Nogomet

Iličić sezono končal z desetimi doseženimi goli

Palermo, 20. 05. 2013 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentant Josip Iličić je v končani sezoni italijanskega državnega nogometnega prvenstva dosegel deset golov. Na čelu je končal urugvajski napadalec Edinson Cavani, član Napolija, ki je dosegel 29 golov. Italijansko prvenstvo se je po 36. krogih končalo s slavjem Juventusa pred Napolijem.

Josip Iličić v zadnjem krogu, ko je Palermo s Parmo izgubil z 1:3, ni bil med strelci. Palermo je na 18. mestu izpadel v nižjo ligo, tako kot tudi Siena (19.) in Pescara (20.). Milan je po dramatični končnici v zadnjem krogu na odločilnem gostovanju premagal Sieno z 2:1 ter si s tretjim mestom zagotovil nastop v Ligi prvakov. Siena je povedla po zadetku Claudia Terzija (25.), zmago gostov pa sta v zaključku zagotovila Mario Balotelli z enajstmetrovke (84.) in Philippe Mexes (87.). Udinese je za Fiorentino, ki je Pescaro nadigrala s 5:1, končal na petem mestu in si priboril drugo mesto za evropsko ligo, za tretje pa se bosta borila rimska Lazio in Roma naslednjo nedeljo, 26. maja, v finalu italijanskega pokala.

Ne ve se še, kje bo v naslednji sezoni igral Josip Iličić.
Ne ve se še, kje bo v naslednji sezoni igral Josip Iličić. FOTO: Reuters

Visok poraz je doživel Inter, ki je na svojem San Siru izgubil z Udinesejem z 2:5. Slovenskemu reprezentančnemu vratarju Samirju Handanoviču so njegovi nekdanji soigralci pošteno zagrenili zaključek prvenstva, saj so ga premagali Giampiero Pinzi (1.), Maurizio Domizzi (10.), Antonio Di Natale (40.), Gabriel Silva (52.) in Luis Muriel (66.), za domače, ki so ligo končali šele na devetem mestu, pa sta zadela Juan (12) in Tommaso Rocchi (63). Napoli je ostal tretji v ligi, čeprav je izgubil z Romo na gostovanju z 1:2 in si zagotovil neposredni nastop v Ligi prvakov, Milano pa bo moral igrati kvalifikacije. Kljub drugemu mestu Napolija je ta klub zapustil trener Walter Mazzarri. Klub je vodil štiri leta, v naslednji sezoni naj bi treniral Romo, česar pa 51-letni Mazzarri, ki je Napoli dvakrat v treh letih pripeljal v Ligo prvakov, ni želel potrditi, saj pravi, da si želi velik izziv, v nasprotnem primeru pa si bo privoščil krajši odmor.

Lestvica strelcev v Serie A:
29: Cavani (Napoli)
23: Di Natale (Udinese)
16: El Shaarawy (Milan), Osvaldo (Roma)
15: Denis (Atalanta), Klose (Lazio), Lamela (Roma), Pazzini (Milan)
13: Bergessio (Catania), Gilardino (Bologne), Jovetić (Fiorentina)
12: Balotelli (Milan), Borriello (Genoa), Palacio (Inter), Sau (Cagliari), Totti (Roma)
11: Bianchi (Torino), Hamšik (Napoli), Hernanes (Lazio), Ljajić (Fiorentina), Muriel (Udinese), Thereau (Chievo)
10: Amauri (Parma), Icardi (Sampdoria), Iličić (Palermo), Vidal (Juventus), Vučinić (Juventus).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Domen Kumer
20. 05. 2013 17.22
+4
To Jojo !!!! Še za reprezentanco spali ene deset jih pa boš pol za use dober :D
VamosB
20. 05. 2013 11.33
+14
Naj se zabijajo v reprezentantci.. Drugač pa vse čestitke : )
rko
20. 05. 2013 14.10
-15
Reprezentanca ga ne plačuje. Premisli malo
VamosB
20. 05. 2013 15.04
+15