Nogomet

Iličić še drugič v sezoni boljši od Sarme: Fiorentina v sodnikovem dodatku do zmage nad Interjem

Firence, 14. 02. 2016 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na tekmi 25. kroga italijanske Serie A sta se na stadionu Artemio Franchi pomerila domača Fiorentina in Inter iz Milana. Zmage so se tik pred koncem srečanja z golom Babacarja veselili domačini, za katere je Josip Iličić odigral 87 minut. Za goste je celotno tekmo branil Samir Handanović.

Fiorentina - Inter - 2
Fiorentina - Inter - 2 FOTO: AP
Ekipi sta pred derbijem v Firencah zasedali četrto oziroma peto mesto in se krčevito borita za vstop v prestižno Ligo prvakov. Prvo srečanje v Milanu so prepričljivo dobili nogometaši Fiorentine, ko so na San Siru dobesedno ponižali Inter, saj so slavili s kar 4:1. Med strelci je bil takrat tudi Josip Iličić, ki je Samirja Handanovića premagal iz enajstmetrovke. Oba slovenska reprezentanta sta bila na tokratni tekmi med akterji na zelenici od prve minute. In prvi na delu je bil Sarma, ki se je moral že v 5. minuti z obrambo izkazati po strelu Federica Bernardeschija. V 14. minuti je po krasni ekipni akciji do strela prišel Iličić in že premagal Handanovića, a so njegov strel z golove črte odbili gostujoči branilci. Na začetku obračuna je bila viola boljši nasprotnik. Toda terenske premoči nogometaši Fiorentine niso znali unovčiti in v 27. minuti je sledila kazen v obliki gola. Po prodoru in podaji Rodriga Palacia je žogo v mrežo nemočnega Cipriana Tatarusanuja pospravil Marcelo Brozović in povedel nerazzurre v vodstvo. Gol je domačine povsem presekal, saj so gostje povsem prevzeli pobudo na igrišču, a tako željenega drugega zadetka ni bilo. Fiorentina bi lahko povsem ob koncu polčasa izenačila, a se je zopet izkazal Sarma, ki je s pravo parado ubranil strel Matiasa Vecina. To je bilo tudi zadnje dejanje prvega polčasa in Inter je na odmor odšel z minimalno prednostjo (0:1).

Samir Handanović se je ob koncu polčasa izkazal z odlično obrambo, a na koncu vseeno ni moral preprečiti poraza svojega moštva.
Samir Handanović se je ob koncu polčasa izkazal z odlično obrambo, a na koncu vseeno ni moral preprečiti poraza svojega moštva. FOTO: AP

Popoln preobrat v drugem polčasu
V drugem polčasu je podobno kot v prvem od začetka pobudo prevzelo domače moštvo, a pravih priložnosti ni bilo. V 60. minuti pa je za veselje domačih navijačev poskrbel Borja Valero, ki je z glavo matiral Handanovića. Podajalec pri zadetku je bil Josip Iličić. Po izenačujočem zadetku se je tempo nekoliko umiril in spremljali smo predvsem zelo grobo in nervozno igro. In prav ta nervoza je kaznovala Inter, saj je glavni sodnik Mazzoleni v 82. minuti zaradi drugega rumenega kartona in posledično rdečega predčasno pod prho poslal gostujočega branilca Alexa Tellesa. In terensko premoč so domači unovčili v 91. minuti, ko je zadel Babacar, ki je zgolj tri minute prej na zelenici zamenjal Iličića. Žogo je napadalec v mrežo pospravil z veliko mero sreče, saj je pred tem kar dvakrat posredoval Sarma, a vselej žogo izbil na nogo Babacarja, ki v tretje ni napravil napake in ga premagal. V peti minuti dodatka je glavni sodnik pokazal še en rdeči karton - izključil je novinca v dresu Fiorentine Maura Zarateja. Toda tudi ta izključitev ni preprečila zmage Fiorentine, ki je skočila pred Romo na tretje mesto, ki še kot zadnje ob koncu sezone prinaša vozovnico za Ligo prvakov - natančneje kvalifikacije. Handanovićev Inter ostaja na petem mest, s štirimi točkami zaostanka za Violo.

Izid:
Fiorentina - Inter 2:1 (0:1)
Valero 60, Babacar 90.; Brozović 27.
RK: Zarate 90+5; Telles

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
16. 02. 2016 14.46
ADMIN odstrani ta prispevek prosim
mejacrnikal
16. 02. 2016 14.33
Inter ni bil nikoli najboljsi klub v serie a,vedno je capljal za Juventusom in Milanom,od vedno.LP
majonezko132
15. 02. 2016 18.54
+1
samo rdeči karton tellesa? Nikoli.. in točno zaradi tega kartona se je vse zakuhalo
CURVANORD Zanetti
15. 02. 2016 08.31
+1
Nai gredo sivolasi Mancini plus polovica zasedbe v 3 krasne!!!!!!!!
Trend01
15. 02. 2016 09.21
+1
Ne bodi jezen. Se zgodi. Inter pada v formi. Sploh pa rezultatsko. Kdaj pa kdaj bo treba zadeti več kot en gol.Če odšteješ Verono, je bilo povprečje 1,11111. Nekaj podobnega. V zadnjih 10ih tekmah so le proti Veroni zadeli več kot 1 gol. Tako ne gre. Mancinija nagnati.
CURVANORD Zanetti
15. 02. 2016 10.28
+2
5 do 6 napadalcev imajo,nimajo pa kreatorja igre,ja sivolasec bo šel po koncu sezone
rossonero.acm
15. 02. 2016 10.49
+1
Sam da je šel Kondogbia v Inter...hehe...pa take denarje so miskak dat...Kučka pa 3 mio...
rossonero.acm
15. 02. 2016 10.49
yokerxdinterfan
15. 02. 2016 20.42
+2
kondogbia ni slab, ampak pač dečko je bolj defenzivec kot ofenzivec, mancini ga pa forsira na mesto kjer bi moral biti en kreator igre ampak važno, da so napad izdatno okrepili, sredine pa ne