Nogomet

Iličića želeli prodati, zdaj igralec kroga Serie A

Firence, 25. 08. 2015 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Josip Iličić je ime, ki je znova opozorilo nase že v prvem kolu italijanskega prvenstva. Slovenski reprezentant je bil izbran za naj igralca prvega kola Serie A. Toda vse bi lahko bilo drugače, če bi ga vijoličasti pred le nekaj meseci prodali Bologni za 6 milijonov evrov.

Iličić (zadaj levo) je bil sprva izbran za igralca tekme, nato pa še za igralca prvega kroga Serie A.
Iličić (zadaj levo) je bil sprva izbran za igralca tekme, nato pa še za igralca prvega kroga Serie A. FOTO: Reuters

Do prestopa ni prišlo, potem ko se je zataknilo na zadnji stopnički – mediji so tedaj poročali, da osebni pogoji za Josipa Iličića s strani Bologne niso bili zadovoljeni –, je Jojo v dresu Fiorentine dobil novo priložnost pod taktirko novega trenerja Paula Sousa. Portugalec si ga je v svoji taktični predstavi zamislil kot polšpico – položaj, ki levičarju z Gorenjske najbolj ustreza. Pod taktirko Souse se je slovenski nogometaš očitno dobro znašel, njegove številke na zadnjih tekmah pa so impresivne. Na minulih osmih obračunih Fiorentine (vključujoč lansko sezono) v Serie A je zabil kar sedem zadetkov. Nazadnje je blestel na tekmi prvega kroga, ko je Fiorentina doma premagala Milan z 2:0, Iličić pa je zabil drugi gol iz enajstmetrovke.

Kljub vse boljšim igram Iličića pa ima portugalski strateg na klopi Fiorentine kar nekaj skrbi, saj se veliko govori o morebitnih odhodih urugvajskega napadalca Matiasa Vecina in prav Slovenca Iličića, za katerega naj bi danes v klub iz Firenc prišla ponudba v vrednosti desetih milijonov evrov. Kdo je ponudil toliko denarja za slovenskega reprezentanta, italijanski mediji še niso uspeli odkriti.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

monika raikonnen
25. 08. 2015 18.41
-3
sam da ni postal slovak v italiji
nikoiništa
25. 08. 2015 23.02
+5
Ha ha ha ha ha... ta je dobra. Iličić, kar tako naprej. Nobenemu se nisi dolžan dokazovat, kot pa samo samemu sebi. Do zdaj, si za slovenske razmere, naredil že veliko. Na easy.
rambek
25. 08. 2015 18.33
+11