranile bakterije.

Iličić (na fotografiji) je po izpuščenem reprezentančnem zboru spet na Brdu z rojaki.
Iličić (na fotografiji) je po izpuščenem reprezentančnem zboru spet na Brdu z rojaki. FOTO: Damjan Žibert

Sreča v nesreči
"Dobil sem dve bakteriji hkrati, na srečo v bezgavkah. Ni mi zajelo celega telesa, v nasprotnem primeru bi bilo pol leta ležanja, brez premikanja. Tako da je bilo malce sreče v nesreči," pojasnjuje kranjski virtuoz.

Čeprav posledično še ni v polni formi, v klubu, italijanskem prvoligašu Atalanti, je sicer že dobil nekaj malega minutaže, pa ga to ni odvrnilo od prihoda na zbor.

'Vedno bom prišel pomagat'
"Odpovedal sem, ko nisem bil zdrav. Zdaj pa sem," je poudaril in nadaljeval: "Mislim, da se ti enkrat vse vrne. Nekdo to vse vidi. Vedno bom prišel pomagat reprezentanci, dokler bom lahko, dokler bom videl, da vse funkcionira, dokler bo želja. Zato sem se odzval vabilu. Tudi če ne bom mogel toliko pomagati na igrišču, bom pa ob njem."

JOJO

Takšno razmišljanje bi morali imeti vsi športniki, tudi zaradi številnih kritik slovenske javnosti glede odpovedi nastopanja za izbrano vrsto. Pa ga imajo vsi v slovenski vrsti?

Naj povedo, če razmišljajo drugače
"Ne vem, če tako razmišljajo, ampak morali bodo. Če ne, nima smisla, da sploh prihajamo. Če nekdo drugi razmišlja drugače, naj pove, bom prvi, ki bom šel domov. A jaz sem tukaj zato, da grem na veliko tekmovanje. To je moj cilj. Da nekaj naredim tudi z in za reprezentanco," je odločen Iličić. Tudi zaradi takšnega odnosa so ga bili soigralci veseli, ko se je pojavil na Gorenjskem.

"Vedno bom govoril, da je to fantastična ekipa. Morajo se urediti določene stvari, ampak ne zunaj igrišča. Na igrišču. Gre za odnos in strah. Ti dve stvari sta najhujši za nogometaša," je dejal Iličić in dodal: "Napake bodo vedno, ampak nikoli te ne sme biti strah narediti napake. Tudi najboljši jih delajo, ampak se ne obremenjujejo zaradi tega." 

'Ne smeš se bati'
Pravi, da je ta strah tudi del težav v slovenski igri, soigralcem pa polaga na dušo, da naj se ne bojijo napak.

"Videl sem, posebej proti Cipru (poraz z 1:2 v gosteh), da so igralci prišli v določeno cono in če bi bili takšni kot v klubih, bi šli v preigravanje, ampak niso in so izvajali neke podaje, ki niso imele smisla. Tako sem pač jaz videl. Kar hočem povedati je, da se ne smeš bati, tudi če kaj narobe narediš. Meni vedno trener pravi, da če boš desetkrat narobe naredil, boš enajstič preigral in šel mimo tekmeca ter bo padel zadetek. In tako moramo tudi mi razmišljati. Da vsako negativno stvar obrneš v pozitivno," je bil izčrpen Iličić.

Upa, da bo v polni formi že konec tega tedna
In kot še pravi, v reprezentanci ni vse tako črno, kot je videti navzven. Treba je pač vzeti pozitivne stvari in odpraviti napake. A zato bo moral vsak dati vse od sebe.

"V nasprotnem primeru nimamo možnosti," je še povedal Iličić, ki sicer še ne ve, kdaj bo spet v polni formi. "Upam, da že konec tedna," je dobre volje in v šali zaključil.

SLOVENIJA

SLOVENIJA2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

expert100
09. 10. 2018 20.01
+3
Krivec št 1, NZS, ker ne zamenja ne sposobnega selektorja, sam g. Kavčič na žalost nima tistega, kar imajo veliki trenerji in poda svoj odstop, človek ni dorasel tem fantom ja bili so skupaj, ko so si ustvarjali svojo nogometno pot sedaj so ga prerasli. Kavčič nima idej nima vizije in kdo lahko sledi takega selektorja, Oblak, Kampl.... svizec zavije čokolado. Slovenija trenutno ne premaga, Luksemburga, Ferskih otokov, na žalost in še slabše bo, če Kavčič ostane selektor.
nejmarsaks
09. 10. 2018 17.36
-2
Vsi kritizirajo selektorja...realnost je pa da nobeden ne igra pomembne vloge v top5 ligah....slabi smo....tako pač je
expert100
09. 10. 2018 22.55
+4
top 5 ligah, katere so to? Španija, Nemčija, Anglija. Francija, Italija. Vprašaj Oblaka kakšno vlogo ima pri Atleticu, verjetno pegla vezalke, Kampl pri Laipzigu je glasbenik, svira ku..u., Iličič pri Atalanti, daj prosim te. Toliko igralcev, ki igrajo in ne sedijo na klopi jih nismo imeli nikoli.
expert100
10. 10. 2018 09.38
+1
problem v temu je, da vsi, ki igrajo v top 5 ligah, nočejo igrati za repko, ker je problem Kavčič.
Norbert
09. 10. 2018 14.44
+2
Podpiram Oblaka, Kampla in ostale ki ignorirajo repko! NZS - kaj vam še ni kapnilo, da je z vami nekaj narobe?????
tedoVV2HCmedo
09. 10. 2018 17.48
-2
Brezzveze je biti v reprezentanci, ki samo zgublja.
Nacho99
09. 10. 2018 18.31
+3
Vcasih je bila velika čast igrati za reprezentanco in zalostno je kako se zdaj vsi tega branijo tako da bravo jojo
tedoVV2HCmedo
09. 10. 2018 19.22
+0
To velja za Oblaka, on itak ne vpliva na napad. Kampl je pa razvajen, on hoče stati na travi in na koncu biti v zmagovalni ekipi.
tekač
09. 10. 2018 14.27
-5
Izjava je v zdravem kotekstu. Seveda me pa Atletico ne zanima več. Golman kot golman....
beerch
09. 10. 2018 13.31
+12
Meni osebno je iličič eden boljših v repki ,tudi v serii A kaže dobre predstave. Je fantazist, kreativen, sicer ne najhitrejši, njegove podaje so pa zelo natančne. Če bi jaz sestavljal ekipo ,bi zagotovo bil zraven.
martinov
09. 10. 2018 13.13
-3
V Slovenski nogometni ligi je veliko boljših, kot je nek Iličič, Kampl, Krhin, pa vsi drugi igralci v tujih ligah na klopi ali izven nje ! Nogometna zveza naj enkrat spregleda, selektor pa naj gre h optiku, da bo končno videl, domače, slovenske nogometaše iz te NSL lige, kateri si boljši, kot vsi ostali, dobro plačani v EU.
Nacho99
09. 10. 2018 18.34
+1
Ja tudi jaz moram priznati da recimo Sporar ki je bil dalec najbolsi strelec v NSL zdaj raztura v reprezentanci haha se posebej po tekmah ker raje golov nabija promile
Norbert
09. 10. 2018 13.11
+10
Pomagati reprezentanci nepripravljen in ne v formi (po poškodbi) je isto kot da gre vaški Joža z 20 evri rešit slovensko gospodarstvo...
Norbert
09. 10. 2018 13.03
+2
Ja Jojo - nekdo to vse vidi! Mnogi pa vidimo zakaj je stanje takšno kot je! Saj verjetno tudi ti vendar se slepiš ali pa se delaš finega...
Norbert
09. 10. 2018 13.04
+13
Dokler bo na čelu NZS-a Mijatović in Company bo tako kot je ( saj slabče več ne gre)!
ivan.z Doba
09. 10. 2018 12.59
+5
Vse, ki se izogibajo igranju za reprezentanco, Oblak, Kampl ipd., črtati s seznama reprezentantov. Niti toliko jajc nimajo, da bi javno povedali, da jih to ne zanima več!
Al Pacino 1
09. 10. 2018 12.49
+18
Dejstvo je da je potrebna korenita sprememba od predsednika NZSja do trenerja, ki ni v stanju izustiti pet povedi o tem kakšno je stanje v repki. Imamo solidno izbiro igralcev, ampak vztrajno igrajo igralci kateri so za odpis (Krhin in podobni).
Da se mene pita..
09. 10. 2018 12.33
+0
Ilicic je vedno na razpolago,ker ni dobro fizicno pripravljen pa se bolan je bil...